REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Constanța va avea patru parcări supraetajate. Vezi zonele! Video

Constanța va avea patru parcări supraetajate. Vezi zonele! Video

Valentina CAMARA 8 octombrie 2022 | 00:00 13752

Nu mai este o noutate faptul că în Constanța nu există parcări, dar se pare că lucrurile se mișcă direcția bună. Primăria Constanța a lansat la licitație serviciul de elaborare a documentației tehnico-economica (Studiu de Fezabilitate) in vederea edificării de parcări publice supraetajate in municipiul Constanta. Vorbim despre patru parcări supraetajate care vor rezolva problemele multor constănțeni din mai multe zone ale orașului.

Parcare Albatros Mamaia

În prezent Constanța este unul dintre ele mai populate orașe din Constanța cu o populație aproximativă de 284.000 de locuitori conform Institutului Național de Statistică, fiind al șaptelea oraș după numărul de parcări disponibile. De-a lungul anilor constănțenii, s-au plâns că  parcările sunt inexistente, și atunci când vin acasă de la muncă sunt nevoiți să își parcheze mașinile la sute de km distanță.

Unde vor fi parcările supraetajate?

Însă Primăria a găsit o rezolvare și în mai multe zone din Constanța vor fi construite parcări supraetajate. Zonele avizate unde se vor construi parcările supraetajate sunt în zona Dacia, zona Cireșica, zona km 4-5 și zona Grădinița Amicii. Suprafața estimată pentru fiecare zona în parte este de 1600 m2 pentru zona km 4-5, 940m2 pentru zona Grădința Amicii, 860m2 pentru zona Dacia, 1500m2 zona Cireșica, considerând că va asigura necesarul de parcări cât și reducerea aglomerației.

Parcare supraetajată Spitalul Județean

Ce presupune proiectul?

Parcările supraetajate vor fi dotate astfel și cu stații de încărcarea a vehiculelor electrice pentru a putea sprijini mediul în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră. Pe amplasamentele propuse se vor construi pe o suprafață de teren totalizată de cca 4.637 mp. Obiectivele de investiții vor fi echipate cu iluminat public interior și exterior, supraveghere video, bariere la acces și ieșire, control automat acces, rigole pentru scurgerea apei pluviale exterioare, spații verzi, sistem de alarmare luminos și acustic, panouri fotovoltaice. Studiul de fezabilitate va ține cont de aspectele precizate, mai cu seamă de spațiu verde respectiv reconfigurarea și regenerarea acestuia, o soluție viabilă poate fi un acoperiș verde, (grădină pe acoperiș).

Parcări supraetajate se vor face cu bani de la cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), am demarat proceduri de parcări supraetajate în cartiere. ne-a interesat în special zonele limitrofe bulevardelor care se reabilitează pentru că, atunci când au fost concepute proiectele, trebuiau începute și proiecte de parcări. Ce facem cu miile de mașini de pe bulevardele acestea? Ne-am apucat de ele, avem cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare un acord de prefinanțare  aprobat în Consiliu Local, am beneficiat de expertiza lor, suntem în licitația studiului de fezabilitate. Una vi fi în Km 4-5, vizavi de Doraly Mall, una va fi în Tomis Nord, alta la Dacia și una în zona  Centrului de Scafandri” a declarat într-un interviu primarul orașului Constanța, Vergil Chițac.

Video:

  

        

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteți rușinea presei din România. Nu îmi aduc aminte sa fi mai citit un astfel de articol cu atâtea greșeli. PS Școala e gratuita, recomand..
3
0
Bună ziua, în afara de editor, mai verifica cineva articolul înainte de postare? E plin de greșeli de gramatica și logica!
5
0
Cum dracu sa parcheze masina la sute de KM de domicilu?! Cum orasul Constanta este cel mai mare din municipiul Constanta? Ce dreacu scrii?
9
1
Proprietarii de mașini vor fi alungați din oraș și astfel orașul va fi plin de pensionari fără mașini, abonați gratis la ctbus și câțiva srilankezi gunoieri. Toți cocalarii și barosanii care cheltuie bani în malluri vor pleca în alte orașe. Nici turiștii nu se vor îngrămădi sa plătească 100lei/zi parcare.
5
2
DA, bravo lui......hai ma, glumesc...parcari suprataxate dupa al treilea razboi mondial
5
1
Deja multi comenteaza ca masinile vor fi parcate la sute de km distanta!! asa si? pana acum v ati obisnuit sa parcati in fata la eximia blocand o banda ca sa va faceti sprancenele blocand o banda pt o ora, sau in fata la scoli sa va duceti plozii ca sunt prea fatalai sa ajunga singuri. Dar in afara toti parcheaza la zeci de m nu sute de km ca sa ajunga undeva. aia cum pot? nu voiati voi o tara ca n afara? la noi se vrea masina parcata in dormitor daca se poate. la noi avem 5 masini la 3 persoane si e normal. Masina e un lux nu o necesitate, faptul ca psd v a scazut taxele la masini v a obisnuit cu luxul prea mult. Vrem taxe mari la masini!
10
7
Majoritatea regreta psd-ul ,si pe mazare .Parcari pe trotuar si spatii verzi , constructii haotice ,terenuri retrocedate oe la toate colturile pachete si cluburi pentru pensionari. Si mult circ .
10
8
Am semnalat mereu o parcare la sol cu asfalt și trasate locuri de parcare deși exidta spațiu chiar pentru o supraetajata. Zona inel 2 pe str. C-tin Hurmuzache lângă policlinica Cermed. Sper sa ne audă domn Primar! Același lucru în cartierul Palas un loc de joacă...spatii sunt, doar bunăvoința și implicare!
5
1
Ne-au mai prezentat proiecte si nu s-a realizat nimic. Primar slab, incapabil sa realizeze ceva simplu si concret (curatenie, asfalt, parcuri). Il regret pe Fagadau, la alegeri votez PSD.
10
7
Javrele vor parca in continuare moca pe trotuar, la scara blocului
11
10
"În prezent Constanța este unul dintre ele mai populate orașe din Constanța cu o populație aproximativă de 284.000 de locuitori conform Institutului Național de Statistică" Serios? Gramatica limbii romane si carnea de porc sunt grele!
17
3
Se fumeaza ceva bun. Probabil au facut posta un cui bine indesat si au stat la povesti.fievare in filmul lui.chitac cu parcarile supraetajate Valentina Camara si Mireluta p****l cu scrisu.unu vrea parcare la scafandri unu aude culori.ce a fost la Far ieri este de povestit copiilor. Probabil ceva bun din Inima Mexicului
12
0
Se fumeaza ceva bun. Probabil au facut posta un cui bine indesat si au stat la povesti.fievare in filmul lui.chitac cu parcarile supraetajate Valentina Camara si Mireluta p****l cu scrisu.unu vrea parcare la scafandri unu aude culori.ce a fost la Far ieri este de povestit copiilor. Probabil ceva bun din Inima Mexicului
8
0
Cat o sa fie taxa pt parcare, 100 ron/24 h?
8
4
nu ati spus in ce an vor fii gata? cred k visati frumos, si lumea poate pune botul. primar de doi lei,acasa la cratitaaa
19
5
Cred ca autoarea articolului fumeaza fara filtru cot la cot cu tentativa asta de primar al Constantei ! Mai incet cu ce trageti voi acolo ca vin dragonii peste voi !! Si cine stie ce idee va mai vine si construiti si metrou !! Ca se ne aducem masinile de la sute de km distanta !!! Jurnalisti de carton adunati de pe plaja iarna !
39
2
Atentie: constantenii lasa masinile pacate la SUTE DE KM distanta ?!?!
20
2
Eu când vin acasă de la munca sunt nevoit sa parchez masina la Timișoara care e la sute de km depărtare de Constanța!!!
35
1
Daca acest primar va face aceste parcari pana la sfarsitul mandatului garantez ca-l va depasi pe Mazare la mandate!
15
16

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108