REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Constanța lovită de un nou episod al INFERNULUI ALB. BILANȚ

Constanța lovită de un nou episod al INFERNULUI ALB. BILANȚ

Replica API 12 ianuarie 2017 | 01:32 382

Ninsorile și viscolul au lovit din nou județul Constanța, în noaptea de marți spre miercuri, 10-11 ianuarie a.c., ceea ce a dus la închiderea tuturor drumurilor naționale și județene pe timpul nopții, dar și a autostrăzilor A2 și A4 și a porturilor maritime. Înspre dimineața, s-a început reluarea circulației pe tronsoane, iar porturile și-au reluat activitatea miercuri, de la ora 10:00. Totuși, noaptea nu a fost lipsită de evenimente.

Pentru înlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase au acţionat peste 700 de pompieri, poliţişti, jandarmi, angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi reprezentanţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă. În total s-a acţionat cu aproximativ 320 de utilaje şi autospeciale. Salvatorii au acționat pentru gestionarea efectelor generate de avertizările meteorologice periculoase la 71 de misiuni, în condiții foarte dificile, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă foarte mare și viscol năprasnic.Pe timpul misiunilor, structurile de intervenție au reușit salvarea a peste 600 de persoane aflate în dificultate şi au degajat din zăpadă 230 de autovehicule surprinse de viscol.

Trei TIR-uri care veneau spre Constanţa nu au mai putut înainta pe drum din cauza zăpezii. În aceeaşi zonă au fost blocate circa 50 de autoturisme. A intervenit Regia Judeţeană de Drumuri, autoturismele şi-au reluat din nou traseul, unele către Constanţa şi altele către Kogălniceanu, dar la scurt timp s-au înzăpezit din nou, aşa că intervenţia utilajelor RAJDP a continuat, mai cu seamă că în zonă şi-au făcut apariţia şi alţi şoferi! „În cazul în care nu reuşim să îi aducem la Constanţa, vor rămâne la Nicolae Bălcescu. S-a solicitat şi sprijinul Armatei", au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean. La ora 3 noaptea, maşinile au reuşit să înainteze şi au ajuns la Nicolae Bălcescu.

Un bărbat, în vârstă de 76 de ani, din comuna Dumbrăveni, a necesitat o atenţie deosebită şi o alocare importantă de forţe. Bărbatul locuia într-o casă neîncălzită şi avea o stare de sănătate precară. La domiciliul acestuia au încercat să ajungă un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă, dar acesta s-a blocat între localităţile Scărişoreanu şi Plopeni. A fost trimisă spre pacient o şenilată de la Chirnogeni, autospeciala a preluat pacientul şi acesta a fost transportat într-un spaţiu încălzit din cadrul Primăriei Dumbrăveni. Echipajul cu medic de la SAJ a fost preluat de o şenilată de la Topraisar, s-a încercat deplasarea în localitatea Dumbrăveni, dar din cauza carosabilului blocat de nămeţi nu s-a reuşit acest lucru, iar echipajele au rămas în localitatea Topraisar. A fost necesară intervenția unui elicopter SMURD. Mieruri, în jurul orelor 10:15 elicopterul SMURD a decolat spre localitatea Dumbrăveni. Se estimează că zoborul o să dureze în jur de 25 de minute. La 10:55, elicopterul a aterizat.

Ionel Strugariu este recidivist! A ieşit din închisoare toamna trecută, acolo unde a stat pentru tentativă la omor calificat, iar acum s-a urcat beat la volan. În plus, nici vremea de afară nu era una tocmai favorabilă, astfel încât putea produce în orice clipă o tragedie. Din fericire, a fost oprit de oamenii legii, care l-au reţinut şi propus spre arestare. Polițiștii din cadrul Secției 2 Rurale Mihail Kogălniceanu, la data de 10.01.2017, l-au depistat pe Ionel Strugariu, în vârstă de 25 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice Astfel, la data de 6.01.2017, în pline coduri de vreme rea emise de meteorologi, la ora 1.35, bărbatul în cauză a condus un autoturism pe raza localității Târgușor - județul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost escortat și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Un tren cu 70 de călători a rămas blocat pe şine, la Medgidia, marţi noapte, în jurul orei 23.00, după ce plugul locomotivei s-a rupt şi a intrat sub locomotivă, aceasta defectându-se. CFR Călători a trimis două locomotive care să preia garnitura trenului, pentru a fi continuat drumul către Iași.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină marți, 10 ianuarie pe Bulevardul Tomis, în zona Sălii Sportului din Constanța. Un bărbat a fost prins sub un panou publicitar imens care a căzut peste el. Bărbatul a rămas captiv de la brâu în jos, iar pompierii au intervenit. După ce a fost scos, a fost preluat de o ambulanță SAJ.

Un șofer rămas blocat în zăpadă pe DN 2A a consumat alcool împreună cu pasagerul pe care-l avea în autoturism. Însă, oamenii legii l-au depistat și va fi dus la Spitalul județean Constanța pentru a i se recolta sânge.

La UPU SMURD au fost înregistrate în intervalul 10.01.2016, ora 20.00 – 11.01.2016, ora 08.00, 72 de prezentări (61 adulţi, 11 copii). La Centrul de Primiri Urgenţe Băneasa s-au prezentat 3 dintre cazuri. Din cele 72 de persoane, 23 au rămas internate (18 adulţi, 5 copii). Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la UPU Interne (36) şi la UPU Traumatologie (7). În ultimele 24 de ore, la UPU-SMURD au fost aduşi 14 pacienţi reprezentând cazuri sociale, 6 numai în ultimele 12 ore. 4 au fost internaţi, 7 au fost duşi la adăpost şi alţi 3 sunt în investigaţii, în UPU. În total, în ultimele 24 ore, UPU SMURD a înregistrat 272 prezentări. 12 pacienti s-au prezentat la Centrul de Primiri Urgenţe Băneasa. 101 persoane au fost internate în această perioadă, cele mai multe la Interne şi Obstetrică Ginecologie.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e pentru fomisti din trafic ce iau pentru o cursa de la cora la city 50 de lei...sa va vad pana in vara cu ce traiti dupa ce se duce zapada asta fomistilor..unde e aparatu?nu e aparatu?stai acasa mortaciune!!!da cu sapa fa ceva mai omenesc va mai plangeti ca ati ramas inzapeziti da nu stiti sa va cumparati o lopata sa o aveti cu voi sau cumparati-va lanturi daca stiti sa le folositica majoritatea le pun pe asfalt ca na e si gheata si aluneca,explicatia unui prost Romaris v-ati facut-o cu mana voastra!!!
0
0
Gogule, unde-i casa ta? Unul mai dobitoc ca tine rar se gaseste! Iesi la greblat zapada sa-ti revii!
0
3
Pana una alta cel care a supt-o ai fost Tu!
0
10
am sunat ieri pe la ora 20 la absolut toate conpaniile de taxi din cta pt o comanda romaris si city au raspuns si dupa 10 min de apeluri de la duduia dispecer catre masini nu a preluat nimeni comanda la fel si la city pana la urma decis sa ajung inde trebuie am luat ratc ul dar in momentul cand am asteptat ratc vreo 5 min spre surprinderea mea am vazut vreo 5 taxiuri libere de la romaris care vanau clienti pe tomis dar la dispecer nu a raspuns nici unul in consecinta asta e rasa spurcata a taximetristilor din cta niste tiganoi fomisti rupti in gura dar trece zapada si iar o sa suga pula !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108