REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Congresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Congresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Replica API 17 mai 2019 | 00:00 437

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment la care vor lua parte numeroși specialiști de renume din țară și din străinătate. Congresul este organizat de Facultatea de Medicină din Constanța, alături de Societatea Română de Anatomie.

Comunicările vor atinge subiecte dintre cele mai diverse, fiind împărțite pe mai multe secțiuni: istoria medicinii și varia, anatomia abdomeniului, pelvisului și perineului, anatomia regiunilor capului și gâtului etc.

Respectând tradiţia ca în luna mai a fiecărui an să fie organizat Congresul Naţional al Societăţii Române de Anatomie, cel de al XX-lea congres va fi organizat anul acesta, după anul centenarului Marii Uniri, de către anatomiştii Facultăţii de Medicină Tomitane. La congres vor participa specialiști din țară, dar și din Franța, Italia, Germania, Austria, Republica Moldova etc.

„Este o ocazie deosebită de a prezenta realizările şcolilor de anatomie care vor participa la această manifestare ştiinţifică prin comunicări orale şi postere, prin discuţii şi demonstraţii practice, care vor avea loc pe perioada celor trei zile de congres. Vor fi prezentate de asemenea şi aspecte ale învăţământului anatomic românesc (număr de ore atribuite anatomiei, programe analitice, metode de predare, eventual rezultatele obţinute de către studenţii noştri), aspecte ale istoricului studiului anatomic, precum şi aspecte ale studiului antropologiei în învăţământul medical românesc. La reuşita lucrărilor congresului vor participa şi tineri medici şi studenţii din centrele universitare medicale din România, dintre aceştia selectându-se viitorii anatomişti care vor înlocui cu succes generaţia care va preda ştafeta atunci când vine timpul şi suntem siguri că la rândul lor vor duce mai departe bunul renume de care s-a bucurat şi se bucură şi în prezent anatomia românească. Vor fi discutate probleme organizatorice, anul acesta fiind an electoral la nivelul societăţii anatomiştilor”, au arătat organizatorii.

În cadrul congresului, participanții se vor deplasa în zona Cernavodă, unde în afara mesei festive tradiționale, vor avea ocazia să viziteze și celebrul pod peste Dunăre construit de Anghel Saligny, de la inaugurarea căruia se împlinesc 124 de ani.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ghertoii din mangalia sau restul judetului spun ca cel mai bun dr e trenul spre ct, astia din ct se duc la buc...iar aia din buc la viena. Bravo
1
0
Cel mai bun doctor din Constanta e trenul spre Bucuresti.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920