REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum să mănânci sănătos atunci când nu ai timp: 4 sfaturi utile

Cum să mănânci sănătos atunci când nu ai timp: 4 sfaturi utile

Replica API 20 februarie 2020 | 07:32 516

Foarte multă lume îmi spune, și pe bună dreptate, că alimentația sănătoasă necesită foarte mult timp. Și câteodată această afirmație pare să fie adevărată. Secolul vitezei ne-a pus și pe noi în viteză și, pentru a le face pe toate, avem tendința naturală de a pune pe pilot automat cât mai multe activități. Printre care și mesele zilnice.

Alimentația și discuțiile despre ce este și ce nu este sănătos ne fac să credem că totul e foarte complicat și că nu vom fi niciodată în stare să ne compunem meniuri sănătoase. De fapt, nu e nevoie să investești foarte mult timp într-un stil de viață sănătos și echilibrat, ci doar să te organizezi mai bine. În plus, acest stil vine cu o mulțime de beneficii:

Îți menții greutatea în limite normale.

Ai energie pentru tot ce ți-ai propus să faci, fără ajutor din partea cofeinei.

Ai un somn mai profund.

Te bucuri de claritate mintală.

Arăți și te simți excelent în pielea ta.

4 ociceiuri sănătoase pe care le poți adopta

Citește în cele ce urmează care sunt cele patru obiceiuri deloc complicate pe care le poți adopta chiar de astăzi și care te pot ajuta să mănânci mai sănătos, fără să pierzi mult timp:

1. Mănâncă același mic dejun în fiecare zi

Găsește un mic dejun care îți place și fă-ți un obicei din a consuma același lucru în fiecare dimineață. Poate nu toată viața, dar măcar să ai același meniu o săptămână sau două la rând. În felul acesta, ai mereu ingrediente sănătoase la îndemână și nu-ți consumi energia gândindu-te ce vei mânca în fiecare zi.

Poți alege:

• o budincă de chia cu ciocolată, pe care o prepari cu o seară înainte (tot ce ai de făcut este să amesteci 3-4 linguri de chia, 1 linguriță de cacao, 2 lingurițe de pudră de roșcove și 1 linguriță de miere în 300 ml lapte vegetal și să o lași în frigider);

• o salată din fructele tale preferate

• lapte de migdale cu musli făcut din fulgi de ovăz, fructe uscate și semințe de on.

Laptele de migdale, caju sau orice altă nucă se face foarte simplu: pune 100 g nuci hidratate peste noapte și 1 litru de apă în blender și mixează 2-3 minute (5 minute dacă blenderul are o putere mai mică de 600W). Pentru rețeta de budincă de chia sau cereale nu e necesar să-l strecori, ceea ce-ți salvează destul de mult timp.

2. Alege-ți o zi în care să-ți pregăteșți câteva mese în avans

E foarte adevărat că un stil de viață sănătos presupune mâncare proaspătă. Și chiar și așa, există preparate pe care le poți pregăți în avans pentru a-ți ușura munca din timpul săptămânii.

În fiecare duminică ai putea să:

• pregătești două dressing-uri pentru salată în cantități mai mari;

• fierbi câte 100 g de quinoa, fasole neagră și linte;

• pregătești o caserolă mare de hummus;

• cumperi legume și verdețuri de sezon.

În felul acesta, îți poți lua oricând la pachet verdețuri și legume pe care să le transformi într-o salată delicioasă, iar seara când ajungi acasă obosit, ai deja câteva variante de cină rapidă și sănătoasă, conform doc.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multumim de idei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920