REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Colonelul (r) Remus Macovei aşteaptă răspuns de la Ministerul Sănătăţii după ce a reclamat carcalacii din spital

Colonelul (r) Remus Macovei aşteaptă răspuns de la Ministerul Sănătăţii după ce a reclamat carcalacii din spital

Replica API 30 aprilie 2015 | 23:12 190

Nemulţumit de condiţiile din Spitalul Judeţean

Nemulţumit de condiţiile din Spitalul Judeţean

Remus Macovei

Colonelul în retragere Remus Macovei, în vârstă de 62 de ani, a fost nevoit să se interneze, la începutul lunii aprilie, în Spitalul Judeţean Constanţa. În loc să aibă parte de linişte, aflându-se cu sănătatea în pioneze, Macovei susţine că a fost nevoit să se „lupte“ cu carcalacii şi condiţiile mizerabile din salon.

După externare, el s-a adresat Ministerului Sănătăţii, reclamând condiţiile din salon. Însă, nici până acum nu a primit răspuns. „La 7 aprilie 2015, am avut ghinionul, urmare a unor ameţeli, să fiu internat în Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa, secţia Neurologie. Am fost repartizat în salonul 3110. Acesta, având dimensiunile de 6 m/ 6 m, avea instalate 6 paturi. 4 erau ocupate de pacienţi cu atacuri cerebrale, imobilizaţi la pat, echipaţi cu pamperşi. Al cincilea coleg de salon suferea de o afecţiune a coloanei, dar se putea mişca. La 10 aprilie 2015, acesta a fost externat, în locul său fiind internat un pacient cu atac cerebral, imobilizat şi acesta la pat. De cel puţin patru ori pe zi infirmierele schimbau pamperşii colegilor mei de salon. Vă puteţi închipui, domnule ministru, mirosul care se instala în salon în această perioadă? Singura posibilitate de aerisire o reprezenta uşa salonului, care în permanenţă a stat deschisă. Silit de împrejurări, am deschis de câteva ori fereastra, pentru scurte perioade de timp, având în vedere pericolul apariţiei altor complicaţii medicale“, s-a plâns Macovei, în scrisoarea trimisă Ministrului Sănătăţii. „Deşi în salon era instalat dispozitivul de alarmare a personalului medical, acesta nu funcţiona, în caz de urgenţă singura posibilitate de comunicare reprezentând-o strigătele pacienţilor. În salon, cu toate eforturile făcute de infirmiere, carcalacii se mişcau în voie pe pereţi, noptiere şi paturi. La grupul social, uşa nu se închidea, WC-ul nu avea capac, iar spaţiul destinat duşului, care era dezmembrat, era utilizat pentru adăpostirea diferitelor materiale - ploşti, urinale etc“, a mai completat el. „Am rămas traumatizat cu ce se întâmplă acolo. Nu am primit nici un răspuns. Nu ştiu dacă o să primesc. Dacă nu, nu voi mai insista, nu voi trimite altă scrisoare“, ne-a spus Macovei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272