REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Consilierii locali nu și-au depus rapoartele de activitate pentru anul 2019

Consilierii locali nu și-au depus rapoartele de activitate pentru anul 2019

Replica API 17 iunie 2020 | 16:34 2212

Până în prezent, un singur consilier local şi-a depus raportul de activitate pe anul 2019. Este vorba despre social-democratul Cristian Tincu, cel care l-a depus încă din luna februarie. Consilierii locali sunt obligaţi prin lege să le depună în fiecare an.

Mandate prelungite până la 1 noiembrie

Poate că în viitorul apropiat, mai mulţi consilieri locali vor efectua această procedură, mai ales că vorbim despre un an în care urmează alegeri locale, cel mai probabil pe 27 septembrie sau 4 octombrie, dar şi pentru că mandatele aleşilor locali au fost prelungite până la data de 1 noiembrie.

Un singur consilier local şi-a depus raportul de activitate, ceilalți au rămas cu restanţă

Consilierul local din partea PSD, Cristian Tincu, şi-a depus într-o singură zi, atât raportul de activitate pe anul 2019, cât şi cel pentru 2019, mai exact pe 13 februarie 2020. Pe 6 februarie 2020, conslierul local din partea PNL, Costin Avătavului şi-a depus raportul de activitate pentru anul 2018, la fel cum a făcut-o şi consilierul local din partea PSD, Teodor Patrichi la data de 18 februarie 2020.

Consilierii locali, judeţeni, viceprimarii şi vicepreşedinţii CJ, obligaţi să depună raport de activitate

Potrivit legii Administraţiei Publice Locale, consilierii locali sunt obligaţi să îşi depună raportul de activitate o dată pe an. Acest lucru se aplică şi pentru consilerii judeţeni, viceprimarii şi vicepreşedinţii consiliului judeţean. “Fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale”.

Obligaţiile aleşilor locali

Aleșii locali sunt obligați ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și să prezinte în consiliul local, respectiv în consiliul județean o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetățenii

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
F interesant va fi raportul de activitate al idiotului de Babu. Cuprins: dimineata, pe la 12- prima banana, pe la 13.00 - prezenta la munca, ca iar urla Fagadau la prost si ... a 2-a banana, ora 13.05 - sfarsitul programului de munca si ultima banana. Rezultat :un babuin extenuat de munca. Alte activitati : flegme si spume la gura, cafele prin oras-ca numai fraierii stau la program, trafic de influenta si mangle la firmele restului de babuini din familie, ifose -aroganta si nesimtire cat cuprinde fara de oricine ferifica firmele de unde golanul"ciuguleste"..Concluzie: Babu, un golan marca psd
1
0
Cine este Tincu asta? Ca nu am auzit de el? Ala care se crede sef la Raja? Asta trebuia parca sa fie sofer de autobuz. Cum naiba a ajuns consilier? Aaaa gata m am prins la ajutat socrasu si nevastasa
4
0
Care consilieri ? Ca stau pe scaunul ala degeaba ? Acum or sa se apuce putin de treaba, vine campania electorala.
5
0
Vai cata lauda pe acesti consilieri si mai ales pe Tincu. Acest repetent de la liceul Telecom,impreuna cu Rasauteanu care nu stie sa lege 2 vorbe si te lasa in mijlocul sedintei pentru ca a aparut ceva "important". Tincule,mai bine te ocupi de afacerile lui socru-tu si de familie. La munca nu la mana intinsa repetentule!!!!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212