REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Coronavirus: Aproximativ 50% din decesele provocate de COVID-19 în Europa s-au produs în aziluri de bătrâni

Coronavirus: Aproximativ 50% din decesele provocate de COVID-19 în Europa s-au produs în aziluri de bătrâni

Replica API 15 aprilie 2020 | 00:00 802

Aproximativ jumătate din numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în Europa s-au produs în centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, însă multe dintre ele nu au fost incluse în statisticile oficiale şi nici înregistrate drept cazuri asociate pandemiei de coronavirus, potrivit unui studiu publicat marţi în Marea Britanie, informează DPA, citată de Agerpres.

Cercetătorii dintr-o echipă de la London School of Economics estimează că procentul de decese înregistrate în azilurile de bătrâni din cinci ţări europene şi asociate noului coronavirus variază de la 42% în Belgia la 57% în Spania. Cercetători de la International Long Term Care Policy Network (LTCPN) au examinat, de asemenea, estimările oficiale şi buletinele informative raportate în Italia, Franţa şi Irlanda.

Autorii studiului spun că puţine ţări europene au început să îi testeze sistematic pe vârstnicii din aziluri şi pe angajaţii acestor stabilimente, fapt care face dificilă estimarea ratelor reale de infectare şi de deces.

"Ţinând cont de absenţa testării consistente, se pare că cea mai bună cale pentru a estima impactul mortalităţii cauzate de COVID-19 în aziluri va fi prin compararea ratei de mortalitate din perioada pandemiei cu rata de mortalitate din anii precedenţi din aceeaşi perioadă a anului", au declarat autorii studiului.

Cercetătorii au mai notat că datele raportate "nu sunt comparabile" între ţări, din cauza unor lacune a informaţiilor şi a utilizării unor sisteme de înregistrare diferite.

"Există multe provocări cu care se confruntă eforturile depuse pentru a preveni şi a limita răspândirea COVID-19 în azilurile de bătrâni, iar absenţa informaţiilor este una dintre dovezi", a scris pe Twitter Adelina Comas-Herrera, coautoare a acestui raport.

"Am găsit doar trei studii de monitorizare epidemiologică, toate trei datând de la începutul lunii martie în Statele Unite. E timpul să obţinem mai multe dovezi pentru a beneficia de un ghid mai bun de recomandări", a adăugat ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468