REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Copiii din spitalele constănţene, vizitaţi de personajele din poveşti

Copiii din spitalele constănţene, vizitaţi de personajele din poveşti

Replica API 2 iunie 2017 | 00:00 356

La Spitalul Clinic Judeţean De Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Constanţa şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Ziua Copilului a fost sărbătorită într-o atmosfera magică. Pentru a-i face pe micuţii bolnavi să uite de boală, de suferinţă şi de tristeţe, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi asociaţia Suflete deschise, şi-au trimis spiriduşii să înlocuiască halatele albe şi să le odere o mulţime de surprize.

Magicienii şi clownii i-au distrat şi i-au învăţat să joace bowling, iar Albă că zăpadă le-a pictat chipurile. Prin ploaie de balonaşe de săpun şi artificii, Iepuraşul uriaş şi Minnie Mouse le-au împărţit tuturor baloane zburătoare la cer, în formă de inimioară.

Personajele de poveste le-au mai dăruit mingii, trompete, dulciuri şi fructe, dar şi încurajări, mângâieri şi multă dragoste. Şi, bineînţeles, au primit şi jucării: băieţeii au primit câte o ambulanţă, iar fetiţele câte un echipaj medical cu doctor, asistentă şi trusă medicală.

Toţi copii au primit coifuri de clown, iar cei care au dorit să devină prinţi şi prinţese au primit coroane regale şi coroniţe argintate cu pietricele colorate.

În plus, cei mici au fost răsfăţaţi şi cu un meniu special: crenwursti din piept de pui, unt, gem de căpşuni, iaurt, supă de pasăre cu fulgi de ou, friptură de pui la la cuptor şi pilaf cu ciuperci, salată de roşii , mâncare de cartofi cu friptură de purcel, dar şi banane, portocale, biscuiţi, prăjituri cu ciocolată.

„1 iunie este Ziua Internaţională a copilului, ziua în care îi sărbătorim pe cei mici..

Dar Ziua Copilului nu trebuie să aibă limita de vârstă. Oricare dintre noi, fie că este copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar că măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să ne întoarcem la inocenţa, să zâmbim curat şi să simţim că înfloreşte în inimile noastre dorinţa de năzbâtii, de joacă, de pozne, de alint….

Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru.

Trebuie deci, să fim preocupaţi în permanentă de atentă formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctură actuală, când copiii sunt asaltaţi de anturaje şi de fel de fel de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu vom putea zîmbi şi noi.

,,FĂ FERICIT, UN COPIL NECĂJIT !” şi Fiţi buni! Faceţi bine! Desăvârşiţi binele! este îndemnul nostru pentru toţi creştinii.

În realitate, situaţia copiilor din ţară noastră este extrem de îngrijorătoare.

Din cele cinci milioane cât trăiesc în România, doar pentru câteva mii de copii ziua de 1 Iunie înseamnă jucării, hăinuţe, baloane colorate, clowni, petreceri-surpriză, plimbări în parcuri de distracţii… bucurii.

Majoritatea dintre aceştia, sunt copii instituţionalizaţi, care trăiesc în centre de plasament sau în orfelinate şi care ştiu că în această zi, vin politicieni care să se pozeze alături de ei (pentru că imaginea unui zâmbet de copil, da bine) şi că vor primi o masă cu dulciuri şi multă atenţie…ca de Paşte sau de Crăciun. Pentru restul copiilor, ziua de 1 Iunie este o zi obişnuită, adică o zi în care mănâncă o masă săracă în calorii, în care primesc o îngrijire proastă sau în care renunţă la şcoală. O gravă problema a copiilor este starea de sănătate, care este proastă încă de la naştere.

În ultimii ani, greutatea nou născuţilor la naştere a tot scăzut, în prezent fiind cu mult sub media celor din Vest, iar mortalitatea infantilă este de trei ori mai mare decât în ţările occidentale.

Peste jumătate din copiii de până la 5 ani, suferă de anemie, alţii sunt hrăniţi necorespunzător, malnutriţia proteino-calorică fiind cauza multor decese, dar şi a îmbolnăvirilor aparatului digestiv, infecţioase, mentale şi altele.

Dacă ajung la şcoală, multe familii nu pot face faţă cheltuielilor pe care le presupune frecventarea cursurilor de învăţământ aşa că îşi opresc copiii acasă. În multe cazuri, alocaţia de hrană pentru copil este singură sursă stabilă de venit, aşa că familia are grijă mare că să-l trimită ,,la servici” pe cel mic, asta dacă nu cumva minorul este trimis la muncă la vreun patron şi să scoată un ban.

Să nu uităm nici că din cele două milioane de persoane care lucrează la negru în România, câteva zeci de mii sunt copii care lucrează la câmp, culeg fructe, lucrează în grajduri, au grijă de animale, descarcă marfă prin depozite, spală maşini sau alte munci.

Înspăimântător este că foarte mulţi copii ajung infractori, fiind folosiţi de adulţi pentru că sunt uşor de convins, de controlat şi greu de condamnat. Astfel ajung să comită infracţiuni grave, uneori tâlhării şi chiar omoruri.

Acestora se adaugă şi un număr important de prostituate minore care au apărut pe străzile oraşelor din România.

Să nu uităm nici faptul că în ultimii ani, în străinătate, România a ajuns să fie cunoscută că o ţară plină de aurolaci şi mici cerşetori. Cam aşa stau lucrurile….

Aceştia sunt copiii României, fie că ne place sau nu. Iar principala problema a României, deci şi a lor, este sărăcia extremă a populaţiei.

În consecinţă se impune să conştientizăm gravitatea situaţiei şi să ne hotărâm ce vrem să facem cu viitorul nostru. Iar Guvernul trebuie să înţeleagă că singură modalitate pentru a crea copiilor noştri o lume mai bună, este o reforma eficientă care să elimine cât mai rapid sărăcia. Altminteri, puţin câte puţin, copii noştri vor uită să mai zâmbească”, a transmis Vergil Drăghici de la SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu o conditie, astfel de vizite sa fie normale nu numai la evenimente deosebite, daca putau vota si acesti micuti, poate erau vizitati mai des. Nu pe spinarea unor suflete nevinovate va puteti face cunoscuti. Din punctul meu de vedere, nu as fi dat voie niciunui comunicat, era ceva normal
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108