REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cornel Panait, despre poluarea de la Poiana: Vina nu este la noi. Amploarea acţiunii ne-a aruncat în gura lumii, o să-i scriu prefectului

Cornel Panait, despre poluarea de la Poiana: Vina nu este la noi. Amploarea acţiunii ne-a aruncat în gura lumii, o să-i scriu prefectului

Replica API 27 august 2015 | 00:00 216

GAAD Invest Internaţional susţine că respectă toate prevederile legale

GAAD Invest Internaţional susţine că respectă toate prevederile legale

Cornel Panait

GAAD Invest Internaţional SRL, una din firmele acuzate de locuitorii din satul Poiana că le face viaţa un calvar din cauza misrosului pestilenţial şi a animalelor moarte aruncate pe cânp, susţine că nu se face cu nimic vinovată de această situaţie, iar controalele la ferma sa de curcani au demonstrat că respectă toate prevederile legale. „Vina nu este la noi. Noi funcţionăm în conformitate cu respectarea integrală a tuturor prevederilor legale.

Abatorul nostru este autorizat pentru a face export în Uniunea Europeană. Ferma noastră este una mică şi respectă întocmai legea. Au concluzionat asta cei de la Direcţia Sanitar Veterinară, la fel şi Direcţia de Sănătate Publică şi Garda Naţională de Mediu. O singură remediere trebuie făcută de noi: golirea fosei septice, ajunsă la 70- 80% din capacitate”, a declarat pentru „Replica” reprezentantul firmei GAAD Invest Internaţional, Cornel Panait.

„Monitorizăm în fiecare zi conţinutul de dioxid de carbon şi amoniac din aerul din hale, la fel face şi Rompetrol în vecinătate şi nu au existat niciodată depăşiri ale maximelor admise, dimpotrivă, suntem la 20- 40% sub limite”, a mai spus Panait, care este prorector al Universităţii Maritime Constanţa. „Amploarea acţiunii iniţiate de prefectură ne-a aruncat în gura lumii, o să-i scriu şi prefectului.

Noi suntem furnizori la Carrefour şi alte mari magazine, mai vine lumea să cumpere curcan de la noi, după ce vede în presă hoiturile aruncate pe câmp?”, a completat Cornel Panait. Afirmaţiile reprezentantului GAAD Invest Internaţional par a fi confirmate şi de autorităţi. Prefectul Constanţei, Ion Constantin, anunţat ieri că sesizările localnicilor din Poaina au fost întemeiate, dar în urma controalelor efectuate alături de DSV, DSP, GNM şi Primăria Ovidiu, a fost amendată doar Alnawres SRL, care deţine ferma de ovine din zonă, nu şi GAAD Invest Internaţional.

Alnawres SRL este deţinută de cetăţeanul libanez Hasan Subhi Hasan Hamda. Reamintim că 80 de locuitori ai satului Poiana, arondat oraşului Ovidiu, au semnat o petiţie adresată oficialităţilor, prin care reclamă faptul că cele două ferme le pun în pericol sănătatea. Oamenii se plâng de faptul că angajaţii fermelor aruncă în câmp cadavre de animale, pe care le lasă să putrezească sau le dau foc după ce le stropesc cu motorină, motiv pentru care aerul devine irespirabil, iar satul a fost invadat de muşte şi şobolani.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108