REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cod galben de vânt şi ploi în Constanţa

Cod galben de vânt şi ploi în Constanţa

Replica API 7 aprilie 2015 | 23:27 111

Oprea a cerut măsuri de prevenire a producerii unor situații de urgență în județele supuse atenționării

Oprea a cerut măsuri de prevenire a producerii unor situații de urgență în județele supuse atenționării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o avertizare cod galben pentru mai multe de judeţe din nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării. Conform avertizării, începând de luni ora 15.00 şi până marţi ora 20.00 vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului. Astfel, în intervalul menţionat, în regiunile estice şi sud-estice vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50...60 km/h. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp, iar în judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa, pe arii restrânse, 40...50 l/mp. În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus șefilor structurilor pentru situații de urgență din județele supuse atenționării de cod galben să ia toate măsurile pentru a preveni producerea unor situații de urgență, în special a inundațiilor. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vicepremierul Gabriel Oprea a cerut inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Brașov, Sibiu, Covasna, Vrancea, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța să monitorizeze permanent situația din teren și să fie pregătite să activeze grupele operative pentru intervenție încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase. MAI atenționează autoritățile locale din județele unde sunt așteptate manifestări severe ale vântului să ia măsurile necesare pentru a limita posibilele accidente sau pagube, cunoscând că în astfel de situații există riscul prăbușirii copacilor sau panourilor publicitare ori al desprinderii de elemente ale acoperișurilor imobilelor. De asemenea, vor fi luate măsuri privind supravegherea rețelelor electrice și funcționarea în bune condiții a utilităților publice. Coordonarea unitară a structurilor cu responsabilități în realizarea intervențiilor pentru situații de urgență la nivelul județelor se realizează de către inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență. MAI îi sfătuiește pe conducătorii auto să se informeze asupra condițiilor de drum din zona montană, unde este prognozată depunerea unui strat nou de zăpadă, în special în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Șoferilor li se recomandă să respecte cu strictețe indicațiile Poliției Rutiere și să manifeste o conduită preventivă în timpul deplasărilor pe segmentele de drum acoperite cu zăpadă, mai relevă sursa citată.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108