REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănțenii care dețin locuri de parcare ar trebui să știe asta!

Constănțenii care dețin locuri de parcare ar trebui să știe asta!

Replica API 14 ianuarie 2020 | 12:37 1980

Constănțenii care dețin locuri de parcare în municipiu sunt așteptați pentru a-și plăti locul pentru a evita posibilele evenimente neplăcute. Astfel, neachitarea taxei până la 31 martie 2020 conduce la anularea rezervării, dacă sunt depuse cereri pentru parcarea respectivă.

Persoanele fizice trebuie să achite 200 de lei pentru prelungirea autorizației, iar persoanele juridice vor plăti 900 de lei/an sau 150 de lei/lună pentru autoturisme, iar pentru autoutilitarele cu masa maximă autorizată mai mică de 2,4 t și gabarit care se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare destinat autoturismelor 1.800 lei/an sau 300 de lei/lună.

Ce trebuie să știți este faptul că taxa este anuală și se achită până la data de 31 martie 2020. Pentru neplata la termenul scadent, se datorează după aceste termene majorări de întârziere în cuantum de 1%, calculate pentru fiecare lună sau fracție de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență, potrivit dispozițiilor legale în vigoare în materie fiscală. Neachitarea taxei până la 31 martie 2020 conduce la anularea rezervării, dacă sunt depuse cereri pentru parcarea respectivă și redistribuirea locului de parcare conform prevederilor legale. Responsabilitatea încasării contravalorii taxei de rezervare revine Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța.

Autorizația pentru rezervarea locului de parcare se reînnoiește automat pentru anul următor în situația în care solicitantul nu renunță expres la aceasta până la data de 15 decembrie a anului în curs și are achitată taxa pentru anul curent.

Pentru a obține un loc de parcare, dosarul depus necesită o documentaţie specifică și anume: cerere avizată de Asociația de proprietari - formularul DGSP, certificatul de înmatriculare al autovehiculului (original și copie); plan amplasare parcaj în zonă și a locului solicitat avizat de asociația de proprietari și B.I/C.I. (copie certificat înmatriculare al firmei – daca e cazul).

Beneficiarul locului de parcare poate fi orice persoană fizică sau juridică care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: are domiciliul, reședința, sau deține cu orice titlu un drept de folosință asupra unui imobil în municipiul Constanța și are în proprietate sau deține cu titlu valabil un autovehicul cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 t (contract de leasing, contract de închiriere, contract de comodat, etc), sau persoana fizica sau juridică, în calitate de operator economic în stațiunea Mamaia, care solicită rezervarea locului de parcare pe perioada sezonului estival în vederea unei bune desfășurări a activităților economice.

În cazul contribuabililor care solicită obținerea unei autorizații pentru rezervare loc parcare, taxa se achită integral, odată cu depunerea documentației aferente potrivit regulamentului aprobat prin HCL nr. 107/2015.

Sunt scutite de la plata taxei următoarele categorii de contribuabili: veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război; persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare; autovehiculele aparținând serviciilor de intervenție, cum ar fi poliție, pompieri, ambulanță, intervenție, gaze, precum și vehiculele corpurilor diplomatice sau consulare; instituțiile sau unitățiile care funcționează sub coordonarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice sau a Ministerului Tineretului și Sportului, cu excepția incintelor folosite pentru activități economice; fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural; organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr 18:51 alt prost cu 2 clase ca trenul....
7
1
unuuuu -le, ba prostovane, iar incepi sa postezi idiotenii? Ai lipsit cam mult. Ai fost re-internat la Spitalul de Nebuni sau dupa ce au cazut pzdeii cu kurul drept in poola opozitiei te-ai ascuns ca kktul in iarba?
1
12
era pe site-ul primariei o pagina unde verificai daca un anume loc este disponibil. dar intre timp a disparut in labirintul site-ului. duamne fereste sa-l faca mai accesibil
7
0
ce obligatii are primaria sa ofere locuri de parcare gratuite???...in ce orase te duci platesti parcare,noi constantenii vrem totul gratis
11
6
platiti doar 2ooron pe an . si nu se liciteaza pentru locurile de parcare
5
0
Intrati pe site-ul primariei,iar pentru fiecare strada in parte veti vedea locurile de parcare disponibile.Va faceti dosar,care sa contina si schita parcarii,dupa care va duceti pe Mihaileanu,dati o spaga la ghiseu,si va scoateti cu un loc de parcare
6
2
Doresc sa cunosc vaduva de razboi cu pensie mare, solicit seriozitate !
12
1
locul de parcare platit cum il rezervi fizic daca nu exista nici o placuta cu nr.masinii sau nr. autorizatie?la parcarile amenajate recent,parchezi si ai surpriza sa fie cineva suparat ca acela e loc platit de el dar tu binenteles nu ai de unde sa stii ca locul ii apartine pana nu vine omul acasa si ii vezi autorizatia in parbriz.Astept o solutie la aceasta speta din partea autoritatilor caci altfel platim degeaba si mai avem parte si de discutii...
9
1
daca am cumparat apartament intr un bloc vechi locul de parcare l a manarit presedintele de sociatie astfel unii au 2 locuri dar nu s ambele pe numele lor ..sau cum or fii de ce unii pot avea 2 ..altii nici unul..ce se face cu jafurile cu numere de bulgaria care nu mai circula nu au itp asigurare dar ocupa locuri libere ..acum nu stiu la care sa i dau cu cheia .a lu presedintele sau una din alea doua.sau aia bulgareasca ....
7
1
Mai sunt veterani de razboi ...in viata? Si vaduve de razboi ca or fi trecut suta de ani
9
0
Si jurnalistii ar trebui sa stie ca taxa locului de parcare vine pe factura impreuna cu celelalte impozite pe care trebuie sa le platesti: la casa, teren, auto, gunoi, cimitir, garaj, etc..sunteti varza!
13
0
si cei care stau la casa fara posibilitate de a parca
5
0
vaduvele de razboi deci atentie, nu va recasatoriti ca pierdeti aceste beneficii.
14
0
achitam niciun loc de parcare. Parcam unde gasim loc. Fara rezervari. Primaria este obligata sa asigure loc de parcare gratis.
16
19
CATE VADUVE DE RAZBOI NECASATOTE ULTERIOR SI CARE ARE MASINA SUNT IN CONTANTA ????????????????????
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108