REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Controale în farmaciile veterinare: Se face TRAFIC cu Ivermectină

Controale în farmaciile veterinare: Se face TRAFIC cu Ivermectină

Replica API 13 februarie 2021 | 15:06 2147

Trei farmacii veterinare din Brăila au fost amendate de Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Brăila pentru nerespectarea regimului de comercializare, după ce au vândut Ivermectină fără reţete de la medici veterinari, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al DSV, Dragoş Frigioiu.

DSV Brăila a demarat un control la farmaciile veterinare pentru a verifica condiţiile în care se comercializează medicamentul de uz veterinar Ivermectină, în contextul în care, în spaţiul public, au apărut informaţii cu privire la faptul că acest produs ar putea fi folosit în tratamentul împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, scrie Agerpres, citat de stiripesurse.ro.

"În prezent, se desfăşoară controale care vizează modul în care a fost comercializat antiparazitarul pe bază de Ivermectină în perioada 25-31 ianuarie. În urma controalelor efectuate, la trei farmacii veterinare verificate s-a constatat abatere de la normele sanitar-veterinare, având în vedere că antiparazitarele şi antibioticele nu pot fi eliberate din farmacii decât pe bază de reţetă eliberată de către un medic veterinar. Drept urmare, pentru nerespectarea regimului de comercializare, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.100 lei, respectiv 700 de lei pe fiecare punct farmaceutic", a declarat Dragoş Frigioiu.

Controalele care vizează comercializarea de către farmaciile veterinare a antiparazitarului pe bază de Ivermectină se vor încheia luni, 15 februarie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A number of serious infectious diseases are caused by parasites spread by insects. River blindness is caused by a tiny worm that can infect the cornea and cause blindness. Lymphatic filariasis, or elephantiasis, is also caused by a worm and produces chronic swelling. Satoshi Omura cultured bacteria, which produce substances that inhibit the growth of other microorganisms. In 1978 he succeeded in culturing a strain from which William Campbell purified a substance, avermectin, which in a chemically modified form, IVERMECTIN, proved effective against river blindness and elephantiasis.
3
0
inventatorul ivermectinei satoshi omura a primit premiul nobel pentru salvarea de vieti omenesti in africa cu ajutorul ivermectinei ! timp de zeci de ani africanii au fost salvati cu ivermectina, asta nu se spune pentru ca supara marile corporatii farma ! cati au auzit de dr. satoshi omura ?? mai multi au auzit de strainu cercel.
8
1
luati ciinilor ivermectina!da.i animalului ce.i trebuie!
0
3
prostie , o cauta lumea ca e buna sa ti tratezi... balbaiala!
1
3
Romanul sa nascut idiot,Nu se vaccineaza da se trateaza cu medicamente pt animale .Bah frate asa ceva doar in Romania
5
9
cretini!acu' stau sa ma duc la doctor ptr reteta sa iau la ciine si pisica deparazitare!futu&va'n git de nemernici ordinari!
7
2
multe tari au inceput sa introduca ivermectina si alte medicamete pentru tratarea covidului doar ai nostrii ii trag cu vaccinul pe vite in continuare, popor de idioti cum a mai spus cineva, catu si ai lui isi bat joc de oameni iar ei tipa la psd in continuare!!!
10
5
asta e,ce e bun e bun la toate spre deosebire de ministrii din guvernul citu care nu-s buni de nimic
7
2
Dar la catei ce sa le dau pentru, deparazitare interna si externa?? Au inebunit? Ivermectina deparaziteaza cateii si intern si extern. ieftina si buna nici o capusa pe catei toata vara.
6
3
Dupa ce consumi ivermectina , incepi sa latri sau sa miauni ???
10
8
Tache Epure a fost verificat? Am auzit ieri, la o vecina din Tomis 6, ca vinde asa ceva. La suprapret. Vinde cu adaos de 1000 la suta. Ca asa este el obisnuit. Aveti animalute de casa? Evitati-l pe acest caraghios! Eventual duceti-i doar melci de acvariu si paduchi lati!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468