REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cod portocaliu în Constanţa: copaci căzuţi, maşini avariate, străzi şi case inundate

Cod portocaliu în Constanţa: copaci căzuţi, maşini avariate, străzi şi case inundate

Replica API 1 octombrie 2013 | 00:00 283

Constanţa se află sub cod portocaliu de ploi, marţi, motiv pentru care aversele şi vântul puternic au dat peste cap viaţa oamenilor. Copaci căzuţi blochează pe rând străzi ori chiar bulevarde, avariază maşinile parcate, dar şi străzi inundate complet. Constanţenii sunt sfătuiţi de autorităţi să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita eventualele pericole. Echipajele ISU Dobrogea au acţionat la intersecţia străzii Bucureşti cu strada Ardealului, acolo unde un copac căzut a avariat maşinile din zonă.

De ieri dimineaţă şi până la această oră, 74,4 litri de apă pe metrul pătrat au "invadat" bulevardele şi şoselele din oraş. Dacă apa nu a fost o problemă pentru autorităţile locale, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre vântul care a rupt mai mulţi copaci şi care au căzut peste firele de curent sau autoturismele parcate pe marginea şoselelor. Prefectul Eugen Bola ne-a declarat că, astăzi, au fost afectate firele de curent şi mai multe autoturisme de pe arterele principale ale municipiului: "Pe strada Mircea cel Bătrân am avut o problemă. Un copac a căzut peste firele de curent şi, astăzi, în jurul orei 08:00, potrivit unui apel la 112, a fost primită o sesizare privind un copac care a căzut peste câteva maşini. Nu ştiu exact câte sunt, dar ştiu că, în jumătate de oră de la sesizare, s-a deplasat un echipaj de la ISU Palas, care a remediat problema".

Prefectul Eugen Bola mai susţine că, în mai multe localităţi din judeţ, s-au stabilit recorduri privind cantităţile de apă: "91,5 litri pe metrul pătrat la Almalău şi, ne confruntăm şi cu un record: 97 de litri, la Nisipari". Potrivit prefectului, trei case au fost inundate în localitatea Lumina şi mai mulţi copaci au fost rupţi pe drumurile judeţene, în special între Mangalia şi 23 August.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea muncesc la foc continuu. "Curg apeluri după apeluri. În tot oraşul sunt probleme, copaci rupţi, inundaţii", a declarat un reprezentant al ISU. Cele mai multe apeluri de urgenţă vin din partea constănţenilor care locuiesc pe strada Ion Borcea, dar şi din zona Aurel Vlaicu, variantă, unde mai mulţi copaci au fost puşi la pământ. Şi în Poarta 6 situaţia este critică. Vântul puternic a doborât copacii din parc. "Azi noapte au fost trei sesizări în două localităţi din judeţul Constanţa. Un echipaj de la Regia Judeţeană de Drumuri a intervenit în cele două zone pentru a debloca drumurile de copacii căzuţi, unul la intrare în localitatea 23 August, iar altul la ieşire, cât şi în Costineşti. Începând cu ora 7.30 ale dimineţii şi până la ora 9.10, Inspectoratul de Urgenţă a fost asaltat cu apeluri. În Constanţa au fost semnalaţi copaci căzuţi pe străzile Bucureşti, colţ cu Ardealului, Buzescu, Unirii, Traian şi Nicolae Iorga. Militarii au intervenit şi în localităţile Lumina, strada Gării, unde trei case au fost inundate, în Ovidiu, pe strada Gării, o singură casă inundată şi tot o casă, pe strada Plopilor, în Năvodari. Un echipaj ISU a intervenit. Un echipaj ISU a intervenit şi intrare în Ovidiu, unde un mal de pământ a căzut. S-a obstrucţionat traficul pe o bandă", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa căpitanul George Nicolae.

Anumite localităţi au rămas fără curent electric, printre care se află şi Valu lui Traian, iar oamenii s-au trezit cu acoperişurile spulberate şi apă în casă. În plus, vântul puternic a pus la pământ copaci sau panouri publicitare, mai multe autoturisme fiind avariate. De asemenea, trei case din localitatea constănţeană Lumina au fost inundate, militarii din cadrul ISU Dobrogea fiind solicitaţi să intervină. În plus, lumea s-a speriat atât de tare încât a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, trei persoane din Lumina au suferit atacuri de panică, două dintre acestea ajungând la spital. Potrivit directorului medical al SAJ, dr. Ionuţ Cealera, pacienţii s-au speriat când şi-au văzut casele pline cu apă. "Una dintre ele a rămas la domiciliu şi două au fost transportate la spital. Este vorba de atacuri de panică", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108