REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

CONDAMNĂRI în dosarul în care șeful OPC, Horia Constantinescu, a depus o sesizare la Parchet

CONDAMNĂRI în dosarul în care șeful OPC, Horia Constantinescu, a depus o sesizare la Parchet

Replica API 6 octombrie 2018 | 00:00 401

”Haideți să cădem la pace… haideți, șefule, vă rog frumos, din suflet”

”Haideți să cădem la pace… haideți, șefule, vă rog frumos, din suflet”

Horia Constantinescu

Șeful Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, cu privire la două persoane, respectiv Iuseim și Atie R. care au încercat să mituiască inspectorii pentru a nu desfășura controalele specifice, cei doi având un aprozar la parterul blocului L55, din zona Balada.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța pe 17.04.2018, iar pe 19.09.2018 magistrații au decis: ”Condamnă pe inculpatul R. Iuseim, la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dispune suspendarea executării pedepsei (…) Condamnă pe inculpata R. Atie – la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, potrivit minutei judecătorești. Decizia a putut fi atacată cu apel. Se pare că sesizarea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța pe 1.09.2017, de către Horia Constantinescu.

Amintim că, la mijlocul lunii august, șeful CJPC a primit informații cu privire la mai multe nereguli în activitatea unui apropzar din zona Pieței Balada, amplasat la parterul blocului L55. Astfel, inspectorii s-au deplasat acolo, unde au constatat existența în stoc a aproximativ 800 kg legume și fructe pentru care nu existau documente de proveniență, iar aparatul de marcat electronic fiscal al firmei era nefuncțional. Pentru aceste nereguli, comisarii au aplicat o amendă contravențională în cuantum de 1.500 lei.

Pe parcursul desfășurării controlului, persoana care se ocupa de vânzarea produselor, numitul Iuseim R. și soția acestuia, Atie R., au oferit lucrătorilor suma de 200 lei (cel dintâi), respectiv 300 lei (femeia), pentru ca aceștia să nu întocmească documentația corespunzătoare vizavi de neregulile constatate. Inițial inculpatul Iuseim R. a avut un comportament agresiv, fiind nemulțumit de controlul care îl viza (a aruncat pe jos o ladă cu fructe, solicitând explicații comisarilor vizavi de ordinea în care se desfășoară controalele), potrivit rolii.ro: ,,Mă cac pe ele (produsele aruncate)…ce să fac….hai domne m-ați luat de prost… doar eu sunt aicea?...chiar m-ați găsit pe mine…de ce nu ați controlat și de acolo…și după aia…Apoi a încercat să cadă la pace, precizând că va aduce a doua zi documentele solicitate de inspectori, după care a încercat să le dea bani: ”haideți să cădem la pace… haideți, șefule, vă rog frumos, din suflet. Gata, șefu, să-ți trăiască familia și copiii, gata… Gata, șefu, să-ți trăiască familia și copiii, gata”. La începutul procesului de judecată, cei doi inculpați au recunoscut faptele așa cum au fost ele reținute în sarcina acestora și au arătat că înțeleg să se judece doar pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Sxs esti vreo fetita de a lui Horia de ai sarit in sus ? Ce te-a deranjat adevarul dezvaluit despre fetita ta ? Am uitat voi formati familia traditionala !
1
1
Horia ai puta mica.
4
2
Dar cu ala de la eforie ce a facut ala care asarit la bataie
3
0
Constantinescule te astept in pirnaie sa ti dau o muie bine meritata
5
4
MOARTE TIGANILOR!!! MAI ALES A CELOR DIN SRI!!!
11
0
Cristina stere oprea marius pizda cu tampon in cur,da daca i dau o muie lu ma ta si lu farmacista,fosta nevasta care te a lasat pt iranian esti de acord sa mi o sugi si u dupa aia?rasa matii de gunoi cu picioare
1
4
Sa va fie rusine,nu adaugati comentariul care de fel comentez ceva instructiv,nu injuri,nu scriu vulgar,etc.
6
1
Horia daca te murdaresti stii tu unde dai buful,tu nu esti om de 200-300lei .Dar pe prietenul tau Adi Vama de la Regal Costinesti pe cand un control ? Organizeaza evenimente nunti ,botezuri cu mancarea inghetata pentru a fi servita de la un eveniment la altul.Sper sa nu fii surprins ca doar stii ce se intampla numai ca tragi obloanele la ochii ca doar tu tot acolo iti petreci timpul cu baietii la un pahar si o farfurie de mancare moca.
17
1
In piata Grivitei taranii care stateau cu verdeata pe ladite au fost goniti dar pe familiile de tigani care vind in zona tarabe afara nu-i mai cauta la facturi --Sint convinsa ca nici unul nu are acte pr marfa --Si mai au si marfa stricata la preturi de groaza
22
1
Controlati va rog piata Tomis 3 , acolo se face evaziune adevarata . Am solicitat bonul de casa ptr decontare si reactia a fost violenta cu injurii de genul ca nu am hirtie igienica !
21
0
Horica putza mica, asa sa-ti ajute D-zeu ! Dar tie sa-ti dea cu executare!
11
16
Foarte bine!!!! La parnaie cu executare pt toti tiganii astia care au umplut satucul de la tarmurile pontului euxin
16
3
Iar ati inceput sa-l umflati pe fraierul asta. Gata? S-a racit episodul cu taverna greceasca? Sau...e comanda lui.
29
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272