REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cod roşu: în timp ce statul plăteşte cu zeci de milioane de euro firmele de deszăpezire, pe drumurile naţionale din Constanţa a intervenit RAJDP!

Cod roşu: în timp ce statul plăteşte cu zeci de milioane de euro firmele de deszăpezire, pe drumurile naţionale din Constanţa a intervenit RAJDP!

Replica API 30 ianuarie 2014 | 00:00 126

Gâmbuţeanu: Vom cere decontarea intervenţiilor

Gâmbuţeanu: Vom cere decontarea intervenţiilor

Circulaţia a fost paralizată, ieri, pe majoritatea drumurilor naţionale, judeţene, comunale. Nici pe autostrăzile din România nu s-a putut circula pe anumite tronsoane. Intervenţia firmelor de deszăpezire, contractate pe bani mulţi încă de anul trecut, a fost împiedicată de vântul puternic şi ninsorile abundente. Chiar şi aşa, din raportările Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi din România, rezultă că s-a intervenit cu utilaje, aşa că, până la urmă, firmele contractate prin negociere directă vor încasa la finalul iernii sumele colosale care ţin capul de afiş al presei. La Constanţa, directorul regionalei de drumuri Constanţa, din subordinea CNADNR, spune că s-a intervenit în cursul zilei de ieri, când judeţul era sub cod roşu. "S-a intervenit cu toate utilajele. Unele s-au şi defectat, altele s-au înzăpezit. Aveţi întreaga situaţie pe site-ul CNADNR", a spus Marin Dima. Reprezentanţii Regionalei de Drumuri Judeţene şi Poduri Constanţa susţin însă altceva. Deşi aveau în sarcină să intervină doar pe drumurile judeţene şi comunale, cei de la RAJDP spun că au fost solicitaţi, prin 112, să intre cu utilajele disponibile şi pe drumuri naţionale. "Nu ştiu să fi acţionat cei de la CNADNR. Pe la 12 noaptea (azi noapte - n.r.) am avut 4 utilaje de la noi, care au mers la Hârşova, pe DN 2A, să deblocheze mai multe maşini. Apoi, am avut intervenţie tot pe drum naţional, la Gura Dobrogei. Acolo, cei de la CNDANR aveau 2-3 utilaje, dar am intervenit şi noi, să scoatem din zăpadă un microbuz şi mai multe maşini. Oamenii au fost duşi cu şenilata la un motel, cazaţi. Era şi o maşină cu material degivrant care trebuia să ajungă la Aeroportul Kogălniceanu. Pe ei i-am ajutat noi, să ajungă mai de dimineaţă la aeroport cu materialul", a declarat, pentru Replica, Adrian Gâmbuţeanu, directorul RAJDP Constanţa. El a adăugat că va prezenta, la finalul intervenţiilor, situaţia cheltuielilor şi că va cere decontarea lor, având în vedere că activitatea "în plus" a fost făcută pe drumuri naţionale, acolo und ear fi trebuit să se afle, la datorie, firmele contractate de CNADNR. "Vom adresa comandamentului ISU cererea de decontare, întrucât solicitarea noastră a fost făcută prin 112", a conchis Gâmbuţeanu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108