REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Congres PSD - Stanişev: Sunt aici, ca lider al Partidului Socialiştilor Europeni, pentru a deschide o nouă pagină

Congres PSD - Stanişev: Sunt aici, ca lider al Partidului Socialiştilor Europeni, pentru a deschide o nouă pagină

Replica API 24 august 2019 | 13:39 206

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, prezent sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD, şi-a exprimat susţinerea pentru candidatura Vioricăi Dăncilă la Preşedinţia României, menţionând că aceasta "şi-a asumat conducerea partidului într-un moment dificil".

El a adăugat că PSD este un partid "puternic, cu rădăcini adânci, care poate depăşi orice fel de probleme şi poate trece peste tot felul de schimbări". Liderul PES a dorit, de asemenea, să exprime "admiraţia" sa personală şi a familiei social-democrate europene pentru Viorica Dăncilă.

"Viorica şi-a asumat conducerea partidului într-un moment dificil şi a demonstrat de atunci că are şi curajul şi capacitatea de a-i uni în jurul său pe membrii partidului şi de a răspunde la promisiunile pe care le-a făcut. Nu este un secret faptul că au existat probleme şi dificultăţi în dialogul dintre PSD şi familia social-democrată europeană în ultima vreme. Trebuie să o felicităm pe doamna Viorica Dăncilă pentru că, în luna iunie, Partidul Socialiştilor Europeni a recunoscut din nou statutul de membru plin al PSD. Am făcut aceasta pentru că avem încredere în angajamentul dumneaei, în angajamentul în favoarea politicilor sociale europene, în activitatea sa ca lider şi prim-ministru. Sunt aici ca lider al Partidului Socialiştilor Europeni pentru a închide un capitol care nu a fost un capitol uşor şi pentru a deschide o nouă pagină. Îmi exprim solidaritatea şi sprijinul pentru doamna Viorica Dăncilă în calitatea sa de candidată pentru Preşedinţia republicii", a spus Serghei Stanişev.

Potrivit acestuia, alegerile din noiembrie sunt importante nu doar pentru PSD, ci şi pentru familia social-democrată europeană, astfel încât social-democraţia "să fie din nou măreaţă, să aibă un efect asupra vieţii de zi cu zi a tuturor oamenilor". Stanişev a precizat că, în ultimii doi ani şi jumătate, PSD a făcut multe lucruri pentru dezvoltarea economică şi prosperitatea României, dar şi pentru a creşte nivelul de viaţă al cetăţenilor.

"Aţi crescut salariile profesorilor şi celor care lucrează în sectorul medical, aţi crescut pensiile părinţilor şi bunicilor noştri şi ştiu că va urma o nouă rundă de creşteri în luna septembrie. Toate aceste elemente sunt foarte bune şi vă vor permite să le spuneţi celor care fac parte din poporul român: 'Avem şi noi nevoie acum de sprijinul dumneavoastră pentru că vrem să ne achităm de promisiunile pe care le-am făcut'. Aţi reuşit să obţineţi aceste rezultate, deşi aţi acţionat într-un mediu dificil. Viaţa politică românească este tensionată, marcată de agresivitate, Opoziţia este agresivă şi v-aţi confruntat cu multe instituţii care au adus obstacole în calea reformelor sociale şi economice", a spus el.

Stanişev a mulţumit Vioricăi Dăncilă pentru iniţiativa de "a pune pe baze noi şi de reporni dialogul" la nivel european.

"După cum am constatat la ultimele alegeri europene, în ciuda prezicerilor care arătau că social-democraţia ar fi moartă, am ieşit pe locul al doilea, cu o poziţie destul de puternică. (...) În următoarele luni şi săptămâni avem un program de lucru foarte intens, cu sarcini foarte importante, ca să ne asigurăm că agenda social-democrată figurează la loc important în programul Comisiei Europene şi vom lupta în aşa fel încât cât mai mulţi dintre candidaţii socialişti să devină comisari europeni. Este foarte important că avem nevoie de un reprezentant social-democrat al României în Consiliul European şi vrem ca acest loc să îi revină doamnei Viorica Dăncilă", a transmis liderul PES. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Serghei de la Internationala Socialista nu putea lipsi de la o asa concentratie de prosti ai istoriei.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108