REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum s-a decis că un bărbat din Năvodari este VINOVAT pentru săvârșirea infracțiunii de AMENINȚARE!

Cum s-a decis că un bărbat din Năvodari este VINOVAT pentru săvârșirea infracțiunii de AMENINȚARE!

Replica API 12 iunie 2019 | 00:00 254

În trecut a fost cercetat pentru înșelăciune

În trecut a fost cercetat pentru înșelăciune

Un tânăr din Năvodari a fost condamnat, de prima instanță, la 3 luni de închisoare, pentru amenințare, acesta negând că ar fi săvârțit infracțiunea. A recunoscut că a fost un conflict, însă. Numai că judecătorii au sesizat că, inițial, bărbatul a spus că nu mai știe ce i-a spus persoanei vătămate după care, peste ani, a decis să susțină că, de fapt, nu i-a zis nimic. Decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul, termenul fiind fixat pe 24.10.2019.

Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța a reținut că între inculpat și persoana vătămată există un conflict mai vechi generat de neînțelegerile celor doi cu privire la valoarea unui imobil cumpărat de persoana vătămată de la mama inculpatului, fapta fiind una mai veche, de prin 2014, dar a ajuns în instanță în ianuarie 2018. Mai exact, inculpatul s-a întâlnit, întâmplător, cu persoana vătămată în parcarea magazinului Lidl din Năvodari, acolo unde a ieșit un scandal cu privire la o sumă de bani. Partea vătămată a precizat că a fost amenințată cu bătaia și cu moartea și că a sunat la 112. În primă fază, inculpatul a spus că a existat acel conflictul, dar că nu-și mai amintește ce i-a spus victimei. Apoi, pe timpul procesului, a declarat că nu l-a amenințat. Persoana vătămată a mai depus la dosarul cauzei sms-uri prin care inculpatul l-a amenințat că-i rupe capul și că-l va omorî în bătaie dacă nu-i dă banii. Așa cum reiese din declarația martorului, inculpatul i-a spu s persoanei vătămate că o va omorî și că ”eu sunt tânăr, ies repede din pușcărie, dar tu ai să rămâi în pământ”. Instanța apreciază declarațiile persoanei vătămate și ale martorei audiate ca fiind sincere având în vedere că nu prezintă contradicții și se coroborează cu declarațiile inculpatului care confirmă faptul că a existat un conflict de o intensitate relativ mare ”și cu procesul-verbal de la f. 11 dup în care s-a consemnat de către organul de cercetare faptul că pe nr. de telefon mobil al persoanei vătămate au fost primite mai multe mesaje cu caracter amenințător ( iți crăp capul, când ne în tâlnim o să te bat, o să-ți f.. doi pumni să-ți crăp capul, nu mai vreau niciun ban, o să faci tu niște plăți la băieții de la București, ce îți e așa greu să dai 10 mii când tu ai 40 de mii peste răspunde când ne dai banii, etc... ). Deși mesajele nu fac obiectul cauzei, nefii nd extinsă urmărirea penală, acestea vin să confirme, alături de celelalte probe administrate în cauză varianta persoanei vătămate”, potrivit rolii.ro. Tânărul a mai fost cercetat penal în trecut, iar acum instanța a decis că fapta există și a fost săvârșită de către acesta, motiv pentru care l-a condamnat la 3 luni în regim de detenție. Urmează a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine mai e si gunoiul asta pisaneam la ziua lui de cotei
0
0
bobe linistestete
3
0
Vai, si nu au obosit instantele din Cta judecand acest dosar greu? Fi-mi-ar sila!
5
0
voi ati citi ce ati scris? o sa va fac plangere pentru dezinformare si analfabetism
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920