REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comandorul Nicolae Vlăduțoiu: „Militarii activi nu sunt nici maneliști, nici păpușari și nici artiști de circ”

Comandorul Nicolae Vlăduțoiu: „Militarii activi nu sunt nici maneliști, nici păpușari și nici artiști de circ”

Replica API 11 mai 2017 | 00:28 489

Sursă foto e-politic.ro

Un mesaj puternic și o scrisoare deschisă către Guvern a făcut înconjurul internetului. Comandorul în rezervă Nicolae Vlăduțoiu a anunțat că va protesta în fața sediului PSD miercuri. El a transmis, pe lângă anunțul propriu-zis, un mesaj puternic în care exemplifică nedreptatea care se face în legea salarizării unitare pentru cadrele militare active și în rezervă. El a observat că militarii cu rang înalt sunt puși pe aceeași treaptă cu circarii.

„Pe data de 10 mai 2017 ora 09.00, îmbrăcat cu ținuta de instrucție (de "deșert" ) voi fi prezent în fața sediului PSD din București pentru a-mi manifesta indignarea față de politica de umilire, discriminare și denigrare a militarilor români în activitate și în rezervă/retragere.

Armata nu este a politicienilor.

Ea este a Statului Român și a poporului Român! Armata este garantul independenței, suveranității și integrității teritoriale a ROMÂNIEI pe care, noi militarii nu o negociem cu nimeni. Armata se pregătește din timp de pace pentru a fi în măsură să-si apere, la război patria și poporul chiar cu prețul vieții. Armata este "brațul înarmat" al politicului, dar numai în caz de pericol.

Cine vrea să se alăture demersului meu îi aștept cu dragă camaraderie. ONOR ȘI PATRIE!

Comandor (r) Nicolae Vladutoiu

Domnului Liviu Dragnea

Președintele Partidului Social Democrat

De peste 25 de ani asistăm la erodarea, cu buna știința, a Statului Român. Am asistat pasivi la adevărate acte de trădare națională: distrugerea industriei și agriculturii românești. Asistăm la ștergerea de pe harta lumii a acestui colț de rai binecuvântat de Dumnezeu. Ne-am săturat să fim batjocoriți si umiliți în lume, pentru ca cei care ne-au reprezentat nu au avut niciun interes să promoveze și să păstreze în relațiile internaționale adevăratele valori, autentice ale României

Luați măsuri hotărâte și:

Opriți defrișarea pădurilor, vânzarea pe nimic a bogățiilor solului și ale subsolului.

Opriți exodul fraților și copiilor noștrii pe meleaguri străine pentru o pâine mai bună.

Opriți derapajele nepermise ale Instituțiilor Statului.

Opriți politica de educație a copiilor și tinerilor noștrii prin programe școlare menite să “prostească" nu să dezvolte.

Opriți politica de desnaționalizare prin tăinuirea adevăratei istorii a poporului român și interziceți propagarea istoriei contrafăcute în laboratoarele celor care ne vor pieirea.

Harta Europei, dar mai ales harta României, este plină de crucile eroilor neamului care au luptat, s-au jertfit și au plătit prețul suprem, VIAȚA, pentru a lăsa o moștenire extraordinară urmașilor lor și urmașilor, urmașilor lor.

Opriți politica de umilire și de discriminare a militarilor români, politica ascunsă, de desființare a Armatei. Politica promovată în ultimi ani este un act de ÎNALTĂ TRĂDARE. Desfințarea Armatei înseamnă desfințarea STATULUI. Militarii și personalul civil din armata României sunt cei mai prost plătiți din societatea românească. Armata este echipată și înzestrată necorespunzător.

Să credem că proiectul Legii Salarizării Unitare a fost eleborat fără acordul dumneavoastră? Mă întreb de unde atâta cinism și răutate la adresa militarilor activi și în rezervă. Oare ați observant câte articole din Legea Fundamentală, Constituția României au fost încălcate?

Șeful Statului Major General, comandantul de facto al Armatei Române, are același coeficient de salarizare cu maneliștii și cu mânuitorii de papuși-marionetă! Comandanții de unități și mari unități sunt situați pe trepte de salarizare inferioare celor în care sunt încadrati clovnii și alți artiști de circ Nu știați? Vă prezint două exemple:

Șeful Statului Major General (General cu patru stele) coeficient 4,35 (pag. 56 draft) pe aceeași treapta cu dirijor, coregraf, solist vocal, mânuitor papusi-marioneta:

Colonelul (comandant de unitate, mare unitate) : coeficient 2,32 2,74, pe aceeași treaptă cu sculptor papuși (pag. 56), sufleor (pag. 57) și cu o treaptă mai jos decât un artist de circ: coeficient 2,91 (pag. 58), sau mânuitor papuși: coeficient 3,37 (pag. 58),

Ca sp nu mai vorbim că prin art. 40 din proiectul Legii Salarizării Unitare încalcați drepturile de pensie ale personalului militari- actualizarea în timp real.

De aceea nu vă rog, nu vă implor ci vă somez să opriți discriminarea și umilirea militarilor activi și în rezervă.

Militarii în rezervă nu au pensii speciale. Militarii în rezervă au pensii militare de serviciu.

Militarii activi nu sunt nici maneliști, nici păpușari și nici artiști de circ. Ei sunt luptători care au jurat să-și apere țara chiar cu prețul vieții!

Îndreptați DISCRIMINAREA PENSIONARILOR MILITARI, provocate de LEGEA 223/2015 SI OG 57/2015, care nu respectă principiul actualizării și recunoașterii situațiilor juridice similare: la grade, funcții, specialitate, vechime egale - pensii egale, indiferent de anul pensionării.

FIȚI ROMÂNI, FIȚI PATRIOȚI ȘI LUPTAȚI PENTRU ȚARA DUMNEAVOASTRĂ!

Cu stimș și considerație

Comandor(rez) Nicolae Vlăduțoiu”, a scris pe pagina sa de Facebook, comandorul (r) Nicolae Vlăduțoiu.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-o facem posta pe mamitica lu' guta si el sa ne faca ceva cu doua degete la puta!
0
0
ma-ta ce grad are ?la cati militari a executat ......
2
0
nu toti purtatorii de uniforma merita bani si pensionare. ce faceti cu muzicantii ? colonei la muzicuta ?cinste celor care lupta !
2
1
sa va fie rusine, d-le "guta", ca asa ganditi
3
2
iordanescu general maior,nastase general locotenent,alti puzderie de generali,amirali,mai toti gainari,ce pot garanta sau ce au putut garanta in afara de asta armata i-si calculeaza leafa intru-n fel original,de la un salariu de baza de 800 lei un joker ia in mana 2300,fara ratia de hrana,spor de misiune,si altele,pensia vine repede la 50 de anisori,cu un coeficient supranumerar fata de ultimul salariu,deci care ar fi necazul,vor la pensie la 38,cum a fost,iar de produs afara de gaze,nimic
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108