REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Cristi Minculescu revine la numele de IRIS

Cristi Minculescu revine la numele de IRIS

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 1240

Fericire maximă pentru membrii trupei IRIS. După ce în 2017 s-au despărțit și s-au judecat în instanță pentru dreptul de folosire a numelui IRIS, proces câștigat în final de bateristul Nelu Dumitrescu, artiștii au revenit la sentimente mai bune. Ei au anunțat azi că vor rămâne pe drumuri separate, dar vor folosi în continuare același nume care i-a consacrat.

Cristi Minculescu

Rămân despărțiți, dar uniți prin același nume

„După o colaborare profesională îndelungată, noi, membrii formației IRIS, Doru Borobeică, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu și Valter Popa, am ales două drumuri separate, așa cum anunțam în anul 2017. Din respect pentru tot ce a însemnat „IRIS” în această componență și mai ales din respect pentru publicul nostru, am ajuns la un consens cu privire la denumirile formațiilor noastre, în ciuda diferendelor care fac ireconciliabilă relația noastră profesională, urmând ca, în continuare, să evoluăm separat. Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru Borobeică își vor urma împreună drumul și se vor numi IRIS - CRISTI MINCULESCU, VALTER & BORO. Nelu Dumitrescu, la rândul său, își va continua activitatea sub denumirea IRIS – Nelu Dumitrescu. Nu este un final, ci o continuare firească, pentru fiecare dintre noi!”, au anunțat cei patru artiști într-o scrisoare publică pe care au semnat-o împreună.

IRIS, o istorie de 45 de ani

Împăcarea a venit după mai bine de trei ani de dispute pe seama numelui. Nume, de altfel, emblematic, căci IRIS are o tradiție de 45 de ani. Potrivit Wikipedia, din prima componență au făcut parte Nuțu Olteanu (chitară, vocal), Nelu Dumitrescu (baterie) și Emil Lechințeanu (chitară bas). Cristi Minculescu a devenit „vocea” formației în 1989. A luat o pauză în 2012, din cauza problemelor de sănătate, și a revenit în 2015. Nu au stat mult împreună. Doi ani mai târziu, Cristi Minculescu, Valter Popa și Boro părăsesc trupa, din cauza unor neînțelegeri cu Nelu Dumitrescu. Au pornit pe drumuri muzicale separate, fiecare dorindu-și să cânte piesele IRIS, sub numele IRIS. Fondatorul trupei a primit acest drept, astfel că timp de trei ani Cristi Minculescu și colegii lui au activat sub mai multe nume, printre care: „Bună seara, prieteni!” sau „Cristi Minculescu, Valter&Boro”, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un mare idiot acest Cristi minculescu, o maimuta hidoasa care scoate sunete de durere cand il strangi de coaie. Sictir mai solist vocal talentul pulii mele.
1
1
Un asemenea solist vocal ca cel al trupei Iris, nu gasesti in fonoteca de aur internationala dacat la Deep Purple, Led Zeppelin si Uriah Heep. Bravo Crisit, va vrem recasatoriti pentru totdeauna si pe scena doar impreuna cu toii, pentru ca asa ati avut marele succes la public, si nu separat.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212