REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cristiana Popescu: USR va da următorul primar al Constanței. Video

Cristiana Popescu: USR va da următorul primar al Constanței. Video

Mirela PASCAL, A.C. 27 decembrie 2023 | 00:00 3316

Consilierul local USR, Cristiana Popescu, a fost prezentă, recent, în studioul Replica, pentru a discuta despre administrație, politică și proiecte. Consilierul a  făcut un scurt bilanț al activității, dar a vorbit și despre alegerile din 2024.

Cristiana Popescu: USR va da urmatorul primar al Constantei. VideoCristiana Popescu (stânga), Mirela Pascal (dreapta)

În debutul interviului, consilierul a făcut un bilanț al celor mai importante proiecte. ,,A fost un an intens. Din păcate, nu pot să vin cu vești bune, dar sunt optimistă pentru anul viitor că vom fi mai pozitivi, mai deschiși către comunicare, iar când spun asta nu mă refer doar la mine și la colegii mei, cât și la domnul primar și la majoritatea care se formează în Consiliul Local.  Au fost votate proiecte importante anul acesta, inclusiv viziunea 2030 pentru municipiul Constanța și polul de creștere sud-est, ceea ce înseamnă un lucru bun. Această viziune implică toate proiectele care urmează să se întâmple până în 2030, în municipiu Constanța.”, a spus aceasta.

Proiectele din comisia de urbanism

,,Per total, așa ca și flux de documentații, s-a micșorat considerabil activitatea. În continuare vom avea tot felul de surprize. Spre exemplu, în ultima ședință de consiliu local, de comisie tehnică, a fost un teren pe care se dorește să se construiască un bloc de locuințe colective, funcțiuni mixte la primele niveluri în parcul Tăbăcăriei, vizavi de zona unde își dorește primăria să facă exproprierea pentru realizarea parcării supraetajate”, a spus Cristiana Popescu.

Dispar locurile de parcare din stațiunea Mamaia?!

Un alt subiect atins în cadrul interviului a fost și cel privind reabilitarea bulevardului Mamaia, proiect cu o valoare de 198.377.076,60 lei, cu TVA. Proiect benefic, însă făcut pe repede înainte. ,,Referitor la stațiunea Mamaia, cred că ați tot citit că în ultima ședință s-a votat proiectul pentru realizarea bulevardului Mamaia din stațiunea Mamaia. Din păcate, pentru că ne trezim în haosul în care suntem în momentul de față avem nevoie de mai multe informații, de mai multe asigurări, de mai multă încredere în administrația locală, care are capacitatea în primul rând să gestioneze niște proiecte atât de mari importante pentru oraș. Ni s-a motivat faptul că pierdem niște fonduri europene dacă nu facem acest proiect până în 25 decembrie. Colegii mei nu-și doresc să pierdem fonduri europene, însă acest proiect a fost semnat în noiembrie 2021, termenul de elaborare a fost de 8 luni de zile, și ne trezim la final de 2023 băgat pe repede înainte, în ședință extraordinară, să-l votăm fără a avea toate detaliile.  În politica parcării, în municipiul Constanța, scrie foarte clar că nu trebuie să suplimentăm locurile de parcare, dar avem un număr de locuri de parcare pe care vrem să-l menținem, nu să le desființăm de tot. În referatul de aprobare scrie că au identificat 9 posibile locuri unde ar putea fi făcute aceste parcări ca să compenseze locurile de parcare care vor fi desființate”, a spus aceasta.

Cristiana Popescu: USR va da următorul primar al Constanței

Despre alegerile din anul ce urmează, Cristiana Popescu spune că USR va da primarul Constanței. ,,În primul rând o să fie un an intens și efervescent, noi promitem că vom da primarul Constanței în 2024”. Cât despre o posibilă candidatură a lui Stelian Ion, aceasta spune: ,,Nu și-a anunțat candidatura, nu s-au organizat alegeri interne. Lucrurile acestea urmează să se întâmple în perioada următoare, dar cu siguranță oricine ar fi, eu mă uit cu mândrie la primarii USR din țară și la lucrurile extraordinar de bune făcute de ei. Sunt convinsă că și în Constanța se va coagula această echipă extraordinară și că va da primarul Constanței, iar acest oraș își va recăpăta locul bine meritat.”, a conchis consilierul.

Interviul integral îl putei urmări mai jos:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272