REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.6° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cozmin Gușă își anunță, la Constanța, candidatura la prezidențiale! Video

Cozmin Gușă își anunță, la Constanța, candidatura la prezidențiale! Video

A.V., M.M., A.F. 7 mai 2024 | 16:30 2418

Cozmin Gușă organizează o conferință de presă marți, 7 mai a.c., la orele 17:00, la Constanța, la Hotel Continental Forum Constanța, în sala de conferințe Decebal - Traian, unde își lansează candidatura independentă la președinția României.

Cozmin Gusa isi anunta, la Constanta, candidatura la prezidentiale! VideoCozmin Gușă, alături de fiica sa, Daria

Problematica abordată vizează aspecte ce țin de campaniile electorale desfășurate pentru alegerile europarlamentare și locale, respectiv legate de strategia de abordare a alegerilor prezidențiale din 2024. 

Cozmin Gusa isi anunta, la Constanta, candidatura la prezidentiale! VideoCozmin Gușă

„Nu am mai fost într-o conferință de presă la Constanța de fix acum 4 ani. Era un context ca acum, poate chiar mai tensionat. Echipa mea este una personala deoarece este formată din familia mea. O am alături de mine pe fiica mea, Daria Gușă. Motivul pentru care v-am invitat aici este pentru a anunța turneul pe care îl voi face. Nu este un turneu în care voi prezenta proiecte. Este un turneu prin care o să formatez sprijinul pentru Cozmin Gușă“, a precizat Cozmin Gușă.

Video:

„Doresc să identific și viitori candidați pe care să îi sprijin la alegerile parlamentare. Vom avea o listă care se va materializa până în decembrie. O listă de jurnaliști și intelectuali publici suveraniști care vor deveni parlamentari.

Video:

Noi vizam elita suveranistă. Cei care vor face parte din această mișcare a noastră, mișcarea Gold, sunt oameni care sunt în stare să prezinte proiecte, idei, au inteligența necesară pentru activitatea parlamentară. Am luat decizia de a candida ca independent după evenimentul pe care bine îl știți cu George Simion. Alegerile europarlamentare par, din păcate, fără sens. Romania nu apare în mesajele candidaților, în agenda candidaților“, a completat Gușă.

Video:

„Cum să lipsească de pe agenda necesitatea unei armate a Uniunii Europene? Cât timp să mai rămânem dependenți de SUA? Câte Ucraine ne mai trebuie? Suntem în NATO doar pentru a cumpăra armament de 4-5 ori mai scump? Noi suntem un popor tolerant. Dar în momentul în care propaganda LGBT se transformă într-o dictatură a unor minorități, asta nu mai este normalitate. Noi avem nevoie de normalitate. Nu ne ajunge că ne sufocă corupția? De ce să mai vină și acest val al anormalității? Nu am auzit de nimeni care să candideze care să fie preocupat de acest lucru“, a spus candidatul independent la președinția României, Cozmin Gușă.

Video:

Gușă:  Unirea României cu Moldova trebuie să aibă loc

„Noi avem energie fosilă. Suntem o țară cu mare depozite de cărbuni. Nu ca Germania, dar suntem în top. Avem petrol, gaze. Noi avem foarte multă energie hidro, pe care nu o folosim. Câți dintre români știu că factura lor trebuie sa fie de 5, 6 sau chiar 7 ori mai mică decât este? Câți vorbesc despre faptul că putem să folosim această energie? Mă rezum doar la aceste 3 lucruri: unirea României cu Moldova trebuie sa aibă loc. Moldova este o țară soră a noastră care depinde de noi din punct de vedere al resurselor, economic și militar“, a mai declarat Gușă.

Video:

„Legat de campania de locale, este animată, este și neașteptată, cum ați văzut și la București. Partidele mari s-au făcut de râs. Partidele au o mare lipsă de resurse umane. La București au schimbat candidații. Constanța la nivel de municipiu a stagnat. În urmă cu 4 ani îl recomandăm pe primarul în funcție. Nu îmi face plăcere să spun că un om cu un mare grad militar nu a ajuns la nivelul gradului său. Aveți o competiție foarte echilibrată. Nu pot să vă dau prognostic. Pot ă spun însă că cei care au avut acest scop în ultimii 4 ani, nu au reușit... de ce să vedem aceleași șantiere pe drum? De ce să nu fi venit altcineva în locul actualului primar? Nu se poate așa. Având sprijin, să nu reușești mai mult decât ce vedeți acum, în rest, consider că este o competiție exotică. Nu aș putea să spun care dintre cei 3+1 va câștiga. Spun plus 1 pentru AUR“, a completat Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă: Din cauza partidului AUR, Mohammad Murad s-ar putea să aibă un deficit de voturi

„La județ aveți de ales între un primar descurcăreț de comună din PNL, un medic din PSD, un manager care a încercat la Mangalia si nu a reușit, s-ar putea să fie însă cel mai bun pentru dezvoltare. Ne dorim să avem județe de tip embleme, însă nu reușim. De ce să nu aibă și acest județ niște oameni implicați și corecți? Potențialul lui Mohammad (Murad, n.r.) de manager ar putea să fie în avantajul lui. Din punct de vedere al expertizei administrative știe să facă afaceri. Din cauza partidului AUR s-ar putea să aibă un deficit de voturi. Dacă ar fi candidat din partea altui partid, era alta poveste“, a precizat Gușă.

Video:

Gușă: Se va alege dintre cei trei: Amiralul, Comisarul Cattani și Stelian Ion

„Îl cunosc binișor pe Horia Constantinescu. Are profil de comisar, nu Piedone. Poate are nevoie Constanța de un așa om, să se mai scuture puțin. Se va alege dintre cei trei: Amiralul, Comisarul Cattani și Stelian Ion. Pe Ovanesian nu o iau în calcul“, a completat Cozmin Gușă.

„Avantajaţi de resursele României sunt austriecii, nemţii, francezii, mai jos se află românii. Sunt jurnalişti care vor lupta pentru asta. Aceştia fac parte din clubul de gândire Gold - Ion Spânu, Marius Ghilezan, Liviu Man. Încă nu am vorbit cu ei pentru a se implica în politică. Dar voi vorbi şi vor vrea. Eu pot să le ofer o trambulină. Dacă voi intra în turul 2, asta voi face. Problema este să intru în turul 2, neavând partid. Nu căutăm oameni din partidele politice. Nu cred că le face plăcere să vină alături de noi. Este nevoie de elitele bătăioase. Acestea se găsesc la intelectuali şi la jurnalişti.“

Cozmin Guşă: „Din experienţa mea de geopolitician, pot spune ca am intrat în război“

Cozmin Guşă a vorbit şi despre Florin Mitroi „care se afişează cu sigla NATO şi promite pacea în această zonă“:

„E o prostie mai mare decât cea invocata decât acel candidat care a încurcat Paştele cu Crăciunul. El se crede Geoană. Nici el nu prea a reuşit, deci nici Mitroi nu o să reuşească. Geoană nu mai are acelaşi randament ca în 2009. Noi suntem pe cale sa devenim rusofili. Noi, care am fost o insulă pro americană. Degeaba defilezi cu NATO. Oamenii nu mai cred aşa ceva. Sunt de acord cu ajutorul NATO, dar nu cu dependenţa NATO. Ferească Dumnezeu de un război. Din experienţa mea de geopolitician, pot spune ca am intrat în război, din păcate. Am dat pacea pe război.“

Video:

Guşă: S-ar putea ca Iohannis să spună că renunţă la candidatura la NATO

„S-ar putea ca Iohannis să spună că renunţă la candidatura la NATO. Decorarea lui Iohannis de către Atlantic Council este importantă pentru el, mai ales că în comisie sunt 7 comisari CIA.“

Analistul politic Guşă: Permanenţa lui Putin este o dovadă a regresiei democraţiei de pe glob

Analistul politic a vorbit şi despre Vladmir Putin: „Putin astăzi a fost investit la exact 24 de ani de când a fost prima oară, în 2000. Permanenţa lui Putin este o dovadă a regresiei democraţiei de pe glob. Vorbim astăzi de doi: Putin şi Xi Jinping. Poate fi considerată o ruşine a democraţiei. Democraţie şi pace a fost, dar nu ne-am bucurat de ele şi din păcate nu o să mai avem parte de ele. Nici în Occident nu mai sunt lideri, sunt dictatori mascaţi în democraţi.“

„Faptul că încă ne alegem primarul într-un singur tur se întâmplă din cauza lipsei de civism. Cetăţenii trebuie să le impună politicienilor anumite lucruri. Un candidat prost cu un partid bun câştigă, iar un candidat bun, dar fără partid, pierde. Oamenii nu se mai exprimă. Aşteaptă 4 ani şi după iar sunt uimiţi“, a concluzionat Cozmin Guşă.

Conferinţa integrală poate fi urmărită în video de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468