REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cum a ajuns Maia Morgenstern să joace în “Patimile lui Hristos” acum 20 de ani

Cum a ajuns Maia Morgenstern să joace în “Patimile lui Hristos” acum 20 de ani

Valentina CAMARA 11 aprilie 2023 | 00:00 687

Maia Morgenstern este una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe ale României. De-a lungul anilor, marea doamnă a teatrului a jucat în numeroase producții celebre și a reușit să impresioneze de nenumărate ori la Hollywood. “Patimile lui Hristos”, filmul care a făcut-o cunoscută în toată lumea este considerat una dintre cele mai reușite producții cinematografice. Cum a ajuns Maia Morgenstern să joace rolul Fecioarei Maria.

Cum a ajuns Maia Morgenstern sa joace in “Patimile lui Hristos” acum 20 de ani

Maia Morgenstern a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a interpretat rolul Fecioarei Maria în filmul „Patimile lui Hristos”. Celebra actriță a jucat alături de nume mari ca Monica Belluci si Jim Caviezel, iar Mel Gibson a fost regizor. Cum a ajuns românca să joace rolul Fecioarei Maria în producția care a fost considerată ca fiind una din cele mai violente din istorie.

Maia Morgenstern a jucat rolul Fecioarei Maria în filmul “Patimile lui Hristos” din 2004

Așa cum menționam anterior, rolul Fecioarei Maria, pe care l-a jucat în filmul “Patimile lui Hristos” din anul 2004 au făcut-o pe marea actriță Maia Morgenstern să devină cunoscută pe plan internațional. În urmă cu ceva vreme, în cadrul unei conferințe, actrița a vorbit despre celebra producție cinematografică mărturisind că a fost bucuroasă pentru că a fost aleasă pentru acest rol.

„Vorbesc despre ‘The Passion of the Christ’ cu mare emoţie, cu bucurie, cu mândrie. Filmul a fost întâmpinat de o adevărată volbură de controverse şi nu ascund faptul că a fost multă suferinţă la vremea aceea, prin întreaga controversă, dar lucrurile s-au aşezat cumva. Rămâne însă bucuria de a fi participat la un asemenea proiect de asemenea anvergură, rămâne bucuria de a fi fost aleasă„, spunea Maia Morgenstern în urmă cu ceva vreme.

A jucat cu Monica Belluci si Jim Caviezel, iar Mel Gibson a fost regizor

În filmul care i-a adus celebritate la nivel internațional, Maia Morgenstern a jucat alături de nume mari ca Monica Belluci si Jim Caviezel, iar Mel Gibson a fost regizor. În cadrul unei emisiuni TV, marea actriță povestea că Jim Caviezel, cel care l-a interpretat pe Iisus i-ar fi propus să joace o scenă în limba engleză, însă ea a refuzat și a preferat ca respectiva scenă să fie creată de la zero în limba aramaică.

„Hai să pornim amândoi de la 0. Limba aramaică nu o vorbim, hai să încercăm să construim scena de la 0. Ce știm, ce nu știm, ce ne înțelegem, cât de atenți suntem, care este adevărul, sinceritatea. Am pornit din același punct de spaimă, de teamă, repetaserăm cuvintele. Dar nu erau cuvintele pe care le folosim în fiecare zi, cum ne adaptăm, cum ne ascultăm', a declarat actrița în cadrul unei emisiuni.

Cum a ajuns românca să joace rolul Fecioarei Maria

Maia Morgenstern a povestit că a ajuns să joace rolul Fecioarei Maria după ce Mel Gibson a văzut pelicula „A şaptea cameră” și a decis să-i transmită scenariul filmului. Marea actriță povestea că starul de la Hollywood a întrebat-o apoi dacă i-a plăcut scenariul.

„A fost un gest de mare respect, de mare consideraţie. A tratat fiecare colaborator participant la realizarea filmului, a acestui proiect, cu cel mai mare respect, fie că vorbeam despre tehnicieni, fie că vorbeam despre actori din linia întâi, din linia a doua de unde ar fi fost şi-a tratat colaboratorii cu cel mai mare respect. Am simţit că mă angajez cu tot sufletul, mintea cu toată energia, cu tot ce pot”, declara actrița în urmă cu ceva vreme.

Filmul “Patimile lui Hristos” este considerat unul din cele mai violente filme din istorie care prezintă viața și patimile Mântuitorului Iisus Hristos.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fiindca e jidanca.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468