REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Cornul şi laptele" versus masa caldă

"Cornul şi laptele" versus masa caldă

Replica API 19 iunie 2014 | 00:00 170

Ne prefacem că muncim

Ne prefacem că muncim

Lacunele legislative ale "aleşilor" sunt aspecte cunoscute de toată lumea. Miercuri, parlamentarii au comis-o din nou. Plecând de la o intenţie pozitivă, mai mulţi senatori ai puterii, dar şi ai opoziţiei, au înaintat o propunere legislativă, care prevede înlocuirea programului "Cornul şi laptele" cu o masă caldă. Adoptată tacit, în Senat, legea merge la camera decizională, respectiv a Deputaţilor.

Propunerea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, a fost iniţiată de senatorii Viorel Arcaş (PSD), Badea Leonardo (PSD), Marius Balu (PDL), Sorin Bota (PSD), Iulian Dumitrescu (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Marius Isăilă (PSD), Akos Mora (PNL), Marius Nicula (PSD) şi Alexandru Vegh (UDMR). Aceştia susţin, în expunerea de motive, că au fost motivaţi de deficienţa programului "Cornul şi laptele", care se bazează pe impunerea unui singur tip de aliment şi nu încurajează un mod de viaţă sănătos şi, mai mult, produsele nu mai sunt atractive pentru copii, fiind generată astfel o risipă de proporţii în cei peste zece ani de la implementare. Toate bune şi frumoase cu propunerea senatorilor, numai că şansele de adoptare sunt aproape nule. În primul rând, Guvernul nu a trimis un punct de vedere la propunerea legislativă, ceea ce în ţara noastră este sinonim, de cele mai multe ori, cu căderea legii la vot, iar, în al doilea rând, Comisia de Administraţie Publică din Senat a acordat un aviz negativ.

Comisia a dat raportul de respingere, întrucât acordarea de produse de panificaţie şi lactate face parte dintr-un program prevăzut de Regulamentul Comisiei Europene, privind acordarea de ajutoare comunitare copiilor din instituţii scolare, prin sprijin financiar din Fondul European de Garantare Agricolă. Evident, senatori iniţiatori ai legii nu s-au deranjat să se intereseze de reglementările Comisiei Europene în domeniu, înainte de a propune legea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108