REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Crin Antonescu: Cred că refacerea coaliției cu USR e o variantă înfundată

Crin Antonescu: Cred că refacerea coaliției cu USR e o variantă înfundată

Replica API 31 octombrie 2021 | 08:55 1551

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu spune că sunt puține șanse pentru refacerea coaliției dintre liberali și USR, pentru că între cele două partide există multă ostilitate și „conflicte fundamentale”. Pe de altă parte, Antonescu spune că nu se poate vorbi nici despre o refacere a USL, alianța dintre PNL și PSD.

„Se vorbește de refacerea coaliției cu USR. Personal, cred că asta e o variantă înfundată, din cel puțin două mari motive. Eu am trăit multe coaliții. Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide câtă există, de fapt, între USR și PNL astăzi. Și mă tem că în ipoteza în care această coaliție s-ar putea reface, conjunctural, sub diverse presiuni, în acest moment, ea nu are cum să dureze, pentru că conflictele în interior sunt fundamentale”, a spus Crin Antonescu la Digi24.

„În al doilea rând, există răspândită masiv în rândurile PNL – și cred că pe bună dreptate – o mare îndoială în legătură cu capacitatea actului de guvernare, a actului administrativ la USR. Vezi guvernarea anului 2016, vezi guvernarea recentă la Ministerul Sănătății, vezi experiențele aproape traumatizante de la primăria sectorului 1 din Capitală sau primăria Timișoara”, a adăugat el.

„Singurul argument care se invocă, și anume că sunt două partide de dreapta, nu stă în picioare, pentru că nimeni nu îmi poate da un singur element prin care USR să fie definit ca partid de dreapta. Chiar și în Parlamentul European, cele două partide fac parte din grupuri diferite și adeseori aflate în conflict”, a mai spus Antonescu.

Pe de altă parte, spune el, nu se pune problema refacerii USL, deoarece alianța dintre PNL și PSD a fost o alianță electorală, declarată și prezentată ca atare electoratului, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu ai uitat ce ai facut in tinerete. Tu traiesti sub tutela sotiei. Este un om fara valoare.
2
0
Uite cine vorbeste... Tocmai Cacarau care a distrus tara cu USL.
3
0
Cutu Superman este singura problema in calea unor discutii.
0
4
Porumbacu ar trebui sa isi vada de drum si de pensioara lui. Printr-o conjuctura nefireasca a ajuns presedintele unui partid istoric , pe care l-a distrus. Niste neica nimeni , care se compara cu Bratienii.
7
1
A aparut iar policitinau de carton? Numai rapandule avem
10
2
Crin e nostalgic dupa USL
14
1
Poti avea vreodata o relatie buna cu Pirtu sau Werner??? Hai sa fim seriosi. Pnl a fost este si va fi pt totdeauna un partid de milogi care se cred intelectuali for some reason. De fapt pnl nici nu mai exista in mom de fata, este pdl cu alt nume. Hai sictir
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468