REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Coronavirus: India va produce o parte din cantitatea de vaccin rusesc

Coronavirus: India va produce o parte din cantitatea de vaccin rusesc

Replica API 28 noiembrie 2020 | 00:00 1137

Fondul suveran de investiţii al Rusiei (RDIF) a anunţat vineri că a ajuns la un acord cu grupul farmaceutic indian Hetero pentru producerea a peste 100 de milioane de doze anuale din vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, informează AFP, citată de Agerpres.

"Hetero, unul dintre principalii producători de medicamente generice din India, a acceptat să producă în India peste 100 de milioane de doze pe an" din Sputnik V, a anunţat într-un comunicat RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului, adăugând că producţia urmează să fie demarată "la începutul anului 2021".

Potrivit comunicatului, studii clinice asupra vaccinului, în fazele a II-a şi a III-a, sunt în curs de desfăşurare în India.

"Datorită cooperării noastre cu Hetero, vom putea fi în măsură să creşte în mod semnificativ capacitatea de producţie şi de a furniza populaţiei indiene o soluţie eficace în această perioadă dificilă a pandemiei", a comentat directorul fondului, Kirill Dmitriev, citat în comunicat.

RDIF a precizat că "cererile" pentru peste 1,2 miliarde de doze din vaccinul Sputnik V au fost înaintate de "peste 50 de ţări".

Pe lângă India, vaccinul urmează să fie produs cu precădere în Brazilia, China sau Coreea de Sud, conform aceleiaşi surse.

Marţi, Rusia a afirmat că Sputnik V, dezvoltat de centrul de cercetare Gamaleia din Moscova, are o eficacitate de 95%, un rezultat echivalent cu vaccinurile dezvoltate de alianţa Pfizer / BioNTech şi de compania americană Moderna.

"Preţul unei doze de Sputnik V pentru piaţa internaţională va fi mai mic de 10 USD", a precizat RDIF.

Vaccinul Sputnik V se află în prezent în faza a 3-a a studiilor clinice randomizate "dublu-orb" - când nici pacientul, nici medicul nu ştiu dacă a fost administrat un placebo - în rândul a 40.000 de voluntari.

Concurenţa internaţională se dezlănţuie în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului responsabil de pandemie, care a paralizat ţări întregi de la începutul anului.

Rusia este hotărâtă să se afle în fruntea cursei şi a anunţat în august, chiar înainte de studiile clinice pe scară largă, eficacitatea Sputnik V, suscitând îndoieli în cadrul comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108