REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Consiliul Elevilor, RING DE BOX şi înjurături: Andreea Bărbuleasa A DEMISIONAT

Consiliul Elevilor, RING DE BOX şi înjurături: Andreea Bărbuleasa A DEMISIONAT

Replica API 3 februarie 2016 | 00:00 195

Când politicul îşi bagă coada, tinerele speranţe o iau razna!

Când politicul îşi bagă coada, tinerele speranţe o iau razna!

Andreea Bărbuleasa

Consiliul Judeţean al Elevilor va trebui să îşi desemneze din nou preşedintele, după ce luni, 1 februarie, Andreea Bărbuleasa a anunţat că îşi dă demisia după un incident consumat într-o cafenea din Constanţa. Aceasta a susţinut că demisia sa vine în contextul unor discuţii, mai precis incidente, care s-au petrecut cu o membră a consiliului şi cu fosta preşedintă. Există şi elevi care spun că, de fapt, tot circul a fost provocat ca urmare a „imixtiunilor unor profesori, pe fondul unor simpatii politice”!

„Mi-am dat demisia din cauza unor conflicte cu câţiva membri şi fosta preşedintă. Totul a pornit de la o colegă când aceasta m-a sunat şi a început să mă înjure, iar eu i-am trimis un mesaj în care îi spuneam că dacă va mai vorbi aşa am să o demit din CJE. Luni, ea mi-a demonstrat că împreună cu fosta preşedintă CJE, Miruna Petroie, au mai multă putere decât o am eu. De aici a pornit demisia mea”, a explicat Andreeea Bărbuleasa. După cele întâmplate, Andreea spune că se simte dezamăgită de comportamentul colegilor ei şi susţine că în CJE nu se apără drepturile elevilor.

„Eu am decis să ies din această structură pentru că mi-am dat seama că nu se apără drepturile elevilor, ci se dă în ei, ceea ce este cam josnic. Tindeam să cred că au o minte, pentru că au ajuns într-un consiliu, dar se pare că nu au”, a mai spus Bărbuleasa. Fosta preşedintă a afirmat că pe perioada mandatului nu a mai avut loc alte incidente, dar că se certa cu membrii biroului executiv, deoarece aceştia nu prea participau la întâlniri.

„Nu am avut niciodată sedinţe cu toţi membrii BEX, întotdeauna lipseau. Eu am vrut să îi unesc, deşi cam toţi sunt împotriva mea”, a mai susţinut Bărbuleasa. Fosta preşedintă a fost aleasă în luna noiembrie 2015 şi a fost la conducerea consiliului doar trei luni. Chestionat pe această temă, Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa a specificat că a avut o întâlnire cu Andreea Bărbuleasa în luna noiembrie, când i-a propus o colabolare, însă aceasta a respins-o.

„Nu vreau să comentez mai mult, pentru că nu vreau să intru în astfel de subiecte penibile”, a declarat Alexandru Manda. La CJE vor urma noi alegeri pentru desemnarea preşedintelui. În replică, CJE susţine că nu au avut niciodată o comunicare bună cu fosta preşedintă şi susţin că la adunarea de sâmbătă, 30 ianuarie, aceasta a avut un comportament agresiv. „Este de menţionat faptul că, deşi au existat declaraţii pentru presă că anterior Adunării Generale a CJE nu au existat tensiuni, acestea au fost încă de la început şi uneori alimentate chiar de către ea.

Înaintea Adunării Generale acestea se stinseseră, însă la final a reieşit de unde proveneau, şi anume din incapacitatea Andreei de a stinge un conflict şi de a coordona o echipă. La Adunarea Generală de sâmbătă, la care a participat şi Preşedintele Consiliului Regional al Elevilor pe regiunea Sud-Est, Alexandru Drăghici, există martori care pot confirma comportamentul agresiv al domnişoarei Bărbuleasa faţă de colegii ei, iar faptul că ne-a acuzat de violenţă fizică este o scenă demnă de operele lui Caragiale… Să fim serioşi!” a transmis peşedintele interimar al CJE, Lazăr Gabriel.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108