REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Italia: Berlusconi achitat într-o parte a dosarului legat de petrecerile "bunga-bunga"

Italia: Berlusconi achitat într-o parte a dosarului legat de petrecerile "bunga-bunga"

Replica API 22 octombrie 2021 | 00:10 800

Fostul premier şi om de afaceri italian Silvio Berlusconi a fost achitat joi de un tribunal din Siena (centru-vest) după ce fusese acuzat că a cumpărat tăcerea unui muzician în urma faimoaselor petreceri "bunga-bunga", parte din scandalul "Rubygate", notează AFP, citată de Agerpres.

Silvio Berlusconi

"Evident că este uşurat şi mulţumit", a declarat avocatul lui Berlusconi, Federico Cecconi, au raportat media italiene. Silvio Berlusconi, 85 de ani, şi pianistul Danilo Mariani au fost amândoi achitaţi.

Apărarea subliniase că banii primiţi de pianist corespundeau onorariilor sale şi nu erau mită pentru a-i cumpăra tăcerea.

Acest proces, supranumit Ruby-ter, este un nou capitol din scandalul "Rubygate" şi al faimoaselor petreceri "bunga-bunga" pe care Silvio Berlusconi le organiza şi la care participau femei tinere plătite pentru serviciile lor, în vila sa luxoasă din împrejurimile oraşului Milano (nord).

În acest dosar, Berlusconi şi alte 28 de persoane sunt urmărite penal pentru incitarea martorilor la declaraţii false şi mărturie falsă.

Acest proces are în prim-plan plăţile efectuate de Silvio Berlusconi către diverse persoane, tinere şi muzicieni care au participat la aceste petreceri, pentru a păstra tăcerea.

Întrucât se presupune că aceste plăţi au fost făcute în mai multe oraşe, procesele au loc în conformitate cu legislaţia italiană în tribunale diferite, printre care Roma şi Milano.

Starea de sănătate a magnatului media, care a fost internat de mai multe ori în spital, între altele pentru probleme cardiace sau COVID-19, a dus la amânarea mai multor audieri în acest proces.

Născut la 29 septembrie 1936, Silvio Berlusconi, fiu al unui angajat dintr-o bancă milaneză, a pus bazele unuia dintre cele mai puternice grupuri industriale şi financiare din Europa, înainte de a intra în politică în 1994.

La conducerea holdingului Fininvest şi a grupului de televiziuni Mediaset, dar şi a clubului de fotbal AC Milan, el a devenit la începutul anilor 2000 cel mai bogat om din Italia, poziţie în care a rămas timp de zece ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia s-au vaccinat aproape toti si fac alta tulpina inseamna ca vaccinul produce noi tulpini
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920