REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cu CIFRA de AFACERI 0 și fără PROFIT… Caraivan, ASOCIATUL lui BORCEA, mai dă un TUN IMOBILIAR în Constanța

Cu CIFRA de AFACERI 0 și fără PROFIT… Caraivan, ASOCIATUL lui BORCEA, mai dă un TUN IMOBILIAR în Constanța

Replica API 7 august 2021 | 09:55 16015

Octavian Caraivan continuă să umple Constanța de blocuri, acolo unde găsește un petec de pământ liber. Pe lângă Mamaia, Constanța - străzile Nicolae Iorga, Oborului și Renaşterii, sau bulevardul Regina Elisabeta (fostul Carpaţi), la Poarta 1, Caraiavan își extinde aria până pe strada Dionisie cel mic, acolo unde vrea să elaboreze un PUZ în vederea ridicării unui ansamblu de locuințe. Proiectul a ajuns în atenția Comisiei Tehnice de Urbanism, urmând ca propunerile făcute de membrii acesteia să ajungă în atenția arhitectului șef, Dan Leu, care va ține cont de ele… sau nu. Interesant este faptul că firma prin intermediul căreia va fi realizată investiția are cifra de afaceri 0 și profit pe minus.

10 parcele, cu o suprafață cumulată de 5209 mp, vor fi comasate, urmând a fi ocupate cu blocuri de locuințe de 4 etaje, formând un total de 85 de apartamente și spații comerciale la parter. Potrivit PUG, terenul este încadrat în unitatea teritorială de referință ZRL 3, adică subzona locuințelor individuale și colective mici (P+2-3) existente și propuse. În februarie a.c., societatea a obţinut un certificat de urbanism, care atestă că terenul este încadrat în zonă cu interdicție temporară de construire până la aprobarea unui P.U.Z.. Aşa că, SC Blue Bike Concept SRL a trecut la treabă și a elaborat PUZ-ul. De precizat că terenul este proprietatea unei persoane fizice, în speţă Andreia Maria Şerban.

Zona unde Caraivan și asociații lui vor da tunul imobiliar

Proiectul a ajuns în atenția membrilor Comisiei Tehnice de Urbanism. Doi dintre membrii acesteia au formulat propuneri, precum necesitatea unor locuri dejoacă sau lărgirea străzii Delavrancea, având în vedere că zona este foarte aglomerată. Propuneri de care arhitectul șef Dan Leu va ține sau nu cont. Ulterior, PUZ-ul va ajunge pe ordinea de zi a uneia dintre ședințele viitoare ale Consiliului Local.

Firma, cifra de afaceri 0

Firma prin intermediul căreia construiește imobilele a fost înființată anul trecut. Are cifra de afaceri 0 și fără profit, dar datorii de aproape 3 milioane de lei. Asociați sunt: Iorgoveanu Stere, Caraivan Octavian, Petre Ștefan Cătălin, fiecare cu câte 33 % din acțiuni.

Imobilul de la Poarta 1

Cei trei au construit, printre altele, și clădirea clădirea de birouri Blue Bike Gate One, care se află amplasată la intrarea în Portul Constanta, respectiv la Poarta 1, fiind singura din zona cu destinaţia de închiriere birouri, edificată în ultimii ani.

Caraivan, asociat cu Borcea

Octavian Caraivan a fost asociat cu Cristian Borcea. Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, la SC Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, George Giurgiucanu şi SC Neptun-Olimp SA..

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce articol de rahat
3
4
tintili mintili si miducu si mintorcu
13
1
Caraivan si-a format mina de samsar al constructiilor de la socru.Strada Remasterii a distrus-o, cadeau tablele de pe ziduri.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468