REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Corupţie incredibilă la Consiliul Local Limanu

Corupţie incredibilă la Consiliul Local Limanu

Replica API 28 septembrie 2011 | 00:00 990

Unde duce nesimţirea: consilierii îşi votează manglele cu terenuri ocupate abuziv

Unde duce nesimţirea: consilierii îşi votează manglele cu terenuri ocupate abuziv

Nesimţire maximă la Limanu, acolo unde consilierii au votat ca şedinţa de ieri să se desfăşoare la secret. Iar când spunem nesimţire, nu ne referim la gestul lor, atunci când am apărut şi noi, de a ne da afară de la şedinţa publică (!), ci ne referim la motivul acestui gest, la tupeul incredibil al consilierilor de a cenzura accesul la lucrări întrucât urmau să voteze jupuirea domeniului public al comunei în favoarea averilor proprii. Şedinţa de ieri după-amiază a demonstrat că aleşii locali din Limanu sunt cu ochii după furat, că nu îi interesează bunăstarea comunităţii şi că interesele lor primează. Pe scurt, consilierii au votat punerea în posesie şi legalitate a unui coleg care s-a făcut stăpân pe un teren, pe care şi-a construit o casă de vacanţă. Având în vedere precedentul, invităm toţi sărmanii din judeţ să se "aşeze" pe terenurile care fac parte din domeniul public al comunei Limanu, pentru că suntem convinşi că aleşii locali nu vor decide demolarea construcţiilor, ci le vor pune în legalitate, la "pachet" cu terenurile ocupate abuziv. Cam asta a fost şi istoria unei şedinţe la care presa nu a avut acces, pe motive puerile. Facem menţiunea că "transparenţa" deciziilor consilierilor locali de la Limanu este dovedită din plin şi de site-ul primăriei, care este o bătaie de joc la adresa celor care doresc să consulte hotărârile adoptate de aleşii comunei. Şi în cazul acestui site, explicaţia este de-a dreptul uluitoare, oferită de un domn viceprimar, pe numele lui Marius Dumitru, care ne crede complet idioţi: "Rezolvăm mâine-poimâine problema cu site-ul, a fost atacat". Site-ul se poate deschide însă, dar nu furnizează decât o pagină cu proiecte europene.

Revenind la evenimentele de ieri, extrem de vigilenţi, consilierii de la Limanu au sesizat din prima clipă faptul că în sala de şedinţe a primăriei se află şi "intruşi", iar cum pe ordinea de zi se aflau mangle, unul dintre aleşii locali a început să vocifereze. A întrebat cine sunt "intruşii", a aflat că sunt de la presă, şi a comentat că nu se intră aşa, fără să se spună "bună ziua". A sărit ca ars şi un individ tatuat pe picioar, venit în şlapi la şedinţă: "Mi se pare lipsă de respect să fim trataţi aşa!". Numai că bunul simţ ne obligă să salutăm când intrăm într-o încăpere, însă pretextul lipsei unui salut era invocat, mincinos, tocmai de un consilier care avea o manglă pe ordinea de zi - Ştefan Tudor. Potrivit informaţiilor noastre, care se regăsesc şi în hotărârile adoptate ieri, şi pe care aleşii locali nu ar fi dorit să le vedem în ruptul capului, Ştefan Tudor şi-a pus în legalitate casa de vacanţă construită pe un teren care NU îi aparţinea! Prin urmare, am fost evacuaţi de la şedinţă, consilierii urmând să legalizeze abuzurile. Dacă i-ar fi dus un pic mintea, ar fi lăsat şedinţa publică, aşa cum era firesc, iar printre proiecte care să se refere la bunăstarea şi dezvoltarea comunei, ar fi strecurat şi o manglă-două. Poate că aşa nu s-ar fi prins nimeni, ar mai fi aruncat ceva praf în ochi: uite, avem proiecte pentru drumuri, canalizări, curent electric şi aşa mai departe. Ideea centrală a şedinţei a fost însă legată de propriile interese ale consilierilor, deşi nu credem că domnul Ştefan Tudor, consilierul, este aşa un "rupt în fund" încât să nu-şi permită cumpărarea, cu acte în regulă, a unui teren pe care să construiască în deplină legalitate. Un alt individ care a fost pus în legalitate în cadrul aceleiaşi şedinţe de consiliu este un anume afacerist Doru Munteanu, care are în Vama Veche un impunător hotel cu piscină şi aşa mai departe, dar care a construit fără actele de rigoare câteva anexe lângă unitatea hotelieră, ne-au precizat angajaţi ai Primăriei Limanu. Domnul afacerist a fost "identificat" ca fiind fiul fostului şef de la Poliţia Transporturi, Ştefan Munteanu.

O "minte luminată" din Limanu se întreabă: "Nu era frumos să anunţaţi din timp prezenţa dumneavoastră la şedinţă?"

Pentru că şedinţa a durat aproximativ 3 ore, la final, am avut "pretenţia" să ni se adreseze măcar un punct de vedere. Răspunsul a fost: "S-au votat multe, nu-mi aduc aminte toate proiectele", s-a eschivat primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea, jenat probabil de nesimţirea consilierilor care s-au împrăştiat care-ncotro, înjurând printre dinţi jurnaliştii! Un alt cap luminat din Limanu, viceprimarul Marius Dumitru s-a "scuzat" spunând că el reprezintă executivul, iar consilierii ar trebui "certaţi" pentru cele întâmplate: "Au intrat două persoane în sala de şedinţă, nu au zis "bună ziua" (nota redacţiei: reporterii au salutat, fiindcă aşa e frumos şi aşa ne-au învăţat părinţii acasă). Nu era frumos să anunţaţi din timp prezenţa dumneavoastră la şedinţă (iarăşi nota redacţiei: o şedinţă de consiliu local, care se presupune că este publică!!!)?". Într-un final, iritat de întrebări - ca de exemplu dacă a fost pusă în legalitate vreo construcţie abuzivă, viceprimarul, care a fost abordat telefonic, a spus "bună ziua" şi a închis. La rândul său, secretarul comunei Limanu, Bogdan Voicu, a declarat (tot telefonic): "Nu comentez. Haideţi, vă rog, am ajuns acasă, sunt de dimineaţă în primărie. Nu comentez". Vom reveni cu detalii despre manglele consilierilor din Limanu, legalizate, pe ultima sută de metri, de aceiaşi consilieri locali, după principiul "pentru noi votăm".

Alexandra ANTON, Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Actualul POPO ce se intalneste cu studentul ala in Constanta sa isi satisfaca dorintele perverse contracost
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108