REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum să vă ondulați părul folosind o placă de îndreptat părul

Cum să vă ondulați părul folosind o placă de îndreptat părul

A.F. 6 octombrie 2022 | 21:02 420

Deși poate părea contraintuitiv, stiliștii celebri folosesc de ani de zile o placă de îndreptat părul pentru a-l ondula. Un studiu global privind îngrijirea părului, realizat în 2017, a constatat că doar 18% sau mai puțin dintre participanții care și-au aranjat părul în bucle au folosit o placă de păr pentru a face acest lucru. După jumătate de deceniu și mii de videoclipuri cu tutoriale mai târziu, tot mai mulți proprietari par să îmbrățișeze abilitățile multifuncționale ale acesteia.

Chiar dacă ați ajuns târziu la petrecere, nu trebuie să fiți un stilist pentru a stăpâni arta de a vă ondula părul cu o placă de păr sau pentru a înțelege beneficiile investiției în tehnologia potrivită pentru îngrijirea părului. Fie că sunteți în căutarea unor bucle moi și elastice sau a unor onduleuri relaxate și fluide, suntem aici pentru a vă împărtăși sfaturile experților.

1. Pregătiți-vă părul

Când vine vorba de ondularea părului, procesul combinat de uscare și coafare durează pentru majoritatea bărbaților și femeilor între 11-30 de minute. În timp ce efortul inițial poate adăuga timp, pentru a fixa cu adevărat un stil grozav, este important să investiți în pregătirea părului.

O coafură de durată ține de ceea ce faceți înainte de a face coafura. Pentru ca buclele și onduleurile să nu cadă, adăugați o cantitate generoasă de spray sau spumă volumizantă pe părul umed sau uscat cu prosopul înainte de a-l usca cu ajutorul unui uscător de păr.

2. Setați temperatura

Căldura este ingredientul cheie pentru coafarea părului, așa că este important să vă identificați tipul de păr și să setați temperatura aparatului de îndreptat părul în mod corespunzător. Când vine vorba de o placă de păr sau chiar de o perie rotativă BabyLiss, temperatura este foarte importantă pentru a crea acel stil perfect.

O placă de păr care oferă mai multe setări precise ale temperaturii vă va permite să adaptați temperatura nu doar la tipul dvs. de păr, ci și la stilul dorit. Pentru un păr gros, aspru, cu o buclă naturală, setați temperatura la 210˚C - cea mai înaltă setare a aparatului de îndreptat părul.

Dacă aveți părul de tip 1, care este de obicei mai fin sau mai plat, o temperatură mai mică de 185˚C ar trebui să fie suficientă pentru ondulare. Oricare ar fi setarea de căldură pentru care optați, o placă de păr de calitate, cu controlul inteligent al căldurii, reglează temperatura de 100 de ori pe secundă pentru a se asigura că temperatura selectată nu este depășită.

3. Optați pentru versatilitatea fără fir

În urma sondajului global de îngrijire a părului, majoritatea participanților nu au descris buclele lejere ca fiind un stil ușor de creat. Versatilitatea fără fir nu este importantă doar pentru stiliștii care nu sunt de obicei cei care încearcă să creeze singuri stiluri provocatoare acasă.

Fie că cel mai mare obstacol este manevrarea aparatului de îndreptat pentru a crea bucle bine definite sau posibilitatea de a stiliza acele locuri greu accesibile, cum ar fi spatele părului, un aparat de îndreptat părul cu versatilitate fără fir poate permite cu adevărat această mișcare liberă.

4. Lucrați pe secțiuni

Indiferent de mărimea buclelor sau a onduleurilor pe care sperați să le creați, a lucra cu secțiuni mai mici de păr la un moment dat nu va face decât să facă treaba mai ușor de gestionat. Mulți nu secționează părul înainte de coafare, în efortul de a economisi timp. Cu toate acestea, acest lucru poate fi ineficient și, de asemenea, poate compromite stilul final.

Pe parcursul procesului de ondulare, experimentați cu dimensiunea secțiunii pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru tipul dvs. de păr și ajută la crearea aspectului pe care încercați să îl obțineți. Pentru părul gros, aspru sau creț, încercați să luați secțiuni mai mici, iar pentru părul mai fin, încercați secțiuni mai mari. În orice caz, cu cât secțiunea este mai mică, cu atât buclele vor fi mai strânse.

Secționarea părului este, de asemenea, importantă pentru a crea textură. Pentru a crea un aspect mai natural și mai texturat, cu bucle variate, alternați direcția buclelor între secțiuni. Rotiți placa de păr spre față pe secțiunile dintre partea din față a feței și ureche și apoi în direcția opusă pentru secțiunile din spate ale părului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367