REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cornel Cușă a scăpat doar cu amendă după ce s-a urcat drogat la volan

Cornel Cușă a scăpat doar cu amendă după ce s-a urcat drogat la volan

Mirela PASCAL 7 septembrie 2023 | 00:00 3272

Afaceristul Cornel Cușă, patronul hotelurilor Dorna și Alcor din Mamaia, a scăpat doar cu o amendă după ce a fost prins drogat la volan. Atât au putut judecătorii din Giurgiu să facă împotriva unui individ care a pus în pericol viața participanților la trafic. O amendă de doar 5.400 de lei, un chilipir pentru Cușă.

Cornel Cusa a scapat doar cu amenda dupa ce s-a urcat drogat la volan

Cornel Cușă, născut și crescut în Giurgiu, dar stabilit la București, a ajuns în atenția polițiștilor de la Rutieră chiar înainte de Paște, în 2021, aflându-se la volan sub influența unor substanțe psihoactive. A fost depistat de polițiștii rutieri, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, pe raza municipiului Giurgiu, drogat cu cannabis. După mai bine de un an de anchete, dosarul afaceristului a ajuns în instanță, în cameră preliminară, unde judecătorul a constatat legal rechizitoriul, dispunând trimiterea lui Cușă în judecată. A fost dus la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” să i se facă testul antidrog al cărui rezultat a fost pozitiv, depistându-se în sânge substanța THC (cannabis). Cornel este unul din cei doi fii ai afaceristului giurgiuvean Gheorghe Cușă, cel care a pus pe picioare firma de drumuri “Gecor” din Călugăreni și fratele lui George Cușă, nașul lui Gabi Bădălău, fiul baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău.

Cornel Cusa a scapat doar cu amenda dupa ce s-a urcat drogat la volanNicolae Bădălău și George Cușă, fratele lui Cornel Cușă

În noiembrie 2022 Cornel Cușă a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prevăzută de art. 336 alin. 2 d din Codul Penal. Pe 21 august, judecătorii din Giurgiu l-au iertat și i-au aplicat o amendă de 5400 de lei. „Condamnă pe inculpatul CUSĂ CORNEL, la pedeapsa amenzii în cuantum de 5.400 lei (ce a fost calculată prin înmulţirea unui număr de 180 de zile-amendă cu suma de 30 lei corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive (infracțiunea din data de 21.04.2021). Atrage atenția inculpatului că în situația în care, cu rea-credință, nu va executa pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile cu închisoare”, se arată în minuta instanței din 21 august.

Cușă, afaceri pe litoral

Așa cum am precizat și mai sus, recent, George Guci și-a cesionat toată părțile pe care le deținea în firmă către Cornel Cușă, cunoscut, mai ales, prin prisma prieteniei pe care o are cu familia lui Niculae Bădălău, fostul ministrul al Economiei, judecat într-un dosar de corupție. Tranzacția a avut loc undeva prin vara anului trecut, atunci când Geo-Turexim a fost preluată de Inter Prodcus - S.R.L., cu sediul social în satul Călugăreni, controlată de Cornel Cușă.

Cornel Cusa a scapat doar cu amenda dupa ce s-a urcat drogat la volan
Astfel, George Guci și asociatul în firmă - Popa Dumitru, au renunțat la toate drepturile avute asupra societății mai sus menționate, și la calitatea de administratori ai societății, aprobându-se numirea lui Cornel Cușă, în calitate de administrator, cu puteri depline și pentru o perioadă de 50 de ani. Cușă mai deține Complex Alcor din Mamaia, unde s-au filmat numeroase secvențe din "BD la munte şi mare", cumpărat de la familia fostei deputate PDL de Constanta, Magda Stavrositu, pentru care ar fi plătit, în 2017, familiei Stavrositu pentru achiziționarea hotelului Alcor circa 4.000.000 de euro.

Cornel Cusa a scapat doar cu amenda dupa ce s-a urcat drogat la volan

Legătura dintre Cușă și firma din pricina căreia Bădălău a ajuns după gratii

Precizăm că Cornel Cușă și George Cușă sunt fiii omul de afaceri giurgiuvean - George Cușă, care deţine firma de construcţii Gecor Călugareni. Gheorghe Cuşă este supranumit „regele asfaltului“ în Giurgiu, după ce a obţinut, ani la rândul, contracte de la CNAIR, prin firma Gecor SRL Călugăreani. Fiul său și fratele lui Cornel, George Cuşă, l-a cununat pe fiul lui Gabriel Bădălău, acesta din urmă căsătorindu-se în 2016 cu constănţeanca Claudia Pătrăşcanu, de care s-a și despărțit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca esti un licean bubos si esti prins cu un cui ajungi instant la parnae daca esti mafiot scapi cu a o amenda bani de maruntis asta e tara care i-o lasam lu ilici?
1
0
ma handicapatule, luauas pe mata pe sorata si pe nevastata in p**a si sa ma pis in gura ta. pe fiita sa ma cac! Nu vezi ca e vorba de judecatoria Giurgiu? De ce minti ma javra? Ca esti din Giurgiu? Baronu pulii mele de Giurgiu. Sa ma cac pe mata si pe fiita daca mai minti si ne mai induci in eroare!
1
0
Bravo
1
0
Cat li se mai permite acestor imbuibati sa-si bata joc de legile din Romania . Chiar toate organele de ancheta sunt corupte? Ai bani , scapi?
8
0
Și pe vecinul meu fara carnet și fără accident , 2 ani cu executare, Bv judecatori cu pensii speciale, vedeți cum îl scăpați și pe drogatul din 2 mai
7
1
din sala de judecata, gaborul care l-a prins drogat s-a pus in genunchi si i-a sarutat mana lui Cusa cersind indurare.
4
3
a dat bani la judecatori si a scapat. Asta e justitia Constanta. Numai meghedoni shpagari
8
2
Nu i normal la noi?Era anormal de pățea ce trebuia sa pățească. Așa că bravo aplicanților legii.Legi de ale junglei și ale jigodismului.
7
0
Nu i de ghilotina,e doar de canal.Ne ar trebui un referendum pentru un nou canal,gen Dunăre-Canada,că am avea cu cine l construi.Si ar castiga astfel bani mulți guvernele următoare, pentru a ne guverna mai luxos.
7
0
o fi el un pui de smecher arogant, dar pana la urma..fumase un cui omul. e de ghilotina?
5
8
Mistoo. Foarte mistoo. Daca ai bani, mananci, nu ai bani, faci parnaie!
14
1
Partid egal grup infractional organizat. Punct
15
0
Cine nu...o suge prin tribunale la pârnaie,etc...lovele înseamnă mult prostimea la termene până la se întărește la procurorii plmele.
12
1
99% din B-elitele din Romania sunt niste parveniti,copiii lu' ,nasu' lu' si finii lu' sa nu uitati nici de nepotii lui Nea Fost Colonel ...sau Sef de loja(nu la Scala la Tabla de Sah )
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468