REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţeanul Corlățean, despre demisia premierului grec: Gest inteligent din punct de vedere politic

Constănţeanul Corlățean, despre demisia premierului grec: Gest inteligent din punct de vedere politic

Replica API 22 august 2015 | 20:31 187

Președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen, constănţeanul Titus Corlățean, consideră că demisia premierul grec Alexis Tsipras reprezintă "un gest inteligent din punct de vedere politic și o repoziționare politică necesară".

"Un gest politic care nu este, până la urmă, neașteptat. E o repoziționare politică necesară din punctul de vedere al lui Tsipras în contextul acordului încheiat cu partenerii internaționali. E un gest politic care nu e chiar surprinzător, dar care din perspectiva interesului său politic este necesar. Poate și riscant, dar în opinia mea e un gest inteligent din punct de vedere politic pentru că Tsipras beneficiază încă de un capital politic important de simpatie în Grecia chiar dacă el este totuși în mod firesc în curs de diminuare", a declarat Corlățean, vineri, citat de agerpres.ro.

El a explicat care a fost motivul principal pentru care Tsipras a demisionat și a dorit să declanșeze alegeri anticipate.

"Ținând cont și de realitățile din Parlament, Tsipras a dorit să declanșeze mecanismul alegerilor anticipate acum pentru a putea obține o victorie, chiar dacă nu atât de consistentă ca la alegerile anterioare.

În Parlamentul grec, Syriza a obținut 149 de mandate la ultimele alegeri și împreună cu alt partid cu care este în coaliție a obținut peste 160 de voturi. La ultimul vot în Parlament pe marginea Memorandumului încheiat cu partenerii internaționali, a reformelor care trebuie adoptate, Tsipras nu a reușit să obțină decât 119 voturi, ceea ce înseamnă o diminuare destul de consistentă. Extrema stângă din Syriza este practic într-o poziție de rebeliune față de conducerea de lider", a adăugat Corlățean.

Potrivit acestuia, Tsipras are o problemă în a-și asigura fidelitatea măcar a unei părți majoritare din propria formațiune politică.

"Și acest lucru se poate face acum când are încă un capital politic de simpatie în Grecia, înainte de a începe implementare măsurilor de reformă, unele dintre ele anunțându-se de pe acum dureroase și care vor genera costuri politice. Or, este mai bine pentru Tsipras să organizeze alegeri anticipate acum înainte de a mări taxe și impozite", a adăugat Corlățean.

Premierul grec, Alexis Tsipras, a anunțat joi seară că își dă demisia de la conducerea guvernului și a cerut organizarea de alegeri anticipate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108