REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Culeţu: "Solicităm constănţenilor să nu fie de acord cu majorarea impozitelor şi taxelor locale"

Culeţu: "Solicităm constănţenilor să nu fie de acord cu majorarea impozitelor şi taxelor locale"

Replica API 15 noiembrie 2013 | 00:00 169

Reacţii în lanţ în privinţa acordului dat de Guvern pentru majorarea taxelor şi impozitelor de către autorităţile locale. Începând de luni, 11 noiembrie, impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%. Limita maximă la care primarii erau obligaţi să se raporteze a fost eliminată pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru societăţi comerciale.

Modificarea prevăzută în Codul Fiscal şi argumentată prin "dificultăţile financiare" ale autorităţilor locale aruncă în aer situaţia financiară a cetăţenilor şi inclusiv a constănţenilor. De acest lucru se plânge şi organizaţia judeţeană a Forţei Civice, care denunţă "genocidul fiscal, pornit de guvernarea USL împotriva cetăţenilor acestei ţări, care a depăşit cu mult limita suportabilităţii românilor". Potrivit informaţiilor furnizate de Forţa Civică Constanţa, situaţia este cu atât mai drastică pe plan local, întrucât municipalitatea "a minţit" în privinţa majorării taxelor: "Acest genocid fiscal urmează să fie aplicat şi împotriva cetăţenilor Constanţei de către primarul Radu Mazăre, acesta din urmă înţelegând să majoreze taxele şi impozitele locale cu 16% prin Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2014".

Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene a Forţei Civice, deputatul Dănuţ Culeţu, se impune o reacţie şi o mobilizare rapidă a constănţenilor: "Orice majorare de taxe impune o informare publică. Autorităţile care iau aceste măsuri trebuie să organizeze dezbateri publice, atât la nivel local, cât şi la nivel central. Constănţenii trebuie să se adreseze Serviciului Public de Impozite şi Taxe a Primăriei Constanţa pentru a cere lămuriri. Ei trebuie să ştie de ce au loc aceste majorări de taxe şi, mai ales, destinaţia fondurilor colectate. În contextul în care Primăria Constanţa a mărit taxele, deşi a zis iniţial că nu o va face, deci iată o nouă minciună, se impune o şedinţă a Consiliului Local care să lămurească aceste aspecte", a declarat Culeţu, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108