REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum recreezi atmosfera unui spa la tine acasă

Cum recreezi atmosfera unui spa la tine acasă

Replica API 3 iulie 2020 | 19:13 1090

Ai avut o săptămână grea de muncă sau responsabilitățile zilnice sunt copleșitoare? Încearcă să te deconectezi și să te relaxezi, planificând din când în când o zi de spa chiar la tine acasă.

Având la îndemână trusa de răsfăț potrivită, care să conțină perii, exfoliante, săculeții pentru baie, creme, poți să recreezi atmosfera unui spa în intimitatea propriei băi. Iată care sunt pașii pentru o zi reușită de spa la tine acasă!

1. Întocmește o listă cu tot ce ai nevoie

Pregătește-ți trusa de răsfăț. Include instrumente pentru manichiură și pedichiură, produse exfoliante, măști de față, creme sau uleiurile hrănitoare, lumânări parfumate sau o lampă de aromaterapie, săculeți pentru baie.

2. Aprinde o lumânare parfumată

Următorul pas este să parfumezi baie, folosind fie o lumânare parfumată, fie o lampă de aromaterapie. Pentru lampă, poți să utilizezi uleiuri care induc o stare de bine, cum sunt uleiul esențial de portocale sau de lămâie. Dacă te simți copleșită de gânduri, optează pentru un ulei esențial din lemn de cedru sau lemn de santal pentru restabilirea echilibrului emoțional. Ai probleme cu somnul? Studiile au descoperit că uleiul esențial de lavandă ajută la relaxarea organismului și că induce somnul.

3. Alege o muzică adecvată

Muzica de fundal este importantă pentru momentul tău de răsfăț. Găsești pe diferite site-uri de muzică liste deja create cu melodii utile pentru o zi de relaxare ca la spa.

După ce ai recreat mirosurile și sunetele spa-ului, este timpul să aduci acele elemente care vor face ca această experiență să fie cu adevărat specială! Poartă încălțăminte comodă, un halat de baie pufos și pune la îndemână câteva prosoape moi și pufoase.

4. Eliberează-ți mintea

Acum că ai totul pregătit, nu-ți mai rămâne decât să te relaxezi. În acele ore în care ți-ai propus să te răsfeți, pune telefonul pe silent, pentru că nu doar corpul tău are nevoie să se destindă, ci și mintea ta. Dacă te gândești să citești emailurile sau să verifici noutățile de pe rețelele de socializare, renunță la această idee, căci acestea nu sunt modalități de relaxare. Ci te poți relaxa savurând un pahar cu vin sau o altă băutură preferată.

5. Pregătește cada

O baie lungă și fierbinte este remediul perfect după o zi dificilă, dar și o modalitate prin care-ți poți răsfăța pielea. Pentru asta, poți să folosești ca infuzie săculeții pentru baie cu plante aromatice de la IBBEO, care se găsesc Exclusiv pe www.health-shop.com. Datorită plantelor din compoziția lor, trifoi dulce, limba-mielului, albăstrele, gălbenele și fulgi de ovăz completate într-un mod savuros de aroma dulceagă a vaniliei Bourbon, acestea îți vor completa ritualul de înfrumusețare. Aceste mixuri de plante organice detensionează, relaxează și energizează organismul.

6. Exfoliază pielea

Un pas important în ritualul de înfrumusețare îl reprezintă îndepărtarea blândă a celulelor moarte. Folosește ca exfoliant săculeții pentru baie, din bumbac natural 100%, care conțin diverse mixuri de plante și uleiuri (tei, mentă, tărâțe de orez, ulei de fenicul etc.). De exemplu, săculeții pentru baie cu ceai verde și tărâțe de orez de la Bijin, pe care-i găsești Exclusiv pe Health Shop, exfoliază delicat pielea, datorită sării de la Marea Moartă, care se găsește în compoziția lor. Însă acești săculeți conțin și antioxidanți cu efect anti-aging și antiinflamator, și pot fi folosiți și pentru infuzie în cadă.

7. Aplică o mască facială

Ai starea de spirit necesară și ai totul la îndemână, așa că acum este timpul pentru câteva tratamente relaxante. Unele tratamente necesită ceva mai multă pregătire decât altele, așa că este o idee bună să ai tot ce-ți trebuie atunci când vine momentul să îți răsfeți pielea.

De exemplu, poți să îți aplici o mască facială. Aceasta va constitui, probabil, punctul central al sesiunii tale de spa. Curăță bine tenul cu un produs de curățare, după care aplică masca de față. Lasă masca să acționeze câtă vreme rămâi relaxată în cadă, ascultând muzică. Alege o mască de față ținând cont de nevoile tenului tău. Măștile cu argilă, cu arbore de ceai sau cu ceai verde sunt potrivite pentru tenul gras și mixt, pe când masca pe bază de aloe, avocado, banane sau piersici sunt recomandate persoanelor cu tenul normal sau uscat.

Înainte de aplicarea măștii de față, poți să-ți masezi tenul. Practica masajului facial are o istorie lungă, dar este recomandată pentru a tonifia musculatura feței.

8. Hidratează pielea

După ce ai îndepărtat masca de față cu apă călduță, aplică pe ten și pe corp creme sau uleiuri hrănitoare preferate, masând delicat pielea, nu înainte de a masa pielea corpului.

Prin acțiunea sa directă asupra straturilor superficiale ale pielii, masajul stimulează elasticitatea pielii și activează circulația sângelui. Mai mult, ajută la eliminarea toxinele şi a apei în exces din ţesuturi. Așa pielea devine mai fermă şi mai elastică, iar muşchii se întăresc. Poți să folosești la masarea pielii un burete cât mai aspru sau o mănuşă de masaj. Important este ca masajul să se facă după ce pe zona cu probleme a fost aplicată o cremă. În felul acesta, procedeul nu va mai fi la fel de dureros ca atunci când este executat pe pielea uscată. La final, fă-ți manichiura și pedichiura și aplică un lac de unghii, scrie doc.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920