REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Criza cerealelor ucrainene, dezbătută în viitoarea şedinţă plenară a Parlamentului European

Criza cerealelor ucrainene, dezbătută în viitoarea şedinţă plenară a Parlamentului European

A.F. 20 aprilie 2023 | 18:11 494

Grupurile politice europarlamentare au acceptat joi, în ConferinÅ£a preÅŸedinÅ£ilor, propunerea grupului Renew Europe, la iniÅ£iativa eurodeputatului Dacian CioloÅŸ, ca subiectul crizei provocate de cerealele ucrainene să fie dezbătut în următoarea ÅŸedinţă plenară a Parlamentului European, potrivit unui comunicat al europarlamentarului român.

Criza cerealelor ucrainene, dezbatuta in viitoarea sedinta plenara a Parlamentului European

''Este important să audiem Comisia Europeană în Parlament fie pentru a ne explica ce măsuri a luat, fie pentru a discuta ÅŸi decide ce măsuri mai sunt necesare în funcÅ£ie de situaÅ£ia de pe teren. De altfel, am formulat ÅŸi publicat încă de la începutul săptămânii soluÅ£iile propuse de Renew Europe către Comisa Europeană ÅŸi apelul pentru a interveni de urgenţă pentru sprijinul fermierilor români, polonezi, bulgari, maghiari ÅŸi slovaci care au fost afectaÅ£i de importuri necontrolate. Pentru ca tranzitul cerealelor ucrainene să poată continua prin UE, este important ca soluÅ£ia să fie europeană ÅŸi nu trebuie lăsată greutatea ajutorului acordat Ucrainei doar pe statele vecine. Fără o intervenÅ£ie consistentă a Comisiei Europene, subiectul poate derapa în zona populismului ÅŸi a sentimentului antiucrainean, dar ÅŸi antieuropean'', a indicat fostul comisar european pentru agricultură, scrie Agerpres.

Acesta a discutat miercuri despre posibile soluÅ£ii cu mai mulÅ£i reprezentanÅ£i ai sectorului cerealelor din România, pentru a se asigura că îngrijorările lor sunt reflectate în soluÅ£iile care se pregătesc la nivel european.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468