REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Consilierul judeţean Cruşoveanu, proiect pentru şcolile şi grădiniţele din judeţ: FĂRĂ WC-URI ÎN CURTE!

Consilierul judeţean Cruşoveanu, proiect pentru şcolile şi grădiniţele din judeţ: FĂRĂ WC-URI ÎN CURTE!

Replica API 22 septembrie 2018 | 00:00 650

sursa foto Gandul.info

Consilierii judeţeni sunt convocaţi în şedinţă în data de 28 septembrie. Pe ordinea de zi figurează 30 de proiecte, unul fiind iniţiat de un ales judeţean al opoziţiei, liberalul Marian Cruşoveanu. Este vorba despre o iniţiativă care vizează unităţile de învăţământ din mediul rural care încă funcţionează, în anul 2018, cu WC-uri în curte.

Iată ce se stipulează în proiectul care va intra la vot în şedinţa din 28 septembrie:

„Art.1 (1) Se aprobă Programul judeţean de dezvoltare privind dotarea unor unităţi de învăţământ din mediul rural al judeţului Constanţa cu grupuri sanitare tip container, având ca obiectiv dotarea unităţilor de învăţământ, grădiniţe şi şcoli, care au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi canalizare (tip toalete uscate) cu containere cu montaj, având destinaţia grup sanitar, astfel cum este prevăzut în Anexa la prezenta hotărâre şi care face parte integrantă din aceasta.

(2) Programul judeţean de dezvoltare privind dotarea unor unităţi de învăţământ din mediul rural al judeţului Constanţa cu grupuri sanitare tip container se aprobă ca anexă la bugetul local al judeţului Constanţa.

Art.2 (1) Bugetul estimat al Programului judeţean de dezvoltare privind dotarea unor unităţi de învăţământ din mediul rural al judeţului Constanţa cu grupuri sanitare tip container, este de 460.000 lei.

(2) Finanţarea Programului judeţean de dezvoltare privind dotarea unor unităţi de învăţământ din mediul rural al judeţului Constanţa cu grupuri sanitare tip container, se va face prin alocarea sumelor prevăzute în Anexa la prezenta hotărâre din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.

Art.3 (1) Ordonatorii principali de credite ai fiecărei localităţi împreună cu conducerea unităţilor de învăţământ beneficiare vor asigura toate resursele tehnice şi logistice în vederea implementării Programului judeţean de dezvoltare privind dotarea unor unităţi de învăţământ din mediul rural al judeţului constanţa cu grupuri sanitare tip container, pe toată durata desfăşurării acestuia.

(2) Ordonatorii principali de credite ai fiecărei localitaţi în care se va implementa Programul judeţean de dezvoltare privind dotarea unor unităţi de învăţământ din mediul rural al judeţului Constanţa cu grupuri sanitare tip container, răspund de modul de utilizare a sumei alocate, în conformitate cu hotărârile de consiliu emise în acest sens şi cu respectarea dispoziţiilor legale.

Art.4 Direcţia Generală de Administraţie Publică şi Juridică va comunica prezenta hotărâre persoanelor interesate, în vederea ducerii la îndeplinire”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare cine prinde contractele astea toate? Sunt cu dedicatie? Intotdeauna ajungi la hoti urmarind cursul banilor.
3
2
uite ca numai de progenitura lui Saimanov nu ai mai scris pana acum...asta e un accident genetic care a pus gheara pe fata lui piticul Comanescu si traieste fara munca,numai din trafic de influenta si din golanii
3
9
Bai baieti ia vedeti voi cu wc-urile in curte,in casa,in scoala,etc. De ceva vreme posesorii de fose septice transporta si golesc vidanja pe camp agricol. Toti o tin langa cu wc in curte sa dispara,da ar fi bine, dar a aparut problema ca posesorii de fose septice nu platesc deversarea vidanjei in statii de epurare ci deverseaza oriunde pe camp agricol. Daca cei din min.mediului nu reglementeaza acest aspect sa vedeti campuri imputite de rahat,legume crescute in pamant imbibat in rahat si pe timp de canicula vor aparea si bolile.Trebuie neaparat o lege ptr cei cu fose septice.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920