REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum s-a folosit Bittner de basistul Paulei Seling pentru a lua de sub nasul Mamaia SA o comoară din Deltă

Cum s-a folosit Bittner de basistul Paulei Seling pentru a lua de sub nasul Mamaia SA o comoară din Deltă

Replica API 31 octombrie 2012 | 00:00 696

Muzicianul este căsătorit cu o prezentatoare tv a ştirilor sportive

Muzicianul este căsătorit cu o prezentatoare tv a ştirilor sportive

"Replica" a precizat, în mai multe rânduri, în contextul tensiunilor legate de schimbarea conducerii de la Mamaia SA, că societatea de stat nu mai are aproape nimic în patrimoniu. Odată cu vânzarea hotelului Mamaia, de 5 stele, firma pentru care aliaţii din USL s-au bătut aproape jumătate de an, a rămas cu sediul social (Vila 26 din staţiunea Mamaia), câteva terenuri şi acţiuni la societăţi catastrofale din punct de vedere economic (Telegondola SA Mamaia şi Turism şi Agrement SA Jurilovca) sau chiar fantomă (Dracula Park SA). Noii şefi de la Mamaia SA au acum prilejul să afle şi cum un prieten apropiat al unui coleg de alianţă le-a suflat de sub nas o veritabilă comoară din Delta Dunării, până de curând bunuri din patrimoniul Turism şi Agrement SA, la care societatea de stat constănţeană are 45% din acţiuni. Este vorba despre celebrul afacerist Alexandru Bittner, care s-a retras încă din toamna anului trecut din asocierea cu Mamaia SA, cedându-şi participaţia de la Turism şi Agrement SA unui misterios tânăr afacerist, Corneliu Daniel Pirici, în octombrie 2011.

Pe 6 decembrie 2011, noul acţionar majoritar al Turism şi Agrement SA a decis înstrăinarea unor bunuri în valoare de 3.226.716,32 lei, cu motivaţia că reprezintă creanţe ale Piscicola Tour SRL, adică firma lui Bittner, care se retrăsese din societate cu două luni mai devreme. Şi iată cam ce bunuri şi-a luat Bittner din firma în care era asociat cu statul: sediul, digurile de apărare, canalele de drenaj, pontoanele dormitor, başca două nave. Informaţia o găsim chiar în articolul 1 al Hotărârii nr. 4 din data de 06.12.2011 a Adunării Generale a Acţionarilor SC Turism şi Agrement SA, publicată în Monitorul Oficial: "Art. 1. Se aprobă cu majoritate de voturi modificarea structurii capitalului social al societăţii prin subrogarea unei părţi a aportului în natură, cuprinzând bunurile clădire sediu, clădire anexă (hol acces), anexă (arhiva), zid sprijin, atelier scule, magazie centrală, platformă betonată, wc platformă curte, magazie unelte, dig canal alimentare, dig compartimentare, dig apărare, dig apărare, canal drenaj EC1, canal drenaj EC2, nava "Pantelimon", nava "Fazanul", ponton dormitor, ponton dormitor, cu aport în numerar, reprezentând creanţe ale SC Piscicola Tour SRL în valoare de 3.226.716,32 lei, prin înstrăinarea bunurilor enumerate mai sus precum şi în Raportul de evaluare din data de 16.09.2011, întocmit de către evaluator Dumitru Geambazu, bunuri ce au fost aduse ca aport la capitalul social al societăţii". În termeni mai plastici, Bittner a chelit Turism şi Agrement SA, o firmă cu rezultate financiare foarte proaste, dar cu un potenţial turistic fantastic, prin prisma complexului de lux pe care îl deţinea în Deltă.

Angajaţi la stat, numiţi administratori la Turism şi Agrement SA

Să vedem acum cu ce a rămas Turism şi Agrement SA, potrivit aceluiaşi document: "imobile clădiri şi construcţii speciale după cum urmează: magazie furaje EC1, şopron, platformă betonată EC1, magazie furaje EC2, şopron, platformă betonată EC2, reţea aeriană, reţea alimentare şi iluminat, stâlpi alimentare şi iluminat şi post trafo". Câteva luni mai târziu, în mai 2012, are loc şi schimbarea conducerii Turism şi Agrement SA, prin numirea unui nou Consiliu de Administraţie, din care fac parte Constantin Enache (directorul general al Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură Tulcea), acţionarul majoritar Corneliu Daniel Pirici, Carmen Maxim (membră a PSD Jurilovca), Săndica Constantinescu (directoare în cadrul Mamaia SA) şi Lucian Lotreanu (directorul Radionav Constanţa). Câteva cuvinte şi despre misteriosul acţionar majoritar de la Turism şi Agrement SA, Corneliu Daniel Pirici. În vârstă de 34 de ani, cel care a preluat de la Bittner atât Turism şi Agrement SA, cât şi Piscicola Murighiol SA, este nimeni altul decât Dan Pirici, basistul celebrei Paula Seling. Asociatul Mamaia SA din ce-a mai rămas din afacerea din Deltă este căsătorit, din 2010, cu Mădălina Pirici, fostă Giolu, şi ea fostă violonistă în trupa Paulei Seling, iar acum prezentatoarea ştirilor sportive de la Realitatea TV.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108