REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Cu ministrul Transporturilor în tren, spre mare: 'Mai vreau să merg cu demnitari: cu minibar și jumătate de locuri goale! Ce mai, navă spațială!'

Cu ministrul Transporturilor în tren, spre mare: 'Mai vreau să merg cu demnitari: cu minibar și jumătate de locuri goale! Ce mai, navă spațială!'

Replica API 6 mai 2019 | 00:00 290

Sezonul estival se apropie, iar trenurile spre Constanța vor fi din nou arhipline, călătorii fiind nevoiți să stea, înghesuiți, inclusiv în picioare. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a venit cu trenul la Constanța, pe 30 aprilie a.c., a ținut să precizeze, odată ajuns la destinație, că ... situația este bună, se circulă în condiții decente, ba chiar trenul nu a avut întârzieri!

Un cititor „Replica de Constanța”, care s-a aflat în același tren cu ministrul Răzvan Cuc, a descris în ce a constatat de fapt „experiența” ministrului într-o călătorie cu trenul spre litoral: mai bine de 30 de locuri în jurul ministrului au fost goale, vagonul a beneficiat de minibar, băile erau curățate impecabil etc.

„Am fost la mare două zile, am călătorit chiar cu ministrul Cuc în vagon, la clasa I. Vagonul era împărțit în două (compartimentat), „navă spațială”, foarte mișto și foarte curat, băile arătau într-un mare fel, cu minibar foarte dotat, ca la un hotel de 4 – 5 stele sau ca la un tren internațional. De ce? Pentru un tren fără oprire pentru două ore?

Minibarul a fost în mijlocul vagonului, el a stat cu o echipă de la presă în partea din față a vagonului, lipită de locomotivă și cu încă două sau trei persoane de la minister. Restul de 30 de locuri în jurul lui erau goale. În rest, vagoanele erau plină. Caterincă, un arogant maxim! La coborâre, toți călătorii au coborât pe ușa a doua, el încă nu coborâse, aștepta să apară bine în toate fotografiile când cobora din tren. (...) La plecare, era în Gara de Nord foarte multă Poliție și Jandarmerie, ziceai că pleacă vreun președinte. „Vedeți că veți pleca cu ministrul în vagon”, eram avertizați. De parcă eu mergeam cu el, când eu am plătit biletul lui, nu invers! Mi-ar plăcea să mai merg cu demnitari, la așa condiții cui nu i-ar plăcea. Trenul aerisit, nu cum am fost la întoarcere, ca sardelele, în picioare, vagon care nu avea nici măcar prize, să încărcăm telefoanele. Plus, a ajuns trenul în Gara Constanța și cu 2 – 3 minute mai devreme. Când am plecat de la Constanța spre București, trenul a avut întârziere 7 minute!”, a relatat cititorul „Replica de Constanța”.

Reamintim că, în contextul vizitei la Constanța, ministrul Răzvan Cuc a precizat că a discutat cu călătorii, cei mai mulţi i-au adus la cunoştinţă întârzierile, ministrul anunţând că va avea o întâlnire cu şefii de la Infrastructură şi Călători pentru a vedea în ce măsură se poate remedia această problemă, deseori întâlnită, atât iarna, cât şi vara. Cât despre lipsa locurilor în vagoane...."Avem bugetul dublu pentru reparat vagoane. Targetul nostru este să dublăm numărul vagoanelor", a spus şeful CFR Călători. Concret, în 2019 se vor moderniza peste 300 de vagoane.

F.B.

Citește și: În atenţia ministrului Transporturilor:

GALERIE FOTO. Aşa sunt întâmpinaţi turiştii în sudul litoralului! Gara Mangalia şi halta Neptun, CA DUPĂ BOMBARDAMENT!

Ministrul Transporturilor, BLOCAT în trenul modernizat: ‘Cred că merită să venim cu trenul la mare’

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cuc un dilimache , prost rau de tot , nici macar nu si-a dat seama de circul facut de hotomanii de la CFR , pt 2 ore i-au pus si bar cu lichide scumpe , ca sanu moara insetat umflatul Nu va e rusine cu asemenea ticalosi la conducere ?
4
0
Asta era ala prins cu amanta in elicopter sau altul ? Oricum. Din aceeasi gasca .
3
0
Mai toti se dau in barci dupa ce a intrat la apa vagoanele si locomotivele cu ajutorul cumatrului BERCEA si GRUIA. De ce bre nu urcati in teleguta sa motaiti pina la SATUMARE sau KIS-nou. Apropo cind e anuntata urmatoarea deraiere? Sunam la 112 la ARAFAT?
5
0
Pai logic ca vagonul de clasa 1 era aproape gol in conditiile in care majoritatea calatorilor isi permit sa mearga cu clasa a II-a.
5
0
pai tocmai psd-ul le-a dat gratuitate la studenti pe calea ferata nemilitat... adica daca unul e suficient de nebun se poate plimba non stop 24 ore din 24, in fiecare zi a anului, gratis. Gratis, adica platim noi.
9
0
De asta nu ne facem bine. Din cauza unui incompetent care se crede capabil. Pai nea Felix, a fost cu trenul de clasa a doua si fara surlete si trambitze. De asta a fost inlocuit. Ca se apucase de treaba. Dar livake, nu de gospodari are nevoie. Doar de prostii incaltati pe dos. Si aroganti! V-an gura de nenorociti!
6
2
unde e rromania ? multumim psd pt Investitii in drumuri .
11
0
Pai ce credeati ma ca odata cu moartea lui Ceausescu a murit si spiritul comunist din Romania,nu numai ca nu a murit a ramas forta conducatoare a democratiei din tara.Mai votati odata PSDeu ca astia vor sa scoata tara din U.E.si sa inchida granitile fiindca le fura capitalisti muncitori si otraveste populatia cu marfurile lor de mana a treia.
7
0
Ped istule cu primul comentariu, hai sictir lingaule! Vad ca ai si doua aprecieri, tu si ma ta! Comunistilor!
5
6
Cuc daca vrea sa faca ceva bun, sa trimita corpul de control la aeroport sa vada infractiuniile pe care le face Artagea Bogdan
18
0
Exact ca Ceausescu cand venea el totul era curatat ,vopsit si aranjat
24
1
Veti calatori cu ministrul in vagon!!! Ce noroc pe unii oameni, ce privilegiu, ce onoare, sa calatoresti cu un geniu al CFR in viata, sa poti sa-l atingi, sa-i mirosi tranpiratia. De pe luna se vede ca inca nu am iesit din comunism, si ca suntem un popor de prosti care maturam gunoiul si la sfarsit il bagam sub propriul pres
24
2
Mate fripte asta de povesteste e vreun student mocangiu, care ar vrea gratis chiar la clasa i, eventual sa-l serveasca si cu ceva de la minibar, dar tot gratis, ca asa a invatat de la ma-sa si tac-su sa stea cu mana intinsa. Hai sictir de-aici sarantocule.
5
26

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212