REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Comerţul ilicit cu tutun pe cale de dispariţie. Ţigările netimbrate înlocuite cu polistiren

Comerţul ilicit cu tutun pe cale de dispariţie. Ţigările netimbrate înlocuite cu polistiren

Replica API 1 februarie 2019 | 01:12 415

Polițiștii locali au constatat, în perioada 7 noiembrie 2018 - 26 ianuarie 2019, un număr de 62 de contravenții pentru acte de comerț ilicit cu țigări și opt infracțiuni, fapte asimilate contrabandei.

De asemenea, oamenii legii au dispus măsuri complementare de confiscare a 1.245 pachete de țigarete netimbrate (24.900 țigări), fiind indisponibilizați 2.142 lei, bani proveniți din acte de comerț ilicit.

Totodată, pe domeniul public al municipiului Constanța au fost abandonate 170 de pachete cu țigări, care erau ascunse după lăzi, panouri publicitare, autovehicule, etc.

A dat 200 de lei pentru polistiren

Urmare a intensificării controalelor organizate și desfășurate de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța pe linia de combatere a comerțului stradal neautorizat cu țigări netimbrate s-a constatat o reducere a fenomenului și în prezent asistăm la o nouă metodă prin care cumpărătorilor li se oferă pachete umplute cu polistiren în loc de produse din tutun.

Zilele trecute, în timpul unei actiuni în piața Tomis 3, polițiștii locali au fost sesizați de către o persoană că un bărbat cu vârsta cuprinsă între 30-35 de ani, i-a vândut două cartoane cu țigări contra sumei de 200 lei, iar la desfacerea pachetelor femeia a constatat că a fost înșelată.

Prețul mic a încântat-o și grăbită nu a mai verificat pachetele, mai ales că știa de la comerciant că se implică într-un act de comerț ilegal.

Așa a ajuns să cumpere polistiren.

Bunurile au fost predate organelor de poliție judiciară în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

"Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture demersurilor Direcției Generale Poliția Locală Constanța (DGPL) pentru eradicarea acestui fenomen și să nu mai cumpere produse din tutun de la comercianții ambulanți.

Astfel de fapte sunt de natură antisocială, iar persoanele înșelate ar putea să se întoarcă pentru a le cere socoteală vânzătorilor ambulanți care pot avea asupra lor diverse obiecte de autoapărare, fapt pentru care persoana păgubită poate fi pusă în pericol", se arată într-un comunicat de presă al DGPL Constanţa.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intrebati-ne pe noi cine a facut ca in piata Tomis 3 sa scapam de capusele vanzatoare de tigari. Va raspundem, POLITIA LOCALA ! Acum putem face si noi un comert civilizat si linisti in aceasta piata.
5
0
De cand urmare a controalelor Politiei Locale a scazut contrabanda cu tigari? De cand ziarul ia spaga de la primarie ptr articolele publicate privind pupincurismul
1
2
AR TREBUI AMENDATI CEI INSELATI, ESTE UN AUTO DENUNT
9
2
Sa mai cumpere alta data de la tigani.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212