REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

CONSILIERUL fostului PRIMAR din DEVA a mai PRINS un contract cu STATUL, la malul mării

CONSILIERUL fostului PRIMAR din DEVA a mai PRINS un contract cu STATUL, la malul mării

Replica API 9 noiembrie 2021 | 13:12 1852

Urban Scope, reprezentată de Radu Dragomir, este una dintre firmele care, în ultimii doi ani, prosperă şi din contracte obținute de la primăriile din România. Mai nou, cu Primăria Constanța a semnat un nou contract ce elaborare documentație tehnico–economică aferentă obiectivului de investiții ”Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, B-dul I. C. Brătianu”. Despre Radu Dragomir se ştie că a fost până în anul 2016 consilier personal al fostului primar al municipiului Deva, Petru Mărginean. În presa locală din Deva, Radu Dragomir este prezentat drept un personaj misterios şi unul dintre apropiaţii fostului ministru al Economiei, Codruţ Sereş, condamnat la închisoare după ce procurorii DNA l-au acuzat de subminarea economiei naţionale, dar și fost sau actual angajat al UTI, deținută de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, condamnat cu suspendare, după ce l-a mituit pe Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului.

Radu Dragomir și Petru Mărginean

Primăria Constanța a atribuit, recent, contractul pentru elaborarea documentației tehnico–economică (expertiză tehnică, studii de teren - geotehnic și topografic, studiu de trafic, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE și altele–temă de proiectare) aferentă obiectivului de investiții ”Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, B-dul I. C. Brătianu”

Serviciul se va realiza în șase faze, după cum urmează: Faza I. Elaborare temă de proiectare; Faza II. Elaborare studii de teren (studiu geotehnic, studiu topografic), expertiză tehnică; Faza III – Elaborare studiu de trafic; Faza IV -Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI), studiu peisagistic și documentații pentru obținerea avizelor acordurilor; Faza V – Elaborare proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor , POE, Proiect Tehnic (PT) si DE; Faza VI – Prestarea serviciului de asistență tehnică din partea proiectantului. Valoarea contractului este de 2.850.000 lei.

Radu Dragomir, profit de 3,3 milioane de lei, din contractele cu primării

Fericita firmă câștigătoare este Urban Scope SRL, o societate înfiinţată în anul 2016, în Bucureşti, controlată de Radu Dragomir. În 2020, cei de la Urban Scope au raportat o cifră de afaceri de 4.549.113 lei și un profit de 3.360.208 lei. Dacă luăm la puricat contractele câștigate cu statul în ultimii doi ani, nici nu ar avea cum să nu aibă profit.

Radu Dragomir

Urban Scope a scăpat printre degete un contract de la Primăria Constanța

Primăria Constanţa a atribuit pe 4 februarie 2019 un contract pentru „elaborare documentație tehnico-economică (studii de teren, expertiză tehnică, DALI, PT, DTAC, altele – cerere de finanţare), aferente proiectului Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd 1 Mai – Şoseaua Mangaliei“, Lot 2 – Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa între gara CFR şi staţiunea Mamaia”, în urma unei licitaţii iniţiate pe 13 septembrie 2018, câștigătoare fiind Urban Scope SRL.

Inițial, pentru acest obiectiv, Primăria Constanța a încheiat contractul în noiembrie 2017 cu FIP Consulting, din Onești. În ianuarie 2018, societatea a transmis în format electronic întreaga documentația aferentă contractului, aceasta fiind livrată inclusiv pe suport analogic. În aceeași zi a fost informată de Primăria Constanța că a reziliat contractul, pentru nerespectarea acestuia. Firma a formulat plângere prealabilă împotriva adrese, plângere ce i-a fost respinsă, fapt pentru care a acționat în instanță municipalitatea. Primăria pierdut definitiv, fiind nevoită să continue colaborarea cu firma din Onești.

Societatea a mai câștigat, recent și contractele privind achiziția serviciului de Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții ”Îmbunătățirea mediului urban în Zona Inel II”, dar și pentru ”Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord-Henri Coandă”.

Radu Dragomir a fost consilierul primarului din Deva

Despre Radu Dragomir se ştie că a fost până în anul 2016 consilier personal al primarului municipiului Deva, Petru Mărginean. În presa locală din Deva, Radu Dragomir este prezentat drept un personaj misterios şi unul dintre apropiaţii fostului ministru al Economiei, Codruţ Şereş, condamnat la închisoare după ce procurorii DNA l-au acuzat de subminarea economiei naţionale. Dragomir a fost sau actual angajat al UTI, deținută de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, condamnat cu suspendare, după ce l-a mituit pe Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radu Dragomir impreuna cu doamna Merla isi da contracte singur la noi in primarie. Cum este posibil asa ceva. Sa cereti documente pe transparenta sa vedeti ce manarii fac excrocii astia. Toate proiectele lor sunt urmarite de DNA.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212