REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CUM a ÎMPIEDICAT un REGE al ASFALTULUI semnarea unui CONTRACT pentru modernizarea bdlui. 1 Mai

CUM a ÎMPIEDICAT un REGE al ASFALTULUI semnarea unui CONTRACT pentru modernizarea bdlui. 1 Mai

Replica API 9 octombrie 2021 | 16:07 6704

După ce a blocat semnarea contractului pentru modernizarea bdlui. 1 Mai-Șoseaua Mangaliei, unul din regii asfaltului, Emil Rădulescu, ar putea fi obligat să plătească Primăriei Constanța prejudicii. Contestațiile formulate de firma lui Rădulescu, Em Prime Construct, atât la Consiliul de Soluționare a Contestațiilor, cât și în instanță au condus la întârzierea semnării contractului, de către administrația locală, cu firma câștigătoare, respectiv Electrogrup SA. Primăria Constanța cere, acum, prejudicii de la firma contestatoare, trăgând un semnal de alarmă în atenția tuturor participanților la licitații obișnuiți să blocheze proiecte, astfel încât, aceștia să nu mai abuzeze pe viitor de contestații nefondate, doar de dragul de a pune bete în roate. Licitația a fost câștigată în luna mai a.c.

Vergil Chițac și câștigătorul licitației, la semnarea contractului

În primă fază, firma pierzătoare a mers la CNSC

EM Prime Construct SRL a contestat la CNSC rezultatul procedurii și a raportului procedurii, emise de către Primăria Constanța, organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul proiectului Îmbunătățirea Mobilității în municipiul Constanța zona bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei.

Societatea a cerut anularea raportului procedurii, a proceselor verbale anexă ale raportului procedurii precum și a oricărui act emis subsecvent; anularea actelor autorității contractante prin care s-a decis acceptarea ofertei depusă de Electrogrup S.A.

... apoi în instanță

Nu a avut noroc, așa că a mers în instanță. Și aici a avut aceeași soartă, fiindu-i respinsă acțiunea în septembrie, nereușind astfel, să pună mâna pe contract, dar reușind, totodată, să întârzie semnarea contractului cu firma câștigătoare.

Contractul a fost semnat, în cele din urmă, în urmă cu trei zile

Abia în urmă cu câteva zile documentul a fost semnat, însă Primăria Constanța vrea să dea o lecție societății contestatoare, dar și tuturor firmelor care obișnuiesc să blocheze sau să întârzie proiecte de interes maxim, așa că a acționat în instanță societatea Em Prime Construct, căreia îi cere prejudicii.

”Au contestat rezultatul licitației pentru proiectul de mobilitate 1 Mai/Mangaliei. Contestația lor a fost respinsă în instanță, însă au întârziat nejustificat semnarea contractului cu societatea care câștigase licitația”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, după semnarea contractului: „Am semnat astăzi (marți - n.r.) un contract extrem de important pentru Constanța. Vom reconfigura total peste 4 kilometri de tramă stradală. Se vor executa lucrări complexe care vizează carosabilul, traseele pietonale, pistele de biciclete, stațiile de autobuz, mobilierul urban sau iluminatul public. Totul pentru a crește calitatea vieții locuitorilor.”

Cum va arăta bulevardul, după modernizare

Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă. Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de 26.182 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de 3.198 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.048 m.

Investițiile în amenajări urbane cuprind: 15 stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații. Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

Valoarea totală a proiectului este de 69.800.962,02 de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei.

EM Prime Construct, deținută de așa numitul rege al asfaltului, Emil Rădulescu

EM Prime Construct SRL este deținută de Emil Rădulescu, firma fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre regii mari ai asfaltului românesc. Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri de 132 164 635 lei, profit de 32 857 032 lei și datorii de 49 998 482 lei.

La rândul ei, firma câștigătoare, Electrogrup SA, este companie deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, din Cluj, ce se ocupă cu lucrări de instalații electrice. Societatea este parte a companiei de tip holding Electrogrup Infrastructure.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa carne in frigider tuturor primarilor Constantei din ultimii 31 de ani
14
1
Fmm de hodorog senil unde parcam??
17
6
Pe aici trece zilnic domnul primar si vrea sa se simta ca in Las Vegas. Asta in timp ce pe alte strazi iti rupi picioarele. Vezi str Primaverii de exemplu.
21
6
Chitac, la puscarie criminalule !
19
12
Wergil Chitac mai e primar? Nu si-a dat demisia?
27
15

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468