REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

CONSTANŢA a primit titulatura de CAPITALĂ a TINERETULUI

CONSTANŢA a primit titulatura de CAPITALĂ a TINERETULUI

Replica API 27 aprilie 2021 | 14:40 2250

Constanța și-a preluat oficial titulatura de capitală a tineretului din România. Acordul a fost semnat oficial în data de 26 aprilie, în prezența viceprimarului Ionuț Rusu, Tudor Ogner, președintele Federaţiei Tinerilor din Cluj, Gabriel Cranariu, președintele Consiliului Elevilor din România, Ionuț Barbu, președinte al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Constanța dar și Ionuț Stanimir, director marketing Banca Comercială Română.

Primăria municipiului Constanţa a organizat luni, 26 aprilie, o întâlnire cu ocazia semnării oficiale a acordului de preluare de către Constanţa a titlului de Capitala Tineretului. Ședința a avut loc în sala Remus Opreanu din cadrul Consiliului Județean Constanța. Prezenți au fost: viceprimarul Ionuț Rusu, reprezentantul Primăriei Constanța, Tudor Ogner, președintele Federaţiei Tinerilor din Cluj, Gabriel Cranariu, președintele Consiliului Elevilor din România, Ionuț Barbu, președinte al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Constanța și Ionuț Stanimir, director marketing Banca Comercială Română. "Povestea a început în 2016 când Timișoara, în mod voluntar, și-a asumat să implementeze programul de Capitală a Tineretului începând cu 2 mai 2016 – 2 mai 2017. De ce pe doi mai? Pentru ca atunci este Ziua Națională a Tineretului. Mai apoi a fost municipiul Bacău în 2017-2018, municipiul Baia Mare 2018-2019 și Iași 2019-2020. În acest proces este implicat Ministerul Tineretului și Sportului. În urma competiției, s-a desemnat municipiul Constanța ca și capital a tineretului. Programul trebuia să se desfășoare în perioada 1 mai 2020 - 1 mai 2021, însă a fost amânat din cauza pandemiei. Astfel, începând cu 2 mai 2021 - 1 mai 2022, Constanța va deține titlul de Capitală a Tineretului din România", a precizat Tudor Ogner, președintele Federaţiei Tinerilor din Cluj.

Tudor Ogner

Oficial, capitala tineretului

Prezent la eveniment, viceprimarul Ionuț Rusu le-a oferit siguranța că tinerii vor primi sprijinul autorității locale în demersurile pe care le vor face. „Constanța devine oficial capitala tineretului. Capitala Tineretului din România este un program de tineret, creat la nivel național cu principii similare cu cele ale capitalei europene a tineretului. Accesul este pus pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret. Tinerii pot avea o contribuție semnificativă în cadrul autorității locale", a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Ionuț Rusu și Ionuț Stanimir

Peste 250.000 euro, atrași pentru inovație

„Au fost mai multe direcții: #ComeToSEAus smart – în zona de educație și tehnologie, #ComeToSEAus together – voluntariat și lucru în comunitate, #ComeToSEAus cool – divertisment și activități recreative, #ComeToSEAus art – cultură, #ComeToSEAus green – viața sănătoasă și zona verde. Respectând aceste direcții, am început să facem proiecte încă din 2020 și ne-am adaptat la viața online. Am atras peste 250.000 de euro ca finanțare pentru inovație, avem o amenajare urbană în zona portului turistic, dar și altele. Noi am dori și suntem pregătiți să continuăm direcțiile noastre și cu alte proiecte semnificative”, a declarat Ionuț Barbu.

„Nu va fi ușor”

„Acest program se bucură de o susținere necondiționată din partea BCR. Primăria Municipiului Constanța, împreună cu toate celelalte autorități și instituții, se implică în crearea acestui program. Este foarte important, ca la aceeași masă, unde punem tânărul în mijlocul ei, toți ceilalți să se implice. Astfel, vreau să vă felicit și să vă transmit să nu vă pierdeți motivația. Nu va fi ușor, vor fi foarte puține momente festive și foarte multe momente cu suișuri și coborâșuri. Este o mobilizare foarte mare”, a declarat Gabriel Cranariu, președintele Consiliului Elevilor din România.

Mai multe puteţi urmări aici:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ei incearca din rasputeri sa aduca tineretul tarii in Cta, sa umple betoanele construite care vor ramane pustiite. Vine criza, au construit prea mult si trebuie sa mai prinda cat mai au timp niste fraieri cu prima casa la pret maxim
1
0
Capitala tineretului egal Plaja Neversea aceeasi organizatori!
2
0
Am auzit si asta ...cand orasul este 70 la suta pensionari.....
8
0
Sa vezi de acum incolo ce de dezvoltare o sa vina......
4
0
Nimic-nimic de Fatalau? Ca nu apevistul asta popotar a reusit aia...
4
0
Ionut Barbu,model de student la 40 de ani,reprezentant al studentilor dar sageata a prorectorului cu studentii,combinator cu Epure,Teodosie,Mosnianu si Bobe .Frumos CV.
8
0
Nici o alinare, pentru acest dezastru.
4
0
Ce sula calului inseamna asta?
3
1
Capitala tineretului este Las Fierbinti. Sti ce zic?
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108