REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Constănțeanca Ligia Deca, numită în funcţia de ministru al Educaţiei

Constănțeanca Ligia Deca, numită în funcţia de ministru al Educaţiei

Andreea VREJOIU 3 octombrie 2022 | 14:24 3464

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie propusă ministru al Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu. Ligia Deca a învățat la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și la Facultatea de Navigație și Transport Naval, în cadrul Universității Maritime din Constanța.

„Mulțumesc membrilor PNL. PNL și-a asumat încă de la început proiectul „România Educată”. Încrederea primită este o misiune în acest sens. Vreau să duc la bun sfârșit ceea ce colegii mei au început. Vom operaționa România Educată în literă și în spirit. Avem nevoie de o viziune profundă”, a declarat Ligia Deca, după nominalizare.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că Ligia Deca „este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare” a legilor educației.

„Astăzi, în ședința BPN, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Decă să fie propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației. Dânsa, fiind o persoană care a lucrat și a participat la procesul de elaborare a legilor educației, este în măsură să poată să continue și să respecte calendarul de dezbatere și aprobare, urmând ca până la finele lunii octombrie să fie trimis Parlamentului pentru dezbatere”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

După vot, propunerea PNL va fi comunicată și liderilor coaliției PSD-UDMR, apoi va fi trimisă de premier președintelui Klaus Iohannis, care va semna decretul de numire.

Ligia Deca (40 de ani) este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare, potrivit Administrației Prezidenițale. Ea este doctor în științe politice (Universitatea din Luxemburg, 2016) și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area. 

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

În prezent, interimatul la Ministerul Educației este asigurat de Sebastian Burduja, ministrul Cecetării, Inovării și Digitalizării, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației joi seară, în urma acuzațiilor de plagiat al unor cursuri universitare, conform digi24.ro.

Update:

Şeful statului a semnat, luni, decretele privind eliberarea Ligiei Deca din funcţia de consilier prezidenţial şi numirea în funcţia de ministru al Educaţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dedesupt, au comentat toti prostii Romaniei.
0
5
Impostura, incompetenta si plagiatul au fost ridicate la politica de stat. Daca numea ministru o femeie de serviciu de la ministerul (ne)educatiei cred ca era o solutie mai buna. Se creeaza impresia ca acesta este cel mai rau si cel mai corupt presedinte de pana acum.
5
0
Ce-a mai buna facultate e SPIRU eu pe asta am terminato
2
2
aia nu.i facultate,e un fel de scoala de maistri.ministra melcilor o nulitate,normal,cu scoala scurta.universitatile din cta sint vax!
8
0
A fost profesoara in facut clante la politicieni
6
0
A terminat transport naval la constanta.Tipa asta nu predat 1 zi
14
0
din Constanta e Andrei Saguna, restul doar unitati care tranzactioneaza diplome.
2
13
daca a facut UMC este in regula. Era de tot rasul daca termina la Ovidius, care au avut atatea cazuri de profesori si rectori arestati pt spaga
5
13
deca,leca,lita,mita...numai noi peste tot
12
2
Mai sunteti culmea,sunt pline ministerele de absolventi de facultate care nu au lucrat nici o zi in domeniul pentru care sau pregatit si nici nu au o pregatire care sa corespumda ministerului pe care il conduc,ma refer la toate partidele care au nimit ministri sau ditectori prin ministere. Licentiati astia sunt exact ca aia despre care se spune:"teoria ca teoria dar practica ma omoara".
16
1
Ba numele spune tot. deca o alta m***e imputita.Am auzit cum se face cica sanchi scoala si la universitatea aia maritima din Constanta.Acolo totul se cumpara iar la vapor cand se ajuge nici macar teoretic nu se stie ce sunt alea coordonate geografice,cum se trec pe harta ce sa mai vorbim de altele? Asa ca bravo tov. pnl a-ti nimerit pe cine trebuia la Invatamant.
17
1
Sa vezi acum machidoneala prin minister!
21
0
Studii superioare, UMC????. Suntem de rasul curcilor. Ministrul educației a absolvit UMC-ul. Oricum e mai tare decât Spiru Haret.
22
1
Antrenorului de golf
10
0
Si incompetenta la fel ca fosta ministra usturoi. Ce te puteai astepta de pa clown iohanis si de la brelocul lui nicu ciuca, doctor nicu ciuca.
15
0
Atat de apolitica….consilier in Romania educata a dulapului din Sibiu.ne meritam soarta.creste educatia pe sub poduri,prin santuri.scoli cu wc in curte si copii ce se culca flamanzi.educatia dulapului
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108