REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Copil de cinci ani, mort după ce i s-a făcut rău la școală

Copil de cinci ani, mort după ce i s-a făcut rău la școală

Valentina CAMARA 22 aprilie 2023 | 12:06 770

Un copil de cinci ani, din Connecticut, SUA, s-a prăbușit la pământ după ce i s-a făcut rău în timpul unei pauze la școală, însă profesorii nu i-au acordat primul ajutor pentru că au crezut că se preface. Două zile mai târziu, copilul a murit din cauza unei boli rare de inimă, relatează Insider.

Copil de cinci ani, mort dupa ce i s-a facut rau la scoala

La un an de la incident, familia băiețelului de cinci ani a dat în judecată conducerea școlii și orașul West Hartford. Rudele copilului susțin că educatorii ar fi putut să-i salveze viața acestuia dacă interveneau mai repede, scrie sursa citată.

În aprilie 2022, Romeo Pierre Louis se juca cu colegii săi de la școala elementară din Connecticut „freeze tag” când brusc s-a prăbușit la pământ. Profesorii de la Academia Internațională Charter Oak au crezut că se preface mort și nu i-au acordat primul ajutor timp de opt minute. Când l-au verificat, și-au dat seama că acesta nu mai respira. O asistentă a încercat să-l resusciteze folosind compresii toracice și un defibrilator, însă fără succes.

Colegii lui Romeo le-ar fi spus educatorilor că acesta nu se simte bine, însă au fost ignorați de cadrele didactice. „Când au observat că Romeo nu se prefăcea mort și avea nevoie de îngrijiri medicale urgențe, era deja prea târziu, iar viața băiatului nu a mai putut fi salvată”, arată date din proces. Romeo a fost dus de urgență la Spitalul de Copii din Connecticut, însă în „ciuda eforturilor uriașe de a-i salva viața”, copilul a murit două zile mai târziu.

Avocatul părinților, Michael L. Chambers Jr. a declarat pentru Washington Post  că moartea micuțului putea fi „evitată”. „Ca orice părinte care își lasă dimineața copilul la școală, există un nivel de încredere că profesorii pot avea grijă de cei mici. Acum, această încredere a fost în totalitate distrusă”, a mai spus el. Potrivit datelor din proces, profesorii au fost neglijenți în mai multe moduri.

Louis a murit din cauza sindromului Brugada, o boală rară care provoacă bătăi neregulate ale inimii. Majoritatea celor care suferă de această boală nu știu că o au, potrivit Mayo Clinic. Chambers susține că părinții băiatului nu știau că micuțul are sindromul Brugada.

„Moartea unui copil este o pierdere devastatoare și de neimaginat, iar gândurile noastre sunt la familia și prietenii lui Romeo Pierre Louis”, a declarat Andrew Morrow, directorul interimar al școlii publice din West Hartford, într-un comunicat. El a adăugat: „Această tragedie a afectat profund comunitatea Charter Oak International Academy”, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru "Materie cenusie ioc" Amice nu le i-au apararea celor din comentarii dar esti idiot, ce treaba are migratia de acum cateva milioane de ani cu subiectul? Uite, daca iti este rusine de originile tale albe (speculez ca esti alb si nu r**m..bleah) iti recomand sa emigrezi in Africa sau India sa te simti bine alaturi de cei pe care ii iubesti. P.S. Nu esti inteligent asa ca las-o mai moale cu aroganta intelectuala.
1
0
Trista viata trebuie sa ai handicapatule. Daca ai ave ain pola mea putine cunostinte de evolutie a speciei umane, ai vedea ca toti au migrat spre Europa, Asia, Americi, din acelasi loc. Africa. Da tu esti prea proost sa stii asta . Tu crezi ca te-a facut vreun zeu in 7 zile.
1
1
Ba baiatule, esti singurul care tii partea coloratilor, hai mars si suge-le pola sclavule ..|..
1
1
Iar incepeti stiri cu c******i...devine plictisitor
3
0
Acelasi handicapat , in 3 comentarii. Arunca-te ma bolnavule de pe bloc. iti dai singuri likeuri, ca ultimul terminat. Dimineata cred ca te aplauzi singur in oglinda. Rahat in loc de materie cenusie.
1
5
Ce se atacă loserul "pentru ăsta de sub mine"
6
1
Nu ma bucura dar nici nu ma intristeaza, daca era alb imi parea rau. Cum zicea si primul comentator...negrul asta este echivalentul rromilor la noi...neimportanti si nimeni nu regreta daca mor toti.
10
0
Prooooasta pulla a fost la curu lui ma-ta cand te-a conceput pe lumea asta. Sper sa-ti moara toti membrii familiei de cancer, cretinoizi spurcati ce sunteti. Cat de deraiat sa fi sa te bucuri de moartea unui copil. Multi bolnavi traiesc pe lumea asta..
1
10
Foarte bine
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468