REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii îşi pot recupera taxa auto de la DGFP Constanţa

Constănţenii îşi pot recupera taxa auto de la DGFP Constanţa

Replica API 13 ianuarie 2012 | 00:00 181

De săptămâna viitoare,

De săptămâna viitoare,

Începând de luni, constănţenii care au plătit taxă de poluare după 1 iulie 2008, al cărei cuantumul este mai mare decât cea rezultată din aplicarea legislaţiei în vigoare, pot depune solicitări pentru recuperarea diferenţei. Astfel, persoanele fizice trebuie să se adrese Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, la sediul de pe Str. I.G. Duca nr. 18, iar persoanele juridice, la sediul de pe B-dul Mamaia, nr. 196.

Proprietarii trebuie să completeze un formular de restituire pe care îl vor găsi la aceste sedii, să aducă documentul doveditor al plăţii taxei de poluare (chitanţă fiscală sau ordin de plată şi extras de cont), copia cărţii de identitate a vehiculului şi copia certificatului de înmatriculare, împreună cu prezentarea în original a acestora. Potrivit preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, dacă un posesor de maşină nu mai are copia după chitanţa primită când a achitat taxa de înmatriculare, atunci se poate adresa organului fiscal unde a achitat această taxă şi se eliberează o copie după documentul de plată. Constănţenii interesaţi să vadă dacă au de recuperat bani au la dispoziţie, începând de vineri, pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, formula de calcul prevăzută de lege, care va fi utilizată şi de organele fiscale. Restituirea banilor se va face în interval de 45 de zile de la depunerea cererii, printr-un cont indicat de solicitant sau prin direcţiile financiare. Conform Codului de Procedură Fiscală, în situaţiile în care sunt necesare informaţii suplimentare, acest termen este prelungit cu perioada cuprinsă între data solicitării şi data primirii informaţiilor solicitate. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a mai precizat că sumele pentru restituire sunt prevăzute în bugetul Fondului pentru Mediu. Autorităţile susţin că suma alocată în acest sens nu va depăşi 200 milioane de lei.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108