REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONSTANȚA va avea DOUĂ NOI CREȘE, cu sprijin de la CNI

CONSTANȚA va avea DOUĂ NOI CREȘE, cu sprijin de la CNI

Replica API 22 octombrie 2021 | 13:39 1833

Consilierii locali municipali au fost convocați în ședință extraordinară pentru a vota predarea a două terenuri către Compania Naţională de Investiţii. De ce? Ei bine, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii S.A se va ocupa, în viitorul apropiat de construirea a două creșe în municipiul Constanța. Cum s-a ajuns la această decizie și unde vor fi edificate cele două creșe puteți citi în rândurile de mai jos.

Zona Târgului Săptămânal

Primăria Constanța face noi pași către dezvoltarea orașului. Vergil Chițac, edilul municipiului a convocat consilierii în ședință pentru a vota un trei proiecte urgente. Mai exact, Constanța va beneficia de edificarea a două creșe ce vor fi ridicate prin Compania Națională de Investiții S.A..

Cum s-a ajuns aici și unde vor fi edificate cele două creșe

Municipalitatea a luat în considerare adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa nr. 69372/18.10.2021, înregistrată la Primăria municipiului Constanţa sub nr. 206593/18.10.2021 dar şi cele patru adrese ale Companiei Naţionale de Investiţii, din lunile iunie, august, septembrie și octombrie, prin care se solicită predarea unor amplasamente situate în municipiul Constanţa. Mai exact, este vorba de două terenuri, unul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Târg săptămânal, în suprafaţă de 3.124 mp și unul situat pe strada Tineretului nr. 23, în suprafaţă de 3.134 mp.

Click pe fotografie! Sursă foto: captură proiect de hotărâre (creșă mare)

Aceste terenuri sunt incluse în lista bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanţa. Așadar, aici ar urma CNI să edifice două proiecte pilot, și anume, două creșe.

Click pe fotografie! Sursă foto: captură proiect de hotărâre (creșă mică)

Consilierii vor vota predarea celor două terenuri către CNI

Conform Ordinului M.D.L.P.A. nr.1207/26.08.2021, a fost aprobată realizarea a două creşe în municipiul Constanţa, iar în acest sens se solicită predarea amplasamentul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu-zona Târg săptămânal dar și cel situat pe strada Tineretului, numărul 23, către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii S.A pentru realizarea investiției. Astfel, scopul principal al ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal de vineri, 22 octombrie, este votarea predării către Compania Naţională de Investiţii "CNI" S.A. a celor două amplasamente şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii.

CNI construiește 100 de creșe în toată țara

Într-o conferință de presă susținută în data de 27 iulie, Cseke Attila, la acel moment ministru al dezvoltării, anunță că este gata de implementare Programul de construire de creșe noi, lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cseke Attila a subliniat ca au fost prezentate proiectele tip, au fost elaborate studiile de fezabilitate, a fost modificată normativa de reglementare a construcțiilor de creșe, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați de comisiile de specialitate. ”Vom aproba primele cereri de finanțare, după care vor putea fi demarate procedurile de achiziție publica pentru a identifica constructorii. Astfel, construcția primelor creșe va putea începe. Ne dorim sa avansam vizibil, sa sporim considerabil numărul creșelor, la nivel național, în timpul mandatului guvernului actual, având în vedere lipsa acuta de locuri în creșe și angajamentul făcut de executiv în acest sens”, declara ministrul la acel moment, conform unui comunicat de presă al CNI.

Cum vor arăta creșele conform site-ului www.cni.ro

Din bugetul național, dar și din fonduri europene, prin PNRR, au fost alocate 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe noi, a amintit ministrul. Acesta a adăugat ca informațiile necesare întocmirii cererilor de finanțare se afla pe pagina Companiei Naționale de Investiții.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
felicitari ca ati dat-o afara pe cezara de acolo
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108