REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Continuă CĂUTĂRILE în cazul AFACERISTULUI CONSTĂNȚEAN DISPĂRUT pe mare! VIDEO

Continuă CĂUTĂRILE în cazul AFACERISTULUI CONSTĂNȚEAN DISPĂRUT pe mare! VIDEO

Replica API 8 martie 2019 | 00:50 427

Gheorghe Stănică

Căutările continuă în cazul patronului cherhanalei, care a dispărut pe mare, împreună cu doi prieteni (pescari). În alertă au intrat și autoritățile din Bulgaria, care i-au căutat și cu ajutorul unui elicopter. Căutările au continuat și la noi, dar, din păcate, fără rezultat.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, în data de 6 martie, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră (structura din Mangalia) au fost informați telefonic despre faptul că o ambarcațiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai, nu s-a întors în port de la ora 14.00 și nu poate fi contactată.

Imediat după primirea apelului, de la nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri operative constând în efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru găsirea ambarcațiunii, respectiv a persoanelor în cauză.

De asemenea, prin canalele de cooperare ale Poliției de Frontieră au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și MRCC. Acțiunea de căutare și salvare este în desfășurare sub coordonarea MRCC Constanța, nava Poliției de Frontieră fiind desemnată coordonator la fața locului.

De asemenea, în data de 7 martie, urmare a solicitării MRCC - elicopterul Eurocopter AS365 N înmatriculat YR RAH aparținând Regional Air Services – aeroport Tuzla – a decolat la ora 10.55, pentru a se alătura acțiunii de căutare și salvare coordonată de MRCC Constanța. În afară celor doi piloți, la bordul elicopterului au fost și doi observatori.

Din păcate, la finele a 2 ore 40 minute ore de zbor – în care s-au acoperit 50 NM pe mare, 70 mile pătrate (2.400Km2), de la granița de sud până la travers epava Costinești, nu a fost găsit nici un indiciu al poziției ambarcațiunii. Elicopterul va fi pus la dispoziția coordonatorilor și mai departe, dacă această intervenție va fi considerată necesară.

Menționăm că printre cei trei bărbați (pescari) care au dispărut pe mare, după ce, în cursul zilei de miercuri, 6 martie, exact înainte de furtună, au ieșit cu barca în zona 2 Mai, se află și Gheorghe Stănică, zis Călin, patronul cherhanalei Sea Temple, din localitatea 2 Mai. Acesta este și consilier local în Limanu.

Video:

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti trei s-au imbolnavit de deces.
0
0
Probabil au ajuns pe la Mazare pana acum .
0
0
Gic prost esti
0
2
Noi platim sa ii caute pe braconieri ?
4
2
Vorbesti prosti Marinaru .Veste telefon lanterna statie in barcute
1
0
TOATE barcile ce ies pe mare sunt obligate sa aiba statie VHF si echipament de salvare sau macar o vesta de salvare. Faceti pariu ca haiducii aia nu aveau nimic?? Auzi la ei, un telefon. Pfoooaaaa.... Uneori selectia naturala isi spune cuvantul.
7
4
Acest tuciuriu
10
13
Cred ca barca este scufundata. Vrajeala cu semnalu-l gps .
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108