REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Constănţenii care s-au opus demolării garajelor au pierdut în instanţă!

Constănţenii care s-au opus demolării garajelor au pierdut în instanţă!

Replica API 6 august 2019 | 00:00 639

Decizie definitivă

Decizie definitivă

La sfârșitul anului 2018, Primăria Constanţa a început o campanie de demolare a garajelor amplasate pe domeniul public. Aşa că, în decurs de câteva luni, zeci de garaje au fost puse la pământ, spre nemulţumirea proprietarilor. Alţii, şi-au căutat dreptatea în instanţă, sperând că vor continua să păstreze construcțiile intacte. Vorbim despre constănțenii care locuiesc pe Aleea Nalbei nr 12. Judecătorii au respins, definitiv, acțiunea formulată de aceștia împotriva Consiliului Local Constanța.

Mai mulţi locuitori de pe Aleea Nalbei nr 12 au deschis acţiune în instanţă prin intermediul căreia cereau să nu le fie demolate garajele. Aceştia au arătat că sunt proprietarii garajelor din 1990, atunci când au obţinut autorizația nr. 4553 emisă de Consiliul Popular al Municipiului Constanţa, care a aprobat construirea garajelor ce fac obiectul prezentului litigiu. Au învederat că autorizația prevede condiția posibilității de demolare a garajelor, numai în cazul în care administrația municipală ar urma să execute construcții urbane definitive pe acest amplasament. Proprietarii s-au plâns magistraţilor că au primit recent notificări amenințătoare de la Poliția Locală în sensul demolării imediate a garajelor și a amendării lor însă, spun ei, demolarea le-ar produce o pagubă iminentă, mai ales că Primăria Constanţa nu a justificat condiția unor planuri de construire urbane definitive.

Primăria Constanţa a susţinut în instanţă că măsura privind demolarea garajelor a fost dispusă în cadrul campaniei de eliberare a domeniului public de garaje pentru crearea mai multor locuri de parcare, iar garajele în litigiu reprezintă construcții cu caracter temporar. Refuzul reclamanților de a elibera terenul reprezintă un comportament abuziv exercitat cu vădită rea-credință.

Instanţa a respins cererea, pe fond, pe motiv că nu există la dosar dovezi privind declanșarea unei proceduri execuționale de demolare efectivă a garajelor în litigiu de către pârâți, ci doar a faptului că s-au emis notificări prin care reclamanților li s-a adus la cunoștință că se vor aplica dispozițiile Legii nr. 50/1991 privind săvârșirea unor fapte contravenționale. Nici la recurs au avut succes. Pe 9 iulie, judecătorii au respins apelul formilat de locuitorii de pe Aleea Nalbei, decizia fiind definivită.

De precizat faptul că și la Mangalia se duce o luptă crâncenă cu administrația locală. O parte din reclamanți a câștigat în instanță, definitiv, în sensul că a obținut suspendarea procedurii de demolare a garajelșor, până la soluționare definitivăî a dosarului prin intermediul căruia se cere anularea dispoziției de demolare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ALOOO,primaria! Veniti si demolati garajele din spatele scolii 3 si construiti o parcare mare supraetajata! Suntem invadati de masini,turisti ce vin la plaja in faleza nord,parcheaza inclusiv pe trotuare,pietonii fiind obligati sa circule pe sosea!!! Dar pentru asta trebuie un primar capabil ce se ingrijeste de urbe,noi avem un incapabil si indolent!!!
1
1
chiar langa noul magazin care se face la intim este un garaj si pe spatiul verde ... primaria aloo? cat e spaga de nu se ridica?
0
1
ca in romania nu exista in toata europa
2
2
mergeti fratilor pe strada lirei poarta 6 spre parc sa vedeti acolo garaj si pe spatiul verde . omu parcheaza masina mereu in fata garajului normal lucreaza la primaria Cta are permis in bord . mergeti dragi jurnalisti sa vedeti cum dragul nostru primar permite aceste lucruri ...
5
1
In garaje se cresc prepelite, se fac gratare, sunt tinute muraturile, mai creste si tuica.....iar masinile proprietarilor ocupa alte locuri de parcare!
8
3
Pe-na-lii au pus ma-na pe ga-ra-je.
1
4
La Mangalia de ce nu se demoleaza toate garajele? Au lasat garaje din curtea spitalului care se inchiriaza vara! Garaje pe strada care duce spre portul turistic dinspre Liceul Ion Banescu, garaje pe str. Mihai Viteazu la blocurile v1,v2,v3, garajele de langa Irish Pub langa judecatorie si multe altele din Mangalia!!!
4
1
Se darama si spaga a fost data degeaba,ce se mai bateau romulanii pe garaje si cata spaga s a dat...nu se mai stie
2
1
Str. Albatros spate bl.G1 garaj cu curte 300 m patrati o mizerie de nedescris cind demolati ? Se aube Raducu ?
5
1
daramati toate cotetele, e un focar de infectie acolo.
12
3
Mai primar idiot din Mangalia,ai promis ca faci ceva in locul garajelor demolate.Ai lasat ruine,gropi sisuferinta.Sa te bata dumnezeu!
3
3
Dar betoanele ilegale din Mamaia nu le demolati? Primaria constanta condusa de makidoni a vandut parcari din Mamaia pentru betoane. Statia 41 pescarie a fost vanduta pentru betoane
11
2
pe cind si in Mangalia?Ba primarul melcilor,fiu de securist,cristian xxx,demoleaza dreq garajele din xona Lidl,in spate bloc a,zona "industriala"Toata ziua flexuri,ciocane,gratare,reparat skyjeturi,vrem casele inapoi,de aia platim taxe. tiganimea care vinde tigari nu da decit spaga,la buget zero,dar sint toti asistati. pune ba pomi cu trintorii asistati!
11
1
la Trocadero de ce nu le ridicati ? in spatele blocului L E 37 a ramas un garaj , iar in spatele blocurilor LE 33 si L E 34 mai multe garaje !!!! legea este doar pt unii , cei prosti ???
16
1
Se demoleaza doar garajele unde am nevoie de teren pentru ca cipanii Mei sa faca investitii. Am zis ca doar eu sunt rege deocamdata
14
3
Sa lase macar garaju lu nea ....caisa, k sa mai jucam si noi o tabla, sa bem o tuica, facem gratar
11
5
e plin de tuica in garaje si toate vechirurile din lume, nu sunt masini in ele. demolati-le si faceti locuri de parcare.
31
7
Si garajele de pe Aleea Malinului, de la scoala Nr 30, de ce nu se darama??? Care sunt pline de muraturi, cauciucuri etc numai de masini nu...
25
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212