REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum au fost prinși doi infractori cu ajutorul camerelor de supraveghere de la Mega Image

Cum au fost prinși doi infractori cu ajutorul camerelor de supraveghere de la Mega Image

Replica API 26 ianuarie 2022 | 00:37 4663

Dragoș Lucian Cornea și Ana Oană au fost condamnați la 3 ani şi 8 luni şi 20 de zile de închisoare, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanța pe 14.05.2021. Pe parcursul procesului de judecată, Ana Oană nu a fost găsită, însă acum a depus mai multe cereri în instanță, pentru redeschiderea procesului penal la judecarea în lipsă, pentru revizuire, dar a depus și contestație la executare. Însă, interesant este cum oamenii legii au reușit să-i depisteze pe cei doi.

Totul s-a petrecut în urmă cu câțiva ani, când o femeie a depus plângere la Poliție că i-a fost sustras portofelul în autobuz, care conținea acte, bani, dar și un card bancar. Victima a precizat că pe aplicația de pe telefon îi apărea că respectivul card este folosit pentru achitarea unor cumpărături la Mega Image, prin metoda contactless (adică sume de până în 100 de lei). Oamenii legii au declanșat cercetările și au stabilit situația de fapt. Astfel, au constatat că, de fapt, femeia a pierdut portofelul, lucru pe care aceasta l-a admis ca fiind posibil întrucât copilul ei era agitat și și-a pus portofelul la subraț.

Se pare că portofelul a fost găsit de o minoră, care susține că ar fi strigat după femeie, dar aceasta a coborât din autobuz. Astfel, copila a predat portofelul mamei sale, crezând că îl va duce la Poliție.

Numai că mama, adică Ana Oană, împreună cu concubinul ei s-au apucat să meargă la cumpărături la Mega Image.

Astfel, oamenii legii au identificat magazinul în cauză, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și au mers pentru a solicita imaginile de pe camerele de supraveghere, din ziua respectivă. Urmărind orele la care au fost făcute tranzacțiile (circa 15 la număr) de pe aplicația telefonului mobil al victimei, polițiștii au reușit să-i identifice pe făptași, fiind cei prezentați mai sus. Pe timpul urmăririi penale, cei doi au colaborat, au recunoscut faptele, însă la procesul de judecată nu s-au mai prezentat, fiind de negăsit. Astfel, au fost condamnați la 3 ani şi 8 luni şi 20 de zile de închisoare, iar acum Ana Oană e nemulțumită de pedeapsă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108