REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cum a murit un bebeluş într-un apartament închiriat prin Airbnb

Cum a murit un bebeluş într-un apartament închiriat prin Airbnb

Ana Maria LIPAN 20 martie 2023 | 00:00 647

Un cuplu de francezi care locuia în Guadelupa a închiriat în august 2021 o casă în Palm Beach (Florida) prin serviciul Airbnb. Intenţionau să petreacă acolo o săptămână împreună cu cei cinci copii ai lor. La câteva ore după sosirea lor, Enora, fetiţa lor în vârstă de 19 luni, nu s-a mai trezit din somn!

Cum a murit un bebelus intr-un apartament inchiriat prin Airbnb

„Am descoperit că fiica noastră era moartă după ce se dusese la culcare”, a dezvăluit tatăl fetiţei, Boris Lavenir. Când au ajuns lângă pat, părinţii au descoperit că faţa copilului lor era vânătă şi că o spumă albă îi curgea de pe buze. Au cerut ajutor, dar era prea târziu.

Conform romaniatv.net, la autopsie s-a constatat că Enora a murit din cauza unei supradoze de fentanil, un drog de o sută de ori mai puternic decât morfina. Fentanilul este una dintre principalele cauze de deces pentru americanii cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, o doză foarte mică fiind suficientă pentru a ucide un adult.

Moartea fetiţei rămâne însă un mister. În casă nu a fost găsită nicio urmă de drog, iar părinţii Enorei au anunţat că se vor adresa justiţiei şi îi dau în judecată pe gigantul din domeniul închirierilor Airbnb, pe proprietarul casei, pe administratorul de închirieri şi pe chiriaşul anterior, care găzduise o petrecere cu câteva zile înainte. Familia susţine că fentanilul a fost lăsat undeva în casă de participanţii la acea petrecere şi reclamă faptul că locuinţa nu a fost curăţată.

„Gândurile noastre sunt alături de familia Lavenir şi de cei dragi pentru pierderea lor devastatoare”, a reacţionat Airbnb. La rândul lor, proprietarul şi fostul chiriaş i-au acuzat pe părinţi de „neglijenţă” în răspunsurile lor către instanţă.

Anchetatorii nu au reuşit să găsească nicio dovadă a prezenţei fentanilului în casa de vacanţă închiriată de francezi. Poliţia i-a suspectat mai întâi pe părinţi, dar anchetatorii nu au găsit urme de droguri printre bunurile lor, ambii fiind testaţi negativ. Cazul este închis, în aşteptarea unor eventuale noi piste.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468